۱۴۰۳ جمعه ۰۲ آذر

جهان «های تک» در هفت روز

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، جهان فناوری نوین مملو از رویدادهای گوناگون و خبرهای شگفت انگیزست که برخی در باورها نمیگنجد اما واقعیت دارد یا بزودی به واقعیت می پیوندد.

 

 

 

آنچه که در ادامه مشاهده میکنید گزارشی از خبرهای مهم هفت روز گذشته (منتهی به 2 فوریه 2020) در جهان فناوری نوین است:

 

 

باتری کش‌سان هم ساخته شد! 

محققان دانشگاه مهندسی استنفورد یک باتری جدید انعطاف‌پذیر ابداع کرده اند که در یک تکه پلاستیک قرار دارد و می‌توان آن را کشید یا خم کرد.

محققان ادعا می کنند در این باتری جدید پلیمرها به حالت جامد تبدیل شده اند و ماده انعطاف پذیر به جای ژل به کار می رود؛ به همین دلیل باتری علاوه بر انعطاف‌پذیر بودن، قابلیت اشتعال کمتری دارد.

در فرایند انعطاف پذیر شدن باتری، قابلیت آن برای حفظ انرژی تغییری نکرده است‌؛ محققان باتری را دو برابر طول طبیعی آن کشیدند و متوجه شدند هیچ تغییری در میزان انرژی ذخیره شده در آن به وجود نیامد.

نمونه اولیه این باتری به اندازه یک بند انگشت است و نصف یک باتری معمولی با همین سایز، انرژی نگهداری می کند. محققان معتقدند این باتری در بازار رو به رشد گجت های پوشیدنی مانند ساعت‌های هوشمند محبوب خواهد شد.

این باتری یک منبع انرژی سبک است که می توان در طیف وسیعی از دستگاه ها با کاربردهای مختلف آن را به کار برد.

.....................

 


نخستین تبلت 5G جهان معرفی شد 

سامسونگ هفته گذشته از گلکسی تب اس 6 5G رونمایی کرد؛ این مدل که نخستین تبلت 5G جهان نیز لقب گرفته، به غیر از پشتیبانی از اینترنت نسل پنجم تفاوتی با گلکسی تب اس 6 ندارد.

تفاوت اصلی گلکسی تب اس 6 5G با مدل های وای فای و LTE، بهره‌مندی از مودم 5G اسنپدراگون X50 است. این مدل، از رم 6 گیگابایتی و حافظه داخلی 128 یا 256گیگابایتی (با قابلیت ارتقاء با کارت حافظه microSD) و باتری 7040 میلی آمپر ساعتی برخوردار بوده و باقی مشخصات آن مانند نمایشگر 10.5 اینچی اولد HDR با نسبت تصویر 16:10، چیپست اسنپدراگون 855 و قلم استایلوس تفاوتی با مدل پایه ندارند.

تبلت مذکور از دوربین دوگانه شامل دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی و حسگر 8 مگاپیکسلی با لنز فوق عریض بهره مند بوده و دوربین سلفی نیز 8 مگاپیکسلی است.

از دیگر ویژگی های قابل توجه این محصول می توان به پشتیبانی از بلوتوث 5.0، اسپیکرهای Quad Dolby Atmos و قلم S Pen اشاره کرد.

.....................

 


جهت‌یابی ربات‌ها با هوش‌مصنوعی فیس‌بوک! 

فیس‌بوک به تازگی یک الگوریتم جدید مبتنی بر هوش مصنوعی برای ربات‌ها طراحی کرده است که به آن‌ها کمک می‌کند تا بدون نیاز به آزمون و خطا راه درست برای رسیدن به مقصد را شناسایی کنند.

به گفته فیس‌بوک این الگوریتم جدید مبتنی بر یادگیری تقویتی توزیع شده که "DD-PPO" نام دارد، امکان ساخت ربات‌هایی را فراهم می‌کند که می‌توانند بدون نیاز به نقشه راه خود را پیدا کنند.

این ربات‌ها در ۹۹.۹درصد مواقع به مقصد مورد نظر خود می‌رسند و فقط ۳درصد احتمال انحراف از مسیر ایده‌آل وجود دارد.

اگر پیشرفت های لازم در این زمینه حاصل شود، نه فقط به ربات‌ها کمک می‌کند تا به راحتی از اتاقی به اتاق دیگر بروند، بلکه در عینک‌های واقعیت افزوده و دیگر سیستم‌هایی که در جهت‌یابی در فضاهای ناشناخته به کمک کاربر می‌آیند نیز کاربرد خواهد داشت.

.....................

 


پیوند عضلات «قلب» برای نخستین بار در جهان 

گروهی از محققان ژاپنی هفته گذشته اعلام کردند که نخستین عمل جراحی پیوند بافت‌های عضلانی قلب در جهان را با موفقیت انجام دادند؛ این بافت‌های عضلانی به‌طور مصنوعی از سلول‌های بنیادی موسوم به آی‌پی‌اس استخراج‌ شده است.

در این جراحی، یک ورقه از بافت‌های عضلانی قلب ساخته شده از سلول‌های بنیادی روی مناطق آسیب دیده قلب پیوند خورده است.

پژوهشگران امیدوارند، این روش بتواند از‌ آمار جراحی‌های غیرضروری پیوند کامل قلب بکاهد تا جراحی‌های غیرضروری و میزان عوارض‌ ناشی از آن نیز کاهش یابد.

.....................

 


رصد جهان با ماهواره سیاره‌یاب اروپا آغاز شد 

جدیدترین ابزار سیاره‌یاب سازمان فضایی اروپا به نام ماهواره "CHEOPS" به تازگی برای نخستین بار رصد جهان را آغاز کرد.

سازمان فضایی اروپا این ماهواره را در دسامبر ۲۰۱۹ میلادی به فضا فرستاد و پس از آن در ۸ ژانویه ۲۰۲۰  دستوردهی به ابزار آغاز شد؛ از آن زمان تاکنون، ماهواره مذکور مشغول مدار زدن دور زمین در ارتفاع ۷۰۰ کیلومتری سیاره خاکی است. در این میان محققان تست‌های مختلفی را انجام دادند تا از سلامت تجهیزات این ماهواره اطمینان حاصل کنند.

باز کردن پوشش این تلسکوپ فضایی اهمیت زیادی دارد؛ این بخش از ماهواره طی فرایند پرتاب، از آن محافظت می کند.

این پوشش در ۲۹ ژانویه برای نخستین بار باز شد؛ اکنون CHEOPS ماموریت خود را برای رصد سیاره های خارج از منظومه شمسی و به خصوص جستجو برای سیارات دارای حیات آغاز کرده است.

طی دو ماه آینده ستاره های زیاد با یا بدون سیاره توسط تلسکوپ رصد می شوند تا صحت اندازه گیری CHEOPS در شرایط مختلف بررسی شود.

این ابزار تاکنون صدها تصویر ثبت کرده و هرچند همه آنها تاریک هستند (چون پوشش ابزار باز نشده بود) اما اکنون محققان می توانند ابزار را تنظیم کنند.

.....................

 


تولید نمایشگر عمودی افقی برای حرفه‌ای‌ها! 

یک شرکت فنلاندی از تولید نمایشگری حرفه‌ای با دقت بالا خبر داده که هم به صورت عمودی و هم به صورت افقی قابل استفاده است.

شرکت ایو که پیش از این هم نمایشگرهای فوق حرفه‌ای برای گرافیست‌ها و علاقمندان به بازی‌های ویدئویی تولید کرده، این بار نمایشگر جدیدی به نام «ایو اسپکتروم» تولید و پیش فروش آن را آغاز کرده است.

مهم‌ترین مزیت این نمایشگر قابلیت نصب آن روی پایه به صورت عمودی یا افقی است تا کاربران بر حسب نیاز بتوانند از نمایشگر یادشده استفاده کنند؛ همچنین ارتفاع این نمایشگر را روی پایه می‌توان به راحتی تنظیم کرد.

نمایشگر ۲۷ اینچی مذکور با نسبت ۱۶ به ۹ و پشتیبانی از فناوری تفکیک و شفافیت رنگ HDR۱۰ عرضه می‌شود و محتوای آن هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی با زاویه حداکثر ۱۷۸ درجه‌ای قابل مشاهده است.

این نمایشگر در سه مدل مختلف عرضه می‌شود که دقت دو مدل ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل است، اما نرخ تازه‌سازی صفحه آنها متفاوت و برابر با ۱۴۴ هرتز و ۲۴۰ هرتز است. مدل دیگری از این نمایشگر هم با دقت ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰ پیکسل و با نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتز عرضه می‌شود. تحویل این نمایشگرها در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ انجام می‌شود.

.....................

 


«پروژه توکیو» مایکروسافت به کمک نابینایان آمد! 

محققان مایکروسافت در یک پروژه جدید نمونه اولیه از یک هدست واقعیت افزوده جدید ساخته اند که به افراد دچار اختلالات بینایی کمک می‌کند، گفتگو و محاوره را ردیابی کنند.

این طرح که «پروژه توکیو» نام دارد، با استفاده از هدست واقعیت افزوده هولولنز، سرنخ‌های صوتی به فرد نابینا می‌دهد تا او بتواند افراد مختلفی که در یک گروه صحبت می‌کنند و همچنین مکان نشستن آنها را شناسایی کند.

قابلیت مذکور در هدست با یک نوتیفیکیشن صوتی فعال می‌شود و هنگامیکه فردی به سمت شخص دارای هدست نگاه می‌کند، روشن می‌شود تا توجه فرد نابینا به مکالمه جلب شود.

تمام اصوات مربوط به این سیستم طوری طراحی شده اند تا اطلاعات را منتقل کنند بنابراین هنگام شناسایی بلندگویی که ۵ فوت با فرد نابینا فاصله دارند، نوتیفیکیشن صدای آرامی تولید می‌کند به طوریکه گویی این سیگنال از فاصله ۵ فوتی می‌آید.

همچنین ویژگی دیگری در هدست به فرد نابینا کمک می‌کند تا با استفاده از سیگنال صوتی زاویه سرش را با جهت نگاه فردی که حرف می‌زند هماهنگ کند.

نظرات : 0

ثبت نظر

62607