GOLDEN NEWS / خبرهای طلایی شنبه ۴ مرداد
ICTPRESS گزارش میدهد:
خبر: ربات هوش مصنوعی بهداشت روان کروناییها را ارتقا میدهد
استفاده از ربات هوش مصنوعی برای ارتقای بهداشت روان کرونایی ها مراقبت از کودکان مبتلا به کرونا و تقویت روحیه و ایجاد نشاط در آنها کار پرچالشی است، اما ربات هوش مصنوعی «رابین»، ساخته محققان دانشگاه یو سی ال ای میتواند تا حدی به حل این مشکل کمک کند.
کودکان مبتلا به کرونا به دلیل ویژگیهای خاص این بیماری مجبورند از والدین خود جدا بمانند؛ این مساله فشار مضاعفی را به روحیه حساس کودکان وارد میکند و ربات رابین قرار است با حضور در بیمارستانهای آمریکا به بچهها کمک کند تا روحیه و شادمانی خود را در زمان ابتلا به کرونا حفظ کنند.
این ربات که میتواند به کمک دیگر کودکان مبتلا به بیماریهای صعب العلاج نیز بیاید، توسط شرکت نوپای اکسپر تولید شده و حس تنهایی و جدا بودن از جهان را در کودکان کمتر میکند.
این ربات ۱۲۰ سانتیمتری، ۲۵ کیلوگرم وزن دارد و طراحی کودکانهای دارد؛ صحبت کردن با کودکان و سرگرم کردن آنها مهمترین کارکرد این ربات است. ربات یادشده از پلاستیک زیستی تجزیه شونده تولید شده و با استفاده از اشعه ماورا بنفش ضدعفونی و پاکسازی میشود.
هوش مصنوعی این ربات به آن کمک میکند تا با شناسایی روحیات و نگرانیهای هر کودک به طور اختصاصی مکالماتی متناسب با حال و هوای مخاطب خود انجام دهد.
واکنشهای عاطفی این ربات بر اساس شرایط هر کودک شخصی سازی میشود و برای این کار دوربینهای ربات حالات چهره و واکنشهای کودک را ثبت و تحلیل میکنند. این اطلاعات برای تداوم واکنشهای مناسب در حافظه ربات ثبت میشوند.
ربات یادشده دارای چرخهایی است که حرکت آن را در جهات مختلف تسهیل میکند؛ آزمایشی که روی این ربات با حضور ۸۵ کودک ۴ تا ۱۲ ساله صورت گرفته نشان میدهد رابین حس نشاط کودکان را تا ۲۶ درصد افزایش داده و میزان استرس آنها را تا ۳۴ درصد کاهش میدهد.
پژوهشگران بارها هشدار دادهاند که تنها ماندن کودکان مبتلا به کرونا در بیمارستانها حس استرس و نگرانی زیادی را در آنها به وجود میآورد که در آینده نیز تأثیرات خود را بر روح و روان کودکان بر جای میگذارد.
..................
خبر: ارسال تلسکوپ با بالونی به اندازه استادیوم!
ناسا میخواهد یک تلسکوپ ۲.۵ متری را با استفاده از بالونی که به اندازه استادیوم فوتبال است، به لایه استراتوسفر جو زمین ارسال کند.
این تلسکوپ که "ASTHROS" نام دارد، گازهای اطراف ستارههای غول پیکر تازه متولد شده را مطالعه خواهد کرد و این کار را با استفاده از نور مادون قرمزی که از آنها ساطع میشود، انجام خواهد داد.
هدف از پرتاب این تلسکوپ دریافت اطلاعات دقیقتر از چگونگی تشکیل ستارهها و انفجارهای ابرنواختر است که روی مواد اطراف خود تاثیر میگذارند.
به طور معمول، طول موجهای مادون قرمز دور توسط جو سیاره ما مسدود میشود؛ بنابراین تلسکوپ "ASTHROS" باید به ارتفاع تقریبا ۴۰ کیلومتری برسد. برای رسیدن به چنین ارتفاعی، با بار تلسکوپ، نیاز به یک بالن پر شده از هلیوم است که عرض آن هم تقریبا ۱۲۲ متر باشد.
خود تلسکوپ از یک آنتن بشقابی با عرض ۲.۵ متر، چندین آینه، لنز و ردیاب برای دریافت نور فروسرخ دور تشکیل شده است.
از آنجا که تلسکوپهای فروسرخ دور باید خنک نگه داشته شوند، یک خنک کننده هم به همراه تلسکوپ خواهد بود تا دمای ردیابها را نزدیک به منفی ۴۵۱.۳ درجه فارنهایت نگه دارد.
این تلکسوپ ۴ هدف را رصد خواهد کرد که شامل سحابی شاهتخته در کهکشان راه شیری می شود که در حال تشکیل ستاره است. همچنین تلسکوپ سرعت، حرکت و چگالی گازها در اطراف ستارههای تازه متولد شده را اندازهگیری کرده و وجود برخی از یونهای نیتروژن مشخص را بررسی میکند.
محققان ناسا امیدارند با استفاده از دادههای این تلسکوپ اطلاعات بیشتری راجع به تکامل کهکشانها به دست آورند. پرتاب آزمایشی تلسکوپ برای دسامبر سال ۲۰۲۳ میلادی، از قطب جنوب انتخاب شده است.
..................
خبر: کنترل وسایل الکترونیکی با چشم!
یک فناوری جدید به کسانی که به هر دلیل قادر به استفاده از دستان خود برای کنترل وسایل الکترونیکی نیستند، امکان می دهد تا آنها را فقط با حرکت چشم خود کنترل کنند.
مخترعی به نام «زک فریدمن» با ابداع دستگاهی با عنوان هایپروایزر (Hypervisor) به کمک این افراد آمده است.
این دستگاه پوشیدنی، حرکات چشم کاربر و موقعیت مردمک چشم را ردیابی می کند تا مکان نمای موشواره (فلش موس) را روی دستگاه الکترونیکی حرکت دهد.
دستگاه «هایپروایزر» روی یک ماژول محاسبه "Raspberry Pi" که روی یک پایه StereoPi تعبیه شده است، کار می کند. حسگرهای موجود در این دستگاه تمام اطلاعات را به "Raspberry Pi" منتقل و اطلاعات را پردازش می کنند.
دو فرستنده و گیرنده مادون قرمز در این دستگاه وجود دارد که اطلاعات دستگاه و داده های نگاه کاربر را پردازش می کند. دو رابط سریال دوربین (CSI) داده های محیطی را به همراه داده های چشم برای پردازش بینایی کامپیوتر ارائه میدهند و تعدادی ال ای دی طیف مرئی در مورد وضعیت دستگاه و کار کردن آن و غیره به کاربر اطلاع میدهند.
بنابراین برای تعیین جایی که کاربر به آن نگاه میکند، یکی از دوربینهای CSI یک جریان ویدئویی مداوم را به صورت زنده به پردازنده منتقل میکند. در همین حال از یک دوربین دوم برای بهبود دقت در موارد خاص مانند مکانی که کاربر به دنبال آن است، استفاده میشود و از آن برای تعیین مکانهایی که مردمک چشم کاربر به آن اشاره میکند، استفاده میشود.
بعد از اتمام همه این محاسبات، این دستگاه مکان مورد نظر کاربر را تعیین می کند و فلش موس را در آنجا قرار می دهد.
کاربران برای کلیک کردن میتوانند چشمک بزنند، برای کشیدن و رها کردن (drag and drop) چشمان را تنگ کنند و برای بالا و پایین بردن صفحه نیز دو بار سریع و پشت هم پلک بزنند.
این دستگاه به یک گیرنده اختصاصی متصل شده است که دادهها را از هدست میگیرد و بنابراین میداند فلش موس را در کجا قرار دهد.
..................
خبر: تولید آیفون ویژه اپل مخصوص جاسوسی!
شرکت اپل در حال همکاری با یک شرکت زیرمجموعه سامسونگ و یک شرکت چینی است تا آیفونهای آینده، مجهز به لنزهای دوربین پریسکوپ شوند.
همه آیفونها از سال ۲۰۲۲ میلادی، میتوانند مجهز به دوریبنهای قدرتمند با لنز تله فوتو پریسکوپ شوند؛ لنز تله فوتو نوع خاصی لنز با قابلیت فوکوس در فاصلههای دور است و میتواند به عنوان ابزار جاسوسی مورد استفاده قرار گیرد.
هنوز مشخص نشده که ظرفیت زوم لنزهای جدید گوشیهای آینده آیفون تا چه اندازه خواهد بود؛ اما این فناوری نسبت به قابلیت زوم آیفون ۱۱ بهبود خواهد یافت و میتواند تا ۵۰ برابر زوم کند.
در این پروژه، سامسونگ الکترو-مکانیکس(SEMCO) و شرکت چینی سانی اوپتیکال ( Sunny Optical) با اپل همکاری خواهند کرد تا طی چند سال آتی، این فناوری خارقالعاده را به گوشیهای آیفون وارد کنند.
انتظار میرود که این شرکتها به ترتیب در نیمه دوم ۲۰۲۰ و اوایل ۲۰۲۱ میلادی وارد زنجیره تامینکنندگان شرکت اپل شوند؛ احتمالا این لنزها در گوشیهای آیفون ۱۴ استفاده خواهند شد.
..................
خبر: توسعه پهپاد با الهام از سریعترین پرنده جهان!
محققان با الهام از یکی از سریعترین پرنده های جهان، رباتی ۲۶ گرمی توسعه داده اند که با سرعت ۸متر برثانیه پرواز می کند.
این پهپاد که میتواند بالهای خود را تکان دهد، مانند یک «بادخورک» پرواز کند و در آسمان شیرجه بزند، در آینده برای فعالیت های مختلف از عملیات های نظارتی گرفته تا کمک به گرده افشانی گل ها مورد استفاده قرار میگیرد.
این پهپاد برخلاف کوادکوپترهای معمول بسیار سریع و چابک است و میتواند در محیط های مختلف فعالیت کند. وزن سبک و همچنین حرکات بال ربات در مقایسه با کوادکوپترها برای عموم مردم خطرات کمتری دارد و میتوان آن را طوری تنظیم کرد تا محموله های مختلفی را جابه جا کند؛ به همین دلیل چنین پهپادی از کوادکوپترهای فعلی کارآمدتر است.
نظرات : 0