۱۴۰۳ چهارشنبه ۰۷ آذر

فضانوردان سبزیجات کشت شده در فضا را مصرف می کنند

به گزارش ICTPRESS، فضانوردانی که برای انجام ماموریت های فضایی در ایستگاه فضایی بین المللی به سر می برند، غذای متفاوت و ویژه ای را در روزهای آتی تجربه خواهند کرد.
سبزیجاتی که در فضا کاشته و رشد پیدا کردند. یکی از فضانوردان ایستگاه بین المللی نوعی کاهوی قرمز با نام "رومایین" را در تاریخ ۱۰ جولای کاشته و با آبیاری مستمر محصول و پس از ۳۳ روز توانست به برداشت محصول خود اقدام کند.
این اولین باری است که ساکنان ایستگاه فضایی بین المللی غذایی را مصرف می کنند که در این ایستگاه پرورش یافته است. غذا نقش مهمی را در فعالیت های فیزیکی و روانی فضانوردان ایفا می کند و کشت کاهوی قرمز در ایستگاه ISS در حالی است که پیش از این فضانوردان مجاز به مصرف غذای مخصوصی با نام Bonus food بودند. این غذا در واقع نمونه فضایی از غذاهای زمینی است.
سیستم رشد گیاهان در فضا و در ایستگاه  ISS بسیار پیچیده است. فضانوردان برای رشد گیاهان به خاک نیاز دارند اما خاکی در فضا وجود ندارد، در نتیجه از سیستم رشد گیاهی با نام Veggie استفاده کردند. در این سیستم از بذر گیاهان استفاده شده و لامپ های LED قرمز و آبی به تامین نور مورد نیاز گیاهان می پردازند.
فضانوردان در سال ۲۰۱۴ میلادی نیز گیاهانی را به همین روش پرورش داده بودند اما پس از مدتی و برای آزمایش های بیشتر آنها را به زمین منتقل کردند. انتقال گیاهان به زمین برای آزمایش سبزیجات رشد یافته در فضا و عدم آسیب رساندن به بدن فضانوردان بوده است. پس از آزمایشات متعدد مشخص شد، این سبزیجات سالم بوده و تهدیدی برای سلامتی فضانوردان محسوب نشده و می توانند آنها را مصرف کنند.
پرورش گیاهان در فضا دارای فواید بسیاری است زیرا فضانوردان علاوه بر مصرف سبزیجات و میوه های تازه می توانند ذخایر غذایی خود را نیز در مدت ماموریتشان حفظ یا حتی افزایش دهند.

 

 

نظرات : 0

ثبت نظر

17439