ابداع دستگاه پوشیدنی برای محدود کردن شیوع کروناویروس
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، شرکت ایتالیایی "آی کی مالتی میدیا"(IK Multimedia) که شرکتی شناخته شده در عرصه ساخت میکروفن و دانگل برای اتصال گیتار به تلفنهای هوشمند است اخیرا به دلیل شیوع ویروس کرونا، فناوری جدید موسوم به "سیف اسپیسر"(Safe Spacer) را توسعه داده است.
"انریکو آیری"(Enrico Iori) مدیر عامل این شرکت ایتالیایی از این دستگاهها برای کارمندان خود در ایتالیا و ایالات متحده استفاده میکند و همه کارمندان این شرکت از این فناوری در مچبند و گیره کمربند خود به منظور رعایت فاصله اجتماعی برای محدود کردن ویروس کرونا استفاده میکنند.
"سیف اسپیسر"(Safe Spacer) یک ابزار کوچک و مربع شکل است که با فناوری باند فوق وسیع طراحی شده است که طبق گفته شرکت، این فناوری ۱۰ برابر دقیقتر از بلوتوث است. باند فوق وسیع(UWB) یا فَراپهنباند، یک فناوری رادیویی است که برای مخابرات بیسیم در سطوح پایین توان و در برد کوتاه استفاده میشود. در واقع این فناوری از بخش بزرگی از طیف رادیویی اما در سطوح توان کم استفاده میشود. این دستگاه که با قیمت ۹۹ دلار در دسترس است را میتوان در کیس ساعت و جاسوئیچی قرار داد.
آیوری در گفتگو با بلومبرگ گفت: در شرکتمان هیچ مورد مبتلا به کروناویروس نداشتیم و خبر خوب این است که افراد از هم دور میمانند چرا که اگر نزدیک هم شوند، دستگاه شروع به لرزش و ایجاد صداهای آزاد دهنده میکند و این موارد افراد را از هم دور نگه میدارد چرا که صدایش آزار دهنده است.
این دستگاه دارای یک برچسب شناسه منحصر به فرد و حافظه داخلی برای شناسایی و ردیابی نام کارمندانی است که ناخوسته با یکدیگر در تماس بودهاند. دادههای جمع آوری شده را میتوان توسط" اس شارژر"(S-Charger) هنگام شارژ یا به صورت بیسیم از طریق واحد دسترسی اختیاری باند فوق وسیع بازیابی کرد."اس بریج"(S-Bridge) و "اس شارژر" میتوانند از طریق یو.اس.بی به هر رایانهای متصل شوند و نرم افزار رایگان سیف اسپیسر این دادهها را برای بررسی استخراج میکند.
گزینههای اضافی برای همگام سازی دادهها از چندین نقطه دسترسی به شرکتها اجازه میدهد تا تمام دادههای خود را در فضای ابری جمع آوری کرده یا آنها را در سیستمهای موجود سازمانی ادغام کنند. فناوری این شرکت ایتالیایی جالب است و باید گفت شرکتهای بسیاری همانند این شرکت در طول شیوع ویروس کرونا در جهان فناوریهای کاربردی توسعه دادهاند.
یکی از چالشهای جلوگیری از انتشار بیماری کووید-۱۹ این است که افراد بدون علامت یا ناقل شناسایی شوند؛ چرا که این افراد میتوانند پیش از آنکه دریابند به این بیماری مبتلا هستند، ویروس را به دیگران انتقال دهند. فناوریهای پوشیدنی هوشمند مانند فناوریهای فیت بیت و حلقههای هوشمند "اورا"(Oura) نیز به همین منظور طراحی شدهاند. در ماه آوریل سال جاری میلادی، محققان "موسسه علوم اعصاب راکفلر"(RNI) و "دانشگاه ویرجینیا غربی"(WVU) با کمک "علی رضایی"(Ali Rezai) پژوهشگر ایرانی توانستند با کمک مدلهای پیشبینی هوش مصنوعی و حلقههای شرکت"اورا" (Oura) علائم بیماری کووید-۱۹ را پیش از ظهور پیشبینی کنند. محققان ادعا میکنند که پلتفرم دیجیتالی آنها میتواند علائم مرتبط با بیماری کووید-۱۹ را تا سه روز زودتر با دقت بیش از ۹۰ درصد تشخیص دهد.
سامسونگ همچنین با افزودن این فناوری به گلکسی واچ(Samsung Watch) به کاربران میگوید در طول روز یا حتی در طی چند ساعت چند بار با افراد مختلف در ارتباط بودهاند. این برنامه همچنین به منظور یادآوری تقویت عادتهای خوبی مانند شستن دست که به عنوان بخشی از توصیههای رسمی سازمان جهانی بهداشت برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا است، طراحی شده است. با گسترش شیوع بیماری کووید-۱۹ استفاده از این قبیل فناوریهای پوشیدنی محبوبیت بیشتری پیدا کردهاند.
سایت "وینتر گرین ریسرچ"(WinterGreen Research) پیشبینی کرده است که ارزش بازار چنین فناوریهایی میتواند تا اواسط سال ۲۰۲۱ به ۱۰۵ میلیون دلار برسد.
نظرات : 0