نانوذرات مخاطی چسبناک برای درمان خشکی چشم تولید شد
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، این پیشرفت باعث بهبود درمان بیماری خشکی چشم خواهد شد.
بیمارانی که از سندرم خشکی چشم رنج میبرند، شاید بتوانند به جای 3 بار مداوا در روز، تنها یک بار در هفته به این کار بپردازند. نانوذرات حامل دارو که توسط محققان دانشگاه واترلو (Waterloo) ساخته شده، در حال دستیابی به این سهولت درمان هستند.
کمبود اشک سرچشمه این بیماری است و میتواند منجر به قرمزی و سوزش در روی چشم یا حتی آسیبهای شدیدتر چشمی شود. این وضعیت به صورت کلی یک مشکل برای افراد بالای 50 سال است و حدود 6 درصد از جمعیت آمریکا را تحت تاثیر قرار میدهد.
در گذشته افراد مبتلا به این بیماری مجبور بودند تا 3 بار در روز از قطرههای درمانی استفاده کنند چون که به علت توانایی چشم در تمیزکردن خودش، این قطرات از روی چشم شسته میشدند.
بر اساس مطالعهای که اخیرا توسط محققان در مجله Nano Research منتشر شده، برای رفع این مشکل یک سیستم نانوذرات مخاطی چسبناک تولید شده است. این ذرات قادرند به دلیل بعضی از ویژگیهای بینظیری که روی سطوح آنها ایجاد شدهاست، شبیه آنهایی که در چشم دیده میشوند، به غشاها بچسبند. این ذرات از ترکیب مونومرهای پلی ال لاکتید (Poly-L-lactide) و دکسترن( Dextran) ساخته میشوند، ولی ویژگیهای چسبندگی آنها از طریق پیوند شیمیایی فنیل برونیک اسید ( Phenylboronic) با سطح آنها بدست میآید.
این چسبندگی از شسته شدن نانوذرات تا یک هفته جلوگیری میکند که در طول این مدت آنها میتوانند داروها را به چشم تحویل دهند.
شنگیان لیو، فرد هدایت کننده تیم پژوهشگران از بخش مهندسی شیمی و مرکز تحقیقات لنز تماسی، در این باره گفت: "شما نمیتوانید تفاوت بین این قطرات نانوذرات چشمی و آب را تشخیص دهید و هیچ آسیبی به چشم وارد نمیشود."
موفقیت آزمایشهای اولیه، این تیم را امیدوار کردهاست که بتوانند آزمایشهای بالینی را نیز در آینده نزدیک انجام دهند و این محصول را تقریبا در مدت 5 سال آینده تجاری کنند.
نظرات : 0