۱۴۰۳ شنبه ۲۲ دی

رگ ياب هوشمند رباتيك در كشور ساخته شد

به گزارش ICTPRESS به نقل از ايسنا ؛ يوسف رفيعي بيرامي، دانش‌آموخته فوريت هاي پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تبريز و مخترع دستگاه با بيان اين كه اين اختراع از مراجع معتبر نظير وزارت بهداشت تاييديه گرفته، درباره مشخصات فني دستگاه ابداعي خود گفت: اين دستگاه داراي بازوي رباتيک است که پس از پايان همه‌ مراحل ، جهت نمايان‌سازي عروق توسط ساير آيتم‌هاي الکترومکانيکي موجود در خود، قادر به برقراري برانول (سرنگ) در داخل خط وريدي و يا همان کانولاسيون وريدي است. به اين ترتيب که اين ربات بازو ، با سيستم بينايي خود، تصاوير داخل فضاي عملکردي دستگاه را از طريق يک وب‌كم از محيط دريافت كرده و پس از انجام پردازش روي آن ها در رايانه ، فرامين لازم جهت جا به جايي برانول يا سرنگ به محل عروق مورد نظر را براي آن ارسال مي‌كند.
وي خاطرنشان كرد: با استفاده از اين روش ، دخالت انسان و پرسنل درماني در اين فرايند به طور کامل حذف شده و کل عمليات حرکت در امتداد بافت مورد نظر و جا به جايي برانول با مختصات دقيق آن محل به طور کامل توسط بازوي مصنوعي صورت مي‌گيرد.
رفيعي با تاکيد اين‌که استفاده از اين دستگاه ، نقش مؤثري در جلوگيري از انتقال عفونت به بيمار يا پرسنل درماني دارد ، تصريح كرد : اين دستگاه قابليت استفاده از سنسورهاي تشخيص خون عروقي و تشخيص نبض را نيز داراست.
وي ، امکان کنترل دستي بخش رباتيک توسط چند نرم‌افزار رايانه اي ، تسريع در برقراري خط وريدي با استفاده از مانيتورينگ دائم محل ، تسهيل در ديد رگ‌هاي برجسته شده و نيز يافتن هوشمندانه‌ محل دقيق آناتوميک رگ‌ها را از مزاياي استفاده از اين سيستم عنوان کرد.
رفيعي با بيان اين‌که در برخي از بيماران دسترسي به رگ در بافت‌هاي بدن، سخت و يا غيرممكن بوده و براي مايع درماني يا تزريق سرم مجبور به انجام عمل جراحي مي‌شوند ، گفت: بخش‌هايي از اين دستگاه مي‌تواند به صورت خودكار و با رعايت اصول و موازين علمي و با فاصله زماني 30 تا 300 ثانيه ، تمام رگ‌هاي سطحي و عمقي را از اندام‌هاي بدن پيدا كرده و براي مايع درماني آماده كند.

نظرات : 0

ثبت نظر

23408