۱۴۰۳ یکشنبه ۰۴ آذر

جهان «های تک» در هفت روز

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، جهان فناوری نوین مملو از رویدادهای گوناگون و خبرهای شگفت انگیزست که برخی در باورها نمیگنجد اما واقعیت دارد یا بزودی به واقعیت می پیوندد. 

 

 

 

 

آنچه که در ادامه مشاهده میکنید گزارشی از خبرهای مهم هفت روز گذشته (منتهی به 11 نوامبر 2018) در جهان فناوری نوین است:

 

 

 

 

نمونه اولیه اتوبوس خودران قطبی ساخته شد 

به تازگی شرکت فنلاندی Sensible4(تولید کننده خودروهای خودران) با همکاری شرکت ژاپنی Muji، نمونه اولیه اتوبوس خودرانی را ساخته است که می تواند در شرایط آب وهوایی مختلف از جمله قطب فعالیت کند.

اتوبوس خودران گاچا(Gacha)، طوری طراحی شده که بتواند با شرایط محیطی متفاوت سازگار باشد.

اگرچه برای چندین سال شاهد آزمایش‌های گوناگون اتوبوس‌های خودران بوده‌ایم اما بسیاری از این وسایل نقلیه، با شرایط ناملایم اقلیمی سازگار نیستند؛ به همین دلیل، شرکت Sensible4 قصد دارد سیستم خودکار گاچا را طوری طراحی کند که در آب و هوای ناملایم نیز عملکرد ایمن داشته باشد.

این شرکت پس از آزمایش سیستم‌های خودران خود در منطقه لاپلند فنلاند، به گروه طراحان شرکت موجی پیوسته تا یک اتوبوس خودران ارائه دهد.

آزمایش‌ این اتوبوس، در سال 2019 در شهرهای فنلاند صورت خواهد گرفت و انتظار می‌رود در سال 2020 آماده ورود به ناوگان تجاری باشد.

این اتوبوس کوچک می‌تواند 16 مسافر را در خود جای دهد که برای 10 نفر از آنها، جای نشستن وجود دارد و شش نفر نیز باید بایستند.

در بیانیه‌ شرکت‌های سازنده آمده است: هدف ما از ابداع این اتوبوس، برطرف کردن مشکلات روزمره‌ای است که مردم و جوامع با آن روبه‌رو هستند.

رونمایی عمومی از گاچا، در مارس سال 2019 صورت خواهد گرفت.

.....................

 

 

 

 

تصاویر رندر تازه‌ای از نوکیا 9 فاش شد 

طی روزهای گذشته، تصاویر رندری از نوکیا ۹، گوشی پرچمدار بعدی HMD منتشر شده است که این گوشی را به‌همراه دوربین پنج‌گانه نشان می‌دهد.

به این ترتیب با انتشار این تصاویر، نوکیا ۹ در زمینه‌ دوربین از تمام گوشی‌های امسال یک گام فراتر خواهد رفت.

هنوز مشخص نیست که این ۵ دوربین هرکدام چه وظیفه‌ای برعهده دارند؛ اما آن‌طور که این تصاویر تازه نشان می‌دهد، نام تجاری PureView کماکان در کنار دوربین‌ها حک نشده است.

در پشت نوکیا ۹ حسگر اثر انگشت به چشم نمی‌خورد و ظاهرا HMD آن را با نمایشگر ۵.۹ اینچی گوشی ادغام کرده است.

این نمایشگر همچنین از نسبت تصویر ۱۸:۹ و وضوح تصویر +QHD بهره می‌برد؛ خوشبختانه بریدگی ندارد و تنها یک دوربین در بالای آن قرار گرفته است.

نوکیا ۹ با الهام از برخی از عناصر طراحی نوکیا ۸ سیروکو، فاقد جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون است و تک درگاه USB-C وظیفه‌ برقراری تمام اتصالات فیزیکی را برعهده دارد.

پشت گوشی به‌منظور پشتیبانی از شارژ بی‌سیم از شیشه ساخته شده و ظرفیت باتری نیز ظاهرا ۴۱۵۰ میلی‌آمپر ساعت است.

نوکیا ۹ از ابعاد ۷.۹ × ۷۵ × ۱۵۵ میلی‌متر برخوردار است و انتظار می‌رود که مجهز به سطحی از مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار نیز باشد.

همچنین سه میکروفون روی بدنه‌ گوشی تعبیه شده است.

نوکیا ۹ از مدت‌ها پیش در حال توسعه بوده و همچون پیکسل‌های جدید گوگل از پردازنده‌ قدیمی کوالکام بهره خواهد گرفت و تمام مشخصات یادشده، دستگاهی کامل و بی‌نقص را به تصویر می‌کشد.

با این حال، برترین ویژگی پیکسل بدون شک دوربین متکی به هوش مصنوعی آن است.

.....................

 

 

 

 

سامسونگ از موبایل تاشو رونمایی کرد 

سامسونگ چهارشنبه هفته گذشته در کنفرانس توسعه دهندگان خود، از یک موبایل تاشو رونمایی کرده که در حالت باز، کاربر می تواند از سه اپلیکیشن آن استفاده کند.

موبایل تاشو سامسونگ مجهز به نمایشگر Infinity Flex Display است که اجازه می دهد موبایل باز شده و به تبلت تبدیل شود.

نمایشگر مذکور ۷.۳ اینچی و ۴۵درصد نازک تر از نمایشگر مدل های دیگر سامسونگ است؛ همچنین نرم افزار اندروید برای فرمت تاشو ارتقا یافته است.

به گفته این شرکت به دلیل نازکی و انعطاف پذیری نمایشگر می توان آن را هزاران بار باز و بسته کرد؛ همچنین نمایشگر دستگاه یک لایه محافظتی دارد که انعطاف پذیر و محکم است.

این موبایل قرار است در ماه های آینده به بازار عرضه شود.

.....................

 

 

 

 

سنجش دمای بدن با یک برچسب بی‌سیم امکان پذیر شد 

به تازگی شرکت فناوری آمریکایی بلوسپارک تکنولوژیز(Blue Spark Technologies)، نوعی برچسب بی‌سیم برای سنجش دمای بدن ارائه داده است.

فناوری تمپ تراک(TempTraq)، به اندازه یک چسب زخم است و برای استفاده باید آن را به بدن بیمار چسباند؛ سپس، این چسب به صورت بی‌سیم، داده‌ها را به یک تلفن همراه هوشمند و یا سیستم مرکزی منتقل می‌کند.

داده‌های مربوط به دمای بدن، پیوسته به حسگرها منتقل می‌شود و امکان بررسی شرایط چندین بیمار را به طور همزمان فراهم می‌کند.

والدین و کسانی که در منزل مراقب بیماران هستند، می‌توانند برای ردیابی دمای بدن کودکان و یا افرادی که باید از آنها نگهداری شود، از این ابزار استفاده کنند.

برای استفاده از این برچسب، نیازی به بیدار کردن شخص مورد نظر نیست و اگر دما از حد معمول فراتر برود، هشدارهایی به تلفن همراه یا سیستم مرکزی ارسال می‌شوند.

در این ابزار، از نوعی پلتفرم مبتنی بر فضای ابری با نام HIPAA استفاده شده که امکان حفظ سوابق بیمار را فراهم می‌کند.

.....................

 

 

 

 

نخستین گوینده خبر مبتنی بر هوش مصنوعی معرفی شد  

نخستین گوینده خبر مبتنی بر هوش مصنوعی جهان، طی چند روز گذشته در پنجمین همایش جهانی اینترنت در استان ژجیانگ در شرق چین رونمایی شد.

گوینده خبر رباتیک با استفاده از جدیدترین فناوری هوش مصنوعی طراحی شده و چهره و صدای یک مرد را دارد؛ حرکات این ربات کاملا شبیه یک فرد واقعی است.

خبرگزاری دولتی شینهوا و شرکت موتور جستجوی اینترنتی چین، سوگو دات کام، این گوینده خبر هوش مصنوعی را ساخته اند.

گوینده هوش مصنوعی اکنون یکی از اعضای تیم خبری شینهواست و در پایگاه اینترنتی و شبکه اجتماعی این خبرگزاری به صورت 24 ساعته فعالیت می کند.

بر اساس اعلام خبرگزاری شینهوا این گوینده می تواند هزینه های تولید خبر را کاهش داده و کارایی خبرگزاری را بهبود بخشد.

.....................

 

 

 

 

تولید برق از یک قارچ امکان پذیر شد! 

پژوهشگران موسسه فناوری استیونز(Stevens Institute of technology) ایالات متحده آمریکا در مطالعه اخیرشان توانستند یک قارچ معمولی را به یک قارچ بیونیک تبدیل کنند.

این پژوهشگران توانستند با استفاده از چاپ سه بعدی و با اتصال انرژی تولید کننده سیانوباکتری‌ روی یک قارچ معمولی، برق تولید کنند.

در واقع قسمت سفید قارچ موجب تغذیه سیانوباکتری‌ها می‌شود و توسط آنها می‌توان برق تولید کرد.

در این پژوهش، یک شبکه دارای الکترودهای نانونوار گرافنی نیز برای جمع آوری جریان، استفاده شد.

پژوهشگران از یک چاپگر سه بعدی و یک بازوی رباتیک برای جمع آوری چاپ جوهر الکترونیکی که حاوی نانو نوارهای گرافن ضروری در قسمت بالایی قارچ است، استفاده کردند.

آنها همچنین با استفاده از جوهر زیستی یک الگوی مارپیچی که حاوی سیانوباکتری‌های موجود روی کلاهک قارچ بود، چاپ کردند.

این پژوهشگران همچنان به تلاش خود برای تولید قارچ های بیونیک دارای جریان الکتریکی بالا ادامه خواهند داد.

.....................

 

 

 

 

ماهواره هواشناسی" MetOp-C"  

هفته گذشته ماهواره هواشناسی "MetOp-C" اروپا سوار بر موشک سایوز وارد مدار شد.

MetOp-C ماهواره‌ای برای پیش بینی وضع هوا و نظارت بر تغییر شرایط آب و هوایی در سراسر جهان است که از مرکز فضایی گویان در فرانسه پرتاب شده است.

به گفته شرکت آریان اسپیس این پرتاب فوق العاده بود و همه چیز درست و صحیح انجام شد.

کارشناسان هواشناسی از این پس می‌توانند با استفاده از داده‌هایی که توسط ماهواره ارسال می‌شود، وضعیت آب و هوا را به صورت بسیار دقیق، تعیین یا پیش‌بینی کنند.

MetOp-C، سومین و آخرین ماهواره برنامه ماهواره‌ای عملیات هواشناسی اروپا(European Meteorological Operational satellite program) است.

نظرات : 0

ثبت نظر

41909