استفاده از پوست نانویی برای تشخیص سریع سرطان سینه
به گزارش ICTPRESS به نقل از "Nanowerk News" ، اما اخیرا دانشمندان موفق به ساخت نوعی پوست الکترونیکی از نانوذرات شده اند که می تواند توده های بسیار کوچکی که انگشت انسان از تشخیص آنها عاجز است را تشخیص داده و عکس برداری کند .
دانستن ابعاد و شکل توده می تواند به تشخیص و درمان به موقع بیماری سرطان سینه کمک کرده و جان بسیاری از زنان در جهان را نجات دهد .
راوی اف .صراف و چیو وان ناگویان که تحقیقات روی این پروژه را عهده دار بودند اشاره می کنند که تشخیص هر چه سریعتر این بیماری که نوعی از سرطانهای متداول در میان زنان است می تواند بسیار نجات بخش باشد و این در حالی است که بسیاری از توده های بسیار کوچک در مراحل اولیه قابل تشخیص نیستند .
از سوی دیگر روشهای متداول امروزی مانند ام آرآی و روش های فراصوتی هزینه بر هستند و ماموگرافی ها نیز به خصوص در زنان جوان و یا زنانی که بافت فشرده ای در سینه دارند بسیار ناکارآمد عمل می کند .
روش های کلینیکی برای تشخیص این بیماری هزینه بر نیست اما معمولا تا زمانی که توده هابه لحاظ طول به 21 میلیمتر نرسند با این روش قابل تشخیص نیستند. تشخیص توده زمانی که نصف ابعاد فوق الذکر است می تواند شانس بهبود بیمار را تا 94 درصد افزایش دهد .
در حال حاضر روش ها دیگری برای تقلید از روشهای دستی وجود دارند اما تصویربرداری آنها بی کیفیت است و نمی تواند شکل توده را که به دکتر در تشخیص سرطانی بودن توده کمک می کند نشان دهد .
اکنون این دو محقق در صدد برآمده اند تا مشکل فوق را حل کنند.
به همین منظور این محققان موفق به ساخت نوعی پوست الکترونیکی از نانوذرات و پلیمر شده اند که می تواند توده های بسیار کوچک را شناسایی کند .
بنابراین گزارش، در نتیجه تحقیقات اولیه مشخص شد این فناوری جدید می تواند توده های با ابعاد 5 میلیمتر را در عمق 20 میلیمتری سینه تشخیص دهد .
نظرات : 0