جهان «های تک» در هفت روز
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، جهان فناوری نوین مملو از رویدادهای گوناگون و خبرهای شگفت انگیزست که برخی در باورها نمیگنجد اما واقعیت دارد یا بزودی به واقعیت می پیوندد.
آنچه که در ادامه مشاهده میکنید گزارشی از خبرهای مهم هفت روز گذشته (منتهی به 19 ژانویه 2020) در جهان فناوری نوین است:
صندلی که راه رفتن را شبیهسازی می کند!
شرکت خودروساز انگلیسی جگوار (Jaguar) به تازگی از طرح مفهومی یک صندلی خودرو رونمایی کرده که برای مقابله با خطرات نشستن طولانی مدت طراحی شده است.
این صندلی ذهن را به گونهای فریب میدهد که کاربر تصور میکند در حال راه رفتن است.
در این طرح نشان داده شده که محرکهایی در فوم داخلی صندلی خودرو قرار میگیرد که پاها را به طور مداوم تحریک میکند تا ریتم راه رفتن را شبیه سازی کند.
صندلی ساخت جگوار میتواند با شبیه سازی تکانهای لگن، آسیبهای نشستن طولانی مدت در سفرها را کم کند و به دلخواه راننده تنظیم شود.
.....................
رونمایی لکسوس از طرح مفهومی ماشین ماهنورد
شرکت لکسوس قصد دارد خودروهایی برای تردد در ماه بسازد؛ در همین راستا به تازگی استودیو طراحی پیشرفته اروپا متعلق به لکسوس و تویوتا ۷ طرح اولیه از وسیله نقلیهای برای تردد در ماه برای نشریه Document Journal طراحی کرده است.
در همه آنها برخی از ویژگیهای طرح اولیه LF-۳۰ Electric لکسوس دیده میشود؛ این طرح اولیه لوکس در حقیقت نمایی از نسل آینده خودروهای برقی این شرکت است.
این طرح یک وسیله نقلیه شبیه موتورسیکلت است که "Zero Gravity" نام دارد؛ این وسیله نقلیه شبیه موتورسیکلتی است که چرخ ندارد؛ به عبارت دیگر Zero Gravity طوری طراحی شده تا با کمک نیروی مغناطیس در فضا شناور شود.
طرحهای دیگر نیز جذاب هستند؛ در طرح دیگری به نام "Lexus Cosmos" از مقدار زیادی شیشه استفاده شده است بنابراین مسافران میتوانند هنگام سفر از منظره نیز لذت ببرند.
طرح "Bouncing Moon Roller" شبیه یک ژیروسکوپ نوآورانه است؛ همچنین طرح "Lexus Lunar Cruiser s" یک وسیله نقلیه چند منظوره است و سواری راحتی را روی سطح پر دست انداز ماه فراهم میکند.
طرح "Lexus Moon Racer" نیز یک حباب شیشهای برای بدن انسان است و در نهایت طرح "Lexus Lunar Mission" برای انتقال انسان به زمین طراحی شده است. البته همه این موارد فقط طراحی هستند و وسیله نقلیه تردد در ماه متفاوت خواهد بود.
.....................
توسعه نخستین لنز هوشمند واقعیت افزوده جهان!
شرکت آمریکایی موجو ویژن(Mojo Vision) اخیرا لنزهای هوشمندی توسعه داده است که کاربران میتوانند فقط با نگاه کردن به هر گوشه محیطی که هستند، منوی آن را فعال و به راحتی پیامهایشان و وضعیت آب و هوا را چک کنند.
یک صفحه نمایش کوچک در گوشه لنز Mojo تعبیه شده است که کاربر برای فعال کردن باید لحظهای به گوشه مکانی که در آن در حال حرکت است، نگاه کند.
این بدان معناست کاربرانی که پیام دریافت میکنند، مجبور نیستند تلفن خود را از جیب یا کیف خود بیرون بیاورند تا آن را بخوانند، بلکه میتوانند با لنزهای خود به راحتی پیامها را مشاهده کنند.
این لنزها قابل اتصال به اینترنت هم هستند؛ به این معنی که کاربران میتوانند سریع به هر اطلاعاتی که نیاز دارند، دست یابند؛ برای مثال آنها در حال قدم زدن در خیابان هستند و دلشان میخواهد نزدیکترین رستوران سوشی آن مکان را پیدا کنند که با اتصال به اینترنت لنز به راحتی این کار قابل انجام است.
لنزهای مذکور مجهز به چند میکروالکترونیک و متراکمترین میکرونمایشگر در جهان است که طبق گفتهها دارای وضوح ۱۴۰۰۰ پیکسل در هر اینچ است و برای نمایش اطلاعات به کاربر از آن استفاده میکند.
کاربران برای فعال کردن صفحه نمایش و دیدن اعلان، تقویم آب و هوا و موسیقی، فقط باید چشم خود را به سمت گوشه هر مکانی که هستند لحظهای بچرخانند تا منو فعال شود.
کاربران میتوانند با خیره شدن به پیکان کنار هر آیتم، این آیتمها را با جزئیات بیشتری مشاهده کنند؛ شرکتهای الجی و موتورولا از حامیان این فناوری هستند.
.....................
نخستین ربات زنده جهان ساخته شد!
به تازگی محققان دانشگاه ورمونت با استفاده از سلولهای بنیادی نوعی قورباغه، نخستین رباتهای زنده و خودترمیمشونده جهان را ساختند.
این رباتها که زنوبات (xenobot) نام دارند، پهنایی کمتر از یک میلیمتر دارند به این معنا که برای حرکت در داخل بدن انسان به اندازه کافی کوچک هستند.
زنوباتها میتوانند پیادهروی و شنا کنند، هفتهها بدون غذا زنده بمانند و با یکدیگر کار گروهی انجام دهند.
محققان در این پژوهش سلولهای بنیادی را از جنین قورباغه پنجهدار آفریقایی جدا کردند و آنها را برای تکثیر در محیط مناسب قرار دادند؛ سپس این سلولها برش داده شده و به فرمهای بدنی خاصی که توسط یک ابررایانه طراحی شده بود تغییر شکل داده شدند – فرمهایی که تاکنون هیچگاه در طبیعت مشاهده نشدهاند.
این سلولها سپس به طور مستقل شروع به کار کردند؛ سلولهای پوستی با پیوستن به یکدیگر ساختار ایجاد کردند و سلولهای ماهیچه قلب به رباتها اجازه دادند تا به تنهایی و بدون نیاز به چیزی حرکت کنند.
زنوباتها حتی از قابلیتهای خودترمیمی هم برخوردارند؛ هنگامی که دانشمندان یکی از این رباتها را قطعه قطعه کردند، خود را ترمیم کرد و به راه افتاد.
ظاهر این رباتهای زنده به رباتهای معمولی شباهتی ندارد، به این معنا که از چرخدندهها یا بازوهای رباتیک در آنها خبری نیست؛ زنوباتها بیشتر شبیه یک توده کوچک از گوشت صورتیرنگ متحرک هستند و به گفته محققان این تفاوت عمدی است و به این دستگاههای بیولوژیکی اجازه میدهد کارهایی بکنند که از رباتهای معمولی از جنس فولاد و پلاستیک برنمیآید.
.....................
درمان تنبلی چشم با یک نمایشگر!
شاید درمان تنبلی چشم کودکان به زوی فقط با نگاه کردن به یک نمایشگر محقق شود.
نواسایت، یک نمایشگر مخصوص با عنوان کیورسایت(CureSight) ابداع کرده که درمان تنبلی چشم را بدون نیاز به پد برچسبدار انجام میدهد.
این نمایشگر، محتوایی انتخابی را برای تماشا به کودک ارائه میدهد که چشم آسیبدیده را مجبور به کار میکند و امکان استراحت چشم سالم را نیز به وجود میآورد.
این نمایشگر، کار خود را با نوعی فناوری انجام میدهد که در حال حاضر مورد توجه است؛ این فناوری، یک عینک با لنزهای آبی و قرمز است.
برجستهبینی آبی- قرمز، دو نسخه متفاوت از یک تصویر را ارائه میدهد که یکی از آنها به رنگ آبی و دیگری به رنگ قرمز است؛ معمولا از این فناوری برای تولید تصاویر سهبعدی استفاده میشود که تاکنون در سینماها یا پارکهای تفریحی شاهد آن بودهایم.
در این حالت فقط یکی از دو تصویر، یک دایره تار را در بر دارد؛ نمایشگر، از یک حسگر داخلی ردیابی چشم استفاده میکند تا محل قرار گرفتن دایره را مشخص کند. این کار موجب میشود که چشم دیگر هم تحت تاثیر قرار بگیرد.
نکته خوب در مورد نمایشگر این است که طرح یا آزمایش درمانی را در بر ندارد و کودک میتواند فقط با نگاه کردن فیلم، به بهبودی دست یابد.
.....................
ابداع الگوریتمی سریعتر از یک ابررایانه!
شرکت ژاپنی توشیبا به تازگی الگوریتمی ابداع کرده است که سریعتر از پیشرفتهترین ابررایانههای جهان اطلاعات بازار را پردازش میکند.
این الگوریتم انشعاب شبیه سازی شده به گونهای طراحی شده است تا اصول رایانههای کوانتومی را بدون نیاز به استفاده از این دستگاهها که در حال حاضر کاربردهای محدودی دارند و ساخت و نگهداری از آنها در دماهای نزدیک به صفر مطلق میلیونها دلار هزینه دارد، به کار گیرد.
توشیبا میگوید این فناوری جدید که میتوان از آن در خارج از حوزه مالی نیز استفاده کرد، روی رایانههای شخصی آماده (غیرسفارشی) اجرا میشود.
کافیست این الگوریتم را به یک سرور وصل کنید و آن را در همان دمای اتاق اجرا کنید.»
این الگوریتم جدید به طور خاص برای تاجرانی که موفقیت کاری آنها در گرو میکروثانیههاست، جالب و کاربردی خواهد بود.
کاربردهای دیگر این الگوریتم میتواند مواردی چون ترسیم مسیرهای پیچیده کشتیرانی و لجستیک و تولید داروهای جدید با دقت مولکولی را در برگیرد.
.....................
رباتی که از سطوح زبر و خشن بالا می رود!
پژوهشگران موسسه فیزیک آمریکا(AIP)، نوعی واحد مکش ابداع کردهاند که میتوان از آن روی سطوح ناملایم نیز استفاده کرد.
ربات یادشده دارای بازوهایی است که به پایههایی بشقابی شکل وصل میشوند و در درون آنها آب به شکلی دورانی حرکت میکند.
نحوه حرکت آب و شیوه طراحی پایههای بشقابی به شکلی است که اختلاف فشار صفر با دیوار عمودی ایجاد میکند و نتیجه این امر چسبیدن محکم ربات به دیوار است.
سرعت حرکت آب در پایههای بشقابی شکل بسیار بالاست و نیروی اینرسی آب، فشاری را بر سطح دیوار ایجاد میکند که منجر به ایجاد حالت خلاء در زیر پایه بشقابی شکل شده و آن را بدون نگرانی از لق شدن به سطح عمودی میچسباند.
قرار است این ربات در ابعاد و اندازههای مختلفی تولید شود که از مدلهای کوچک آن برای بلند کردن اقلام مختلف و جابجایی آنها و از بزرگترین مدل آن میتوان برای کمک به انسان برای بالا رفتن از سطوح عمودی استفاده کرد.
نظرات : 0