آرشیو اخبار

 اپراتور دولت بودن خرج دارد

اپراتور دولت بودن خرج دارد

کورش شمس - ICTPRESS- روز دهم ديماه سال گذشته، زمانی که پاکت‌های مزایده اپراتور سوم گشوده می‌شد تا نام شرکت برنده از میان پنج کنسرسيوم شرکت کننده در مزایده بیرون بیاید، کمتر کسی می‌توانست تصور کند که این اپراتور نیز به سرنوشتی مشابه اپراتور دوم تلفن همراه دچار خواهد شد.

اتصالات، برنده مزایده بود و زین کویت دومین شرکتی بود که پس از اتصالات، می‌توانست قرارداد اپراتور سوم تلفن همراه ایران را با تهران به امضاء برساند. به همین دلیل وقتی اعلام شد که کنسرسیوم تامین اتصالات به‌دلیل آنچه که عدم انجام تعهدات خوانده می‌شود، از جریان مزایده کنار گذاشته شده است، مقامات به مذاکره با اپراتور کویتی پرداختند، اما زین، پاسخ مثبتی نداد و در نتیجه همچون همتای اماراتی خود، یعنی؛  اتصالات از مزایده بیرون رفت.
عدم پاسخ مثبت زین به شرایط تهران و کناره‌گیری آن، باعث شد تا این شایعه که زین عامدا و با هدف کناره‌گیری از این مزایده تعهدات خود را زیرپا گذاشته، قوت بگیرد.
حال این که کنسرسیوم‌های تامین اتصالات و زين ايران کنار رفتند یا کنار گذاشته شدند، موضوعی است که شاید در حال اظهار نظر درباره آن ممکن نباشد، اما، نکته مهمی که در این جریان وجود دارد، این است که اپراتور سوم تلفن همراه هم، همچون اپراتور دوم با تاخیر آغاز به کار خواهد کرد. تاخیری که با توجه به نزدیک شدن به تعطیلات نوروزی بدون تردید شمارش معکوس آن از اواخر بهار سال آینده شروع می‌شود.
در این میان، نکته بسیار حائز اهمیت و تامل برانگیز، این است که  با وجود تاخیر در راه‌اندازی این اپراتور، بازار تشنه تلفن همراه به خدمات نیاز دارد و از جایی که نمی‌توان به شهروندان متقاضی تلفن همراه گفت: " لطفا تا زمان آغاز به کار اپراتور سوم صبر کنید و تلفن همراه نخواهید! " باید یک اپراتور به نیاز آنها پاسخ بدهد.
این اپراتور، بی‌شک ایرانسل نخواهد بود، چرا که هم به لحاظ مقررات پروانه خود در گرفتن سهم بازار محدودیت دارد و هم از نظر امکانات و توانایی فنی. تالیا هم که به هر حال یک اپراتور خودی است و مجتمع صنعتی رفسنجان براساس قرارداد پیمانکاری خود، همین امروز و فرداست که امتیاز، تجهیزات و مشترکان خود را به دولت واگذار ‌کند. در این وانفسا، تنها اپراتور اول باقی می‌ماند که هم سرمایه و توان فنی دارد و هم  به واسطه سهم 70 درصدی دولت در آن، باید به وظایف حاکمیتی خود عمل کند!
واقعیت این است که اپراتور اول، تا پیش از واگذاری کامل به بخش خصوصی (که هنوز هم مشخص نیست تا چندسال دیگر انجام خواهد شد) موظف است بخش قابل توجهی از منابع داخلی بودجه را تامین کند و برای ایفای این نقش خطیر نیازمند قلمروی تجاری به گستردگی تمام ایران است. با این وصف آیا نباید به مسائل تکراری مربوط به مزایده و همینطور مرتبط با راه‌اندازی اپراتورهای غیردولتی با دیده تردید نگریست؟
آنچه مسلم است، هر روز تاخیر در راه‌اندازی اپراتور سوم، فرصت سود بالایی برای اپراتور اول خواهد بود و از این رو، تاخیر چند ماهه این اپراتور می‌تواند ارزش تمام این مسائل را داشته باشد. به هرحال اپراتور دولت بودن، خرج دارد .
شاید به همین دلیل هم نمایندگان مجلس حساسیت زیادی روی پروژه اپراتور سوم به خرج داده‌اند و اصرار دارند که این مزایده هرچه سریع‌تر به سرانجام برسد.
عطف به اظهارات يوسف‌نژاد نماينده مردم ساري در خانه ملت که درباره وضعیت این مزایده به خبرگزاری ایسنا گفته بود:" آنچه مهم است اين است كه اپراتور سوم بايد باشد و مجلس هم نسبت به آن حساس است و امور آن را پيگيري مي‌كند"!.

این خبر تابحال 472 مرتبه مشاهده شده است.

شماره خبر:5291
تاریخ درج خبر:۱۳۸۸ ششم بهمن
ساعت درج خبر:10:18:03
نظر خود را برای ما ارسال نمائید...
  • نام:
  • ایمیل:
  • وب سايت / وبلاگ:
  • نظر: