جهان «های تک» در هفت روز
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، جهان فناوری نوین مملو از رویدادهای گوناگون و خبرهای شگفت انگیزست که برخی در باورها نمیگنجد اما واقعیت دارد یا بزودی به واقعیت می پیوندد.
آنچه که در ادامه مشاهده میکنید گزارشی از خبرهای مهم هفت روز گذشته (منتهی به 26 ژانویه 2020) در جهان فناوری نوین است:
ربات انساننمای فضانورد هند رونمایی شد
هند طی روزهای گذشته ربات انساننمای ویومیترا را رونمایی کرد و قصد دارد پیش از آغاز نخستین ماموریت دارای سرنشین خود در اواخر 2021، آن را به فضا پرتاب کند
نام ویومیترا (Vyommitra)، ترکیبی از معادل سانسکریت واژههای فضا و دوست است که "سازمان پژوهشهای فضایی هند" (ISRO)، آن را از نام یک زن الگوبرداری کرده است.
ویومیترا میتواند تغییر پنلها را انجام دهد، با فضانوردان صحبت کند و به بررسی سیستمهای فضاپیما بپردازد.
هدف اصلی سازمان پژوهشهای فضایی هند از ابداع ویومیترا این است تا ابتدا چگونگی تاثیر پرواز فضایی را بر بدن انسان آزمایش کند و سپس فضانوردان خود را با فضاپیمای گاگانیان به فضا بفرستند.
به گفته مدیر سازمان پژوهشهای فضایی هند، این ربات انساننما میتواند عملکرد انسان در فضا را به دقت شبیهسازی کند و همچنین شرایط را در صورت پرواز انسان به فضا را نشان دهد.
.....................
کاهش تصادفات با اتاقک هوشمند خودرو!
استارتاپ تایوانی مایندترونیک ایال (Mindtronic AI)، به تازگی نوعی اتاقک خودرو ارائه داده که با ویژگیهای هوش مصنوعی ساخته شده و میتواند میزان تصادفات ناشی از حواسپرتی، بیماری یا بی دقتی راننده را کاهش دهد.
اتاقک "DMX" برای پیشگیری از بروز تصادفات، یک سامانه بررسی داخلی دارد که سطح خستگی، حواسپرتی یا بیماری ناگهانی راننده از جمله حمله قلبی را مورد بررسی قرار میدهد؛ سامانه رانندگی خودران در صورت تشخیص مورد مشکوک، کار خود را آغاز میکند. این سیستم میتواند هم رفتار و هم مهارت راننده را پوشش دهد.
طرح کلی این اتاقک، با بالاترین سطح فناوریهای خودران وسایل نقلیه مطابقت دارد که انتظار میرود تا سال ۲۰۳۰ گسترش یابند.
پیشرفت مقوله فناوری نهایتا باید به رانندگان در کنترل تغییر لاین هنگام رانندگی و پیشگیری از تصادف کمک کند؛ هوش مصنوعی نیز میتواند حرکات مردمک چشم راننده و توجه او به رانندگی را ردیابی کند.
.....................
ساخت خانه ضدزلزله قابل کنترل با فرامین صوتی!
محققان چینی و سنگاپوری چندی پیش از ساخت خانهای کوچک و قابل جابجایی به مساحت ۱۴.۵ متر مربع خبر داده اند که «کیوب وان» نام گرفته و ضدزلزله و قابل کنترل با فرامین صوتی است.
این خانه فقط دارای یک اتاق است که با دریافت و سرهم کردن قطعات مختلف، ساختن آن با سرعت بالایی انجام می شود؛ همچنین برخی فناوریهای هوشمند و پایدار نیز در طراحی این خانه مورد استفاده قرار گرفته است.
«کیوب وان» که قیمت پائینی هم دارد با محیط زیست سازگار است و از منابع انرژی سبز در سیستم تهویه خود بهره میبرد.
چارچوب اصلی این خانه ضدزلزله از ورقه یکپارچه فولادی گالوانیزه تشکیل شده و یک سیستم دقیق جداسازی در دیوارهای آن به کار گرفته شده تا بتوان دمای هر بخش از خانه را بنا بر میل ساکنان تنظیم کرد.
۹۰ درصد از دیگر مواد مورد استفاده در این خانه بازیافتی است و شیشههای حرارت دیده، دربهای پیشرفته و تختههای چوبی فشرده شده به جلوگیری از انتقال کپک و رطوبت کمک میکنند؛ این خانه علاوه بر ضدزلزله بودن، ضدآتش هم هست.
کنترل لامپها، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، تفریحی و چندرسانه ای و دیگر لوازم برقی و آشپزخانه این خانه با استفاده از فرامین صوتی ممکن است؛ آشپزخانه این خانه مجهز به سینک ظرفشویی، اجاق، هود، یخچال کوچک و کمدهای بلند است.
در خانه مذکور تلویزیون دیواری، مبل، تخت دو نفره، کمد و یک حمام کامل با دوش، توالت و ماشین لباسشویی کوچک هم تعبیه شده است؛ وزن این خانه ۷ هزارکیلوگرم و قیمت سادهترین مدل آن ۳۰هزار دلار با ۱۵ سال تضمین است.
.....................
اختراعی برای رهایی از مزاحمت سلفی بگیران!
برخی افراد به دلیل شدت علاقه به تهیه عکسهای سلفی در محیطهای عمومی برای دیگران مزاحمت ایجاد میکنند بنابراین یک شرکت آمریکایی سیستم جدیدی به نام «میرا» راه اندازی کرده که به افراد علاقمند به سلفی گرفتن امکان میدهد بدون نیاز به استفاده از گوشیهای هوشمند این کار را انجام دهند.
این سیستم شامل یک رابط کاربری لمسی است که در برابر درب ورودی موزهها، گالریها، پارکها و دیگر نقاط تفریحی و روی دیوار یا یک سه پایه قرار میگیرد.
کاربران علاقمند به تهیه عکسهای سلفی ابتدا از طریق نمایشگر لمسی نام خود را ثبت میکنند و آدرس ایمیلشان را ارائه میدهند؛ آنها سپس کارت شناسایی که دارای یک کد کیو آر است، از طریق این سیستم دریافت میکنند. سپس با ژست گرفتن در برابر دوربینهایی که در نقاط مختلف تعبیه شدهاند و قرار دادن کارت در برابر دوربین، آماده عکاسی میشوند.
در ادامه شمارش معکوس روی نمایشگر کوچک دوربین آغاز شده و بعد از عکاسی، نمایی از تصویر نیز قابل مشاهده خواهد بود؛ کاربر میتواند عکس را به طور دقیق کنترل کند و در صورت راضی بودن از آن، فایل عکس را در قالب ایمیل دریافت کند.
از این روش میتوان برای دریافت فایلهای ویدئویی کوتاه یا فایلهای کوتاه متحرک با فرمت گیف هم استفاده کرد.
این سیستم در حال حاضر به طور آزمایشی در برخی نمایشگاهها و موزههای نیویورک نصب شده و مهمانان میتوانند بدون پرداخت هزینه از آن استفاده کنند.
.....................
نخستین حسگر بیومتریک فوقباریک برای تشخیص هویت دقیق
یک شرکت ژاپنی از تولید نخستین حسگر بصری فوق باریک جهان برای تشخیص هویت دقیق کاربران خبر داده است.
از این حسگر بیومتریک میتوان برای بررسی اثر انگشت افراد، امواج و پالس های وریدی استفاده کرد و از این طریق هویت آنها را احراز کرد.
ضخامت این حسگر فقط ۱۵ میکرومتر است بنابراین میتوان آن را تا زده یا خم کرد و به عنوان مثال در قالب یک مچ بند مورد استفاده قرار داد.
حسگر مذکور قادر به دریافت و مطالعه دادهها با سرعت بسیار زیادی است و از قابلیت تصویربرداری و ثبت دادهها با کیفیت بسیار بالا برخوردار است.
این حسگر میتواند کاربردهای امنیتی زیادی داشته باشد و از آن میتوان برای حفاظت از دادههای حساس نیز بهره گرفت.
شرکت ژاپن دیسپلی سازنده این حسگر میگوید میتوان آن را به راحتی به سیستمهای مختلف تشخیص هویت اضافه کرد تا از دسترسی افراد غیرمجاز به دادههای مختلف جلوگیری کرد.
.....................
ابداع نمایشگری که مانند روزنامه چاپ می شود!
محققان استرالیایی دانشگاه RMIT به تازگی یک ماده الکترونیکی بسیار نازک برای نمایشگرهای لمسی آینده ابداع کرده اند که میتوان آن را داخل یک مجرا لوله و مانند روزنامه چاپ کرد.
محققان این ماده را از اکسید قلع اینیدویم تولید کردند؛ آنها همچنین از روش چاپ با فلز مایع استفاده کردند تا ماده مذکور را به یک ورقه (فیلم) دو بعدی تبدیل کنند.
ماده مذکور نسبت به لمس حساس و ۱۰۰بار نازکتر از نمایشگرهای لمسی فعلی است که در موبایلها و تبلتها به کار میرود؛ این ماده چنان نرم است که میتوان آن را به راحتی لوله کرد.
تولیدکنندگان موبایل مانند سامسونگ و موتورلا به تازگی نمایشگرهای تاشوی خود را ابداع کرده اند که بدون ترک خوردن تا میشود اما محققانRMIT ادعا میکنند نمایشگر ابداعی آنها را حتی میتوان پیچاند.
این ورقههای بسیار نازک که ضخامت آنها چند نانومتر است، رسانای الکتریسیته و ۲بعدی هستند. به عبارت دیگر هر ورقه شامل یک لایه اتم و به همین دلیل بسیار نازک است؛ از آنجا که ماده به حالت دو بعدی در میآید، شفاف خواهد بود و بنابراین نور از آن گذر میکند.
برای تولید این ماده آلیاژ ایندیوم قلع تا دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم و مایع شد؛ سپس روی یک سطح قرار گرفت تا ورقههایی از ایندیوم قلع با ضخامت چند نانومتر تولید شود.
به این ترتیب موبایلهایی که نمایشگر آنها از چنین مادهای ساخته شده باشد، انرژی کمتری مصرف میکنند و در نتیجه عمر باتری دستگاه حدود ۱۰ درصد افزایش مییابد.
.....................
درمان «درد» با کمک «سلولهای بنیادی»
گروهی از محققان دانشگاه سیدنی موضوعی را کشف کردهاند که میتواند با استفاده از سلولهای بنیادی به «سیستم کنترل درد غیر اعتیادآور» تبدیل شود.
محققان برای نخستین بار تواستند در بدن موشها نورونهایی بسازند که احساس درد را نابود میکند و به تسکین پایدار درد در بدن آنها منجر میشود.
این گروه تحقیقاتی از روشی با عنوان «القای سلولهای بنیادی پرتوان»(iPS) استفاده کردند که از مغز استخوان نشات میگیرد تا سلولهایی را ایجاد کند که کشنده درد هستند.
این سلولهای بنیادی پرتوان پس از آن در نخاع موشهایی که دارای درد شدید «نوروپاتی» بودند، قرار داده شدند.
روش استفاده شده در موشها هیچ عوارض جانبی نداشت و در طول یک درمان واحد انجام شد.
موفقیت این محققان برای بسیاری از بیماران حائز اهمیت بوده و به این معناست که می توان با استفاده از سلولهای خود بیماران، پیوندهای نابودکننده درد ایجاد کرد و این سلولها میتوانند علت اصلی درد را معکوس کنند.
نظرات : 0