۱۴۰۳ دوشنبه ۱۷ اردیبهشت

نشست تخصصی تراکنش نهم؛ انقلاب بلاک‌چین تغییرات زیادی را رقم می‌زند

ICTPRESS - مدیرگروه بلاک‌چین شرکت خدمات انفورماتیک گفت: انقلاب بلاک چین می تواند تغییرات زیادی را رقم بزند و بانک‌ها اصلی‌ترین نقش به عنوان نهاد واسطه را دارند.

 

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، حسین یعقوبی مدیرگروه بلاک‌چین شرکت خدمات انفورماتیک در نشست تخصصی «DiFi و دنیای پرجاذبه رمزارزها» که سه‌شنبه 19 دی ‌ماه در جریان برگزاری نهمین نمایشگاه تراکنش ایران برگزار شد، گفت: با ظهور اینترنت کانال های دسترسی از انحصار بانک ها خارج شد و با مفهوم بانکداری باز روبرو شدیم. سرویس های بانکی را خارج می کنیم و بانکداری باز از لایه اعتماد ساز بانک استفاده می کند و انحصار بانک روی کوربانکینگ را به چالش می کشد.

یعقوبی ضمن اشاره به اینکه آیا در سال های آینده بانکی وجود خواهد داشت، گفت: بانکداری بدون بانک محقق نمی شود حتی در سال 2050؛ و فقط نقششان تغییرمی کند. امروز سرویس های defi خیلی فراگیرشده اند و زنجیره بانکداری را فراهم می‌کنند.

محمدمهدی تقی پور مدیرعامل شرکت به پرداخت ملت درباره کنترل متمرکز که یکی از مشکلات صنعت مالی سنتی است، گفت:  در این زمینه با تاثیر سیاست‌های بانک  مرکزی بر نرخ های بهره، کنترل نرخ وام گیری و وام دهی توسط موسسه های مالی، کنترل جفت های معاملاتی پشتیبانی شده توسط صرافی ها، محدودیت های ابزارهای درآمد ثابت عمدتا به دولت ها و شرکت های بزرگ و کنترل وجوه برخلاف میل سرمایه گذاران توسط مدیریت مواجه هستیم.

وی همچنین درباره دسترسی محدود توضیح داد: مشکل دریافت وام برای بیشترمردم، سختی دسترسی به فرصت های سرمایه گذاری یا وام‌گیری رقابتی، دسترسی گروه‌های محدود به منابع مالی زیاد برای آریتراژ یا سرمایه گذاری مجدد، محدودیت فرصت های سرمایه گذاری و بازده حاصل از نقدینگی به موسسه های بزرگ، محدودیت دسترسی به سرمایه برای شرکت های سودآور، محدودیت دسترسی به دارایی های خاص از نظر جغرافیایی از مشکلات این حوزه است.

وی همچنین به ناکارآمدی، عدم تعامل پذیری و شفاف نبودن صنعت مالی سنتی اشاره کرد.

در ادامه این نشست، احمد وطنی مدیرعامل پلت فرم توثیق ونسی اظهار داشت: دنیای استارتاپ ها ریسک‌پذیر است. فرایند سپرده پذیری و وام پذیری مانند سایر خدمات، از روز اول پیدایش با رشد همراه بوده است. در فضای سنتی وام‌دهی پرداخت اقساط صورت می گیرد و در صورت عدم پرداخت قسط، مبلغ قسط از میزان وثیقه کاربر نقد می شود. پروسه پرداخت وام یک هفته تا 30 روز طول می کشد و بانک ها هزینه می پردازند. ممکن است فرد اقساط خود را پرداخت نکند و مجددا بانک متضرر خواهد شد؛ میزان معوقات بانکی مبلغی در حدود 300 تا 400 همت است و تصور کنید با این مبلغ چند بیمارستان و مدرسه می شود ساخت.

وی خاطرنشان کرد: دستورالعمل ها می گوید لندتک ها حق ندارند وام بدهند؛ یعنی با بازیگران حوزه صحبتی نمی شود و مشخص نیست چه کسی تصمیم گیرنده است که تعاملات مالی صورت بگیرد.

فرهاد اینالوئی متخصص حوزه بانکداری دیجیتال در نیز سخنرانی خود گفت: بانک‌ها باهوش هستند و خودشان را با تغییرات هماهنگ می کنند، بنابراین حذف نمی شوند. مسائل و مشکلاتی در زمینه Defi وجود دارد که یکی از این ریسک ها قرارداد هوشمند است؛ هر کُد نرم‌افزاری امکان هک شدن دارد همچنین امکان اشتباه نوشتن قراردادهای هوشمند نیز وجود دارد.

وی افزود: در برخی پلتفرم‌ها، رای حاکمیتی خریده می‌شود و در این زمینه موارد فراوانی داشته ایم. ریسک مقیاس پذیری دیگر مشکل این حوزه است. مشکل اساسی همه پلتفرم‌های بلاکچینی عدم تمرکز و عدم امنیت است. ریسک زیست محیطی، ریسک نگهداری و ریسک رگولاتوری از دیگر ریسک های موجود در این حوزه است.

اینانلوئی در پایان تاکید کرد: هنوز نمی دانیم رمزارز دارایی از جنس کالا و پول است و این هنوز جای بحث دارد. چرا رگولاتورها سر ناسازگاری دارند؟، چون نمی توانند نظارت کنند. اگر رگولیشن سفت و سخت باشد، نوآوری از مرزهای ما خارج می شود و اگر سفت و محکم نباشد، حق مصرف کننده ضایع می شود.

لازم به ذکر است، نهمین رویداد بزرگ فناوری مالی ایران با عنوان «تاب‌آوری و نوآوری؛ اکوسیستم صنایع مالی، بانکی، پرداخت و فناوری» از روز دوشنبه ۱۸ دی‌ماه تا چهارشنبه ۲۰ دی‌ماه در مرکز آفرینش‌های کانون و هتل لاله در حال برگزاری است.

نظرات : 0

ثبت نظر

21852