GOLDEN NEWS / خبرهای طلایی شنبه ۸ مرداد
ICTPRESS گزارش میدهد:
خبر: خداحافظی با قطع برق به کمک هوش مصنوعی!
شبکه برق چین اکنون به لطف هوش مصنوعی فقط ظرف سه ثانیه قابل راهاندازی مجدد است، در حالی که این روند تاکنون بین شش تا ۱۰ ساعت طول میکشید.
البته سیستم قدرتمند و کارآمد جدید در هرجایی قابل اجرا نیست؛ این سیستم فقط به مدت یک ماه در منطقه مسکونی Qitailu با بیش از ۲۰۰ خانواده در استان سین کیانگ اجرا شده است.
شبکه توزیع برق جدید دارای چند حسگر است که هرکدام از آنها مغز مخصوص خود را دارند. این مغزها به طور خودکار میتوانند کارآمدترین و مناسبترین مسیرهای تامین برق را انتخاب کنند؛ در این فرایند نیاز به دخالت انسان نیست و همه فعالیتهای مربوط به شبکه برق سریعتر انجام میشوند.
سیستم هوش مصنوعی طوری طراحی شده تا در صورت وقوع هرگونه قطعی، به طور لحظهای عملیات ترمیم خود از جمله مکانیابی اختلال، ایزولهسازی اختلال و احیای جریان برق را آغاز کند. به همین دلیل تامین برق به میزان قابل توجهی ارتقا یافته است.
..................
خبر: باتری کاغذی که با آب فعال میشود!
به تازگی یک باتری کاغذی جدید ابداع شده که استفاده از آن در دستگاههای الکترونیکی، به حفظ محیط زیست کمک میکند زیرا با آب فعال میشود و زیست تجزیهپذیر است.
محققان انستیتو امپا (Empa) سوئیس این باتری را برای استفاده در برچسبهای بارگیری هوشمند، حسگرهای حافظ محیط زیست و دستگاههای تشخیص پزشکی یکبار مصرف ابداع کردهاند.
باتری یادشده که فقط طرح اولیه آن ارایه شده، شامل سلولهای متعددی است که به یکدیگر متصل شده اند. هر سلول باتری به اندازه یک سانتیمتر مربع است و لایه کاغذ زیرین آن نیز حاوی نمک طعام یا همان کلرید سدیم است. در یک طرف این باتری پوششی از جنس موم وجود دارد که دو سیم به آن متصل هستند.
در یک سمت باتری جوهری حاوی فلس هایی از جنس گرافیت چاپ شده که به عنوان کاتد عمل میکند. یک جوهر حاوی پودر روی نیز به عنوان آند عمل میکند و در سمت دیگر آن چاپ شده است. روی هر دو سوی کاغذ با جوهر سومی حاوی فلس های گرافیت و کربن سیاه پوشیده شده است. این جوهر کاتد و آند را به دو سیم متصل می کند.
هنگامیکه مقداری آب در باتری به کار رود، مایع سبب می شود نمک در کاغذ حل شود و در نتیجه یون های باردار آزاد شوند. همزمان با انتشار یون ها در الکترولیت کاغذ خیس، آنها سبب میشود روی در آند اکسید و الکترون ها آزاد شوند.
محققان امپا در این باره توضیح داده اند: در مرحله بعد الکترون ها از آند به وسیله جوهر حاوی گرافیت و کربن سیاه به سیم ها و سپس کاتد منتقل میشوند . در نتیجه این واکنش های کاهش و اکسیداسیون نوعی جریان الکتریکی تولید می شود که برای فعالسازی دستگاه برقی به کار می رود.
در تست های آزمایشگاهی نسخه دو سلولی باتری به طور موفقیت آمیز برق یک ساعت زنگ دار کوچک را با نمایشگر کریستالی مایع تامین کرد. همچنین دو قطره آب برای فعالسازی یک سلول باتری در ۲۰ ثانیه کافی بود.
..................
خبر: زیرنویس لحظهای مکالمات با عینک هوشمند!
به تازگی یک عینک هوشمند جدید برای افرادی که ناشنوا هستند یا از کمشنوایی رنج میبرند عرضه شده است.
این عینک که "XRAI Glass" نام دارد از واقعیتافزوده برای تبدیل صدا به زیرنویس استفاده میکند؛ این زیرنویسها در لحظه مقابل چشمان کاربر به نمایش در میآیند.
سختافزار این عینک توسط شرکت عینکسازی "AR Nreal" با استفاده از عینک "Nreal Air" توسعه داده شد و این درحالی است که "XRAI Glass" نرمافزار آن را ارائه کرده است.
این نرمافزار صدا را به یک نسخه زیرنویس شده از مکالمه تبدیل میکند که سپس روی صفحه عینک به نمایش در میآید.
به لطف قابلیتهای تشخیص صدا، این عینک حتی میتواند تشخیص دهد که چه کسی صحبت میکند و بهزودی خواهد توانست زبانها، تُن صدا، لهجهها و زیر و بم صدا را ترجمه کند.
این عینک علاوه بر اینکه به افراد ناشنوا اجازه میدهد تا با دیگران مکالمه کنند، میتواند راه را برای استفاده از فناوریهای دیگر مانند دستیارهای هوشمند نیز باز کند.
نظرات : 0