نانوآنتنهای انعطاف پذیر با قابلیت ارسال اطلاعات در شرایط فشار
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، در ساخت این آنتن از لایه نازک فلزی و پلیمری استفاده شده است.
با رشد بازار، محصولاتی نظیر ساعتهای هوشمند و صنعت الکترونیک قابل پوشیدن وارد عصر تازهای شدهاست. برای این که این ادوات دارای حسگر بتوانند بهصورت کامل با سیستمهای پیشرفته رصد عوامل سلامتی جفت شوند، باید بتوان قطعاتی بیسیم به آنها افزود. برای این کار لازم است سیستمهای مخابراتی میدان دور نظیر سیستمهای حسگری بتوانند در شرایط سخت کاری روزانه عملکرد عادی خود را داشته باشند.
محمد مصطفی حسن از دانشگاه ملک عبدالله گفت: "در حالی که ترانزیستورهای مورد استفاده در مدارهای فرکانس رادیویی میتوانند انعطافپذیر و قابل ارتجاع باقی بمانند، اما توسعه قطعه اصلی مدار مخابراتی، آنتن مخابراتی میدان دور، هنوز چالش برانگیز است."
این گروه تحقیقاتی با همکاری محققانی از دانشگاه ایلینویز در آمریکا، موفق به ساخت آنتن انعطافپذیری شدند که میتواند در حالت ارتجاع و کشیده شدن نیز فرکانس مشخصی را ایجاد کند.
این گروه تحقیقاتی آنتنی از جنس لایه نازک مس ساختند که میتواند تا 80 متر طول داشته باشد. این آنتن ترکیبی از پلیمر و فلز است که موجب افزایش هدایت الکتریکی ساختار و انعطافپذیری آن شده است. دلیل استفاده از لایه نازک فلزی در این پروژه آن است که این لایه نازک قابلیت خم شدن و تغییر شکل دارد.
وجود پلیمر در این ساختار موجب میشود تا آنتن بعد از کشیده شدن به حالت اولیه خود بازگردد. چنین آنتنی میتواند در حین خم شدن تبادل اطلاعات را به خوبی انجام دهد.
نتایج آزمونهای انجام شده روی این آنتن نشان میدهد که خواص اصلی این محصول، نظیر فرکانس ارسال اطلاعات و الگوهای ارسال سیگنال در هنگام خمش تغییر نمیکند.
محققان این پروژه قصد دارند این آنتن را به ادوات و محصولات مختلف جفت کرده و عملکرد آن را در تبادل اطلاعات در این ادوات مورد بررسی قرار دهند.
نظرات : 0