
GOLDEN NEWS / خبرهای طلایی دوشنبه ۱۱ بهمن
ICTPRESS گزارش میدهد:
خبر: پاوربانکی که تلویزیون را شارژ میکند!
یک اینفلوئنسر و تعمیرکار لوازم الکترونیکی چینی پاوربانکی با ظرفیت ۲۷ میلیون میلیآمپر ابداع کرده که همزمان میتواند ۲۰ دستگاه را شارژ کند.
این پاوربانک میتواند برق تلویزیون و ماشین لباسشویی را نیز تامین کند!
با توجه به ساختار پاوربانک به نظر میرسد این مرد یک پک باتری عظیم برای خود ساخته که شبیه باتری خودروهای برقی است؛ سپس با استفاده از یک پوشش نقرهای فلزی، پک باتری را پوشانده و از آن محافظت میکند و به این ترتیب ابزار یادشده شبیه یک پاوربانک عظیم به نظر میرسد.
این اینفلوئنسر یک پورت شارژ ورودی با ۶۰ پورت شارژ خروجی در پاور بانک نصب کرده که تا ۲۲۰ ولت ولتاژ پتانسیل الکتریکی برای شارژ تلویزیون و ماشین لباسشویی را پشتیبانی میکند.
..................
خبر: مراقبت از جنین با کمک هوش مصنوعی!
دانشمندان چینی یک هوش مصنوعی ایجاد کردهاند تا از نوزادان در رحم مصنوعی مراقبت کند.
این هوش مصنوعی در حال حاضر از تعداد زیادی جنین حیوانات مراقبت میکند و فناوری مشابه این میتواند به رشد جنین انسان در محیطی امن و کارآمد خارج از بدن زنان کمک کند.
پیش از این، روند رشد هر جنین باید به صورت دستی مشاهده، ثبت و تنظیم میشد؛ کاری پر زحمت که با افزایش مقیاس تحقیقات به مشکل برمیخورد.
این سیستم رباتیک یا دایه(Al Many ) که اکنون در حال ساخت است میتواند جنینها را با جزئیات بیسابقه در طول شبانهروز تحت نظر بگیرد.
فناوری هوش مصنوعی به دستگاه کمک میکند تا کوچکترین نشانههای تغییر در جنین را تشخیص دهد و دیاکسیدکربن و مواد مغذی آن را تنظیم کند.
این سیستم حتی قادر به طبقهبندی جنینها بر اساس پتانسیل آنها در سلامت و رشد است؛ زمانیکه یک جنین دچار نقصی بزرگ میشود یا میمیرد دستگاه به یک متخصص هشدار میدهد تا آن را از رحم مصنوعی خارج کند.
به گفته محققان این فناوری نه تنها به درک بهتر منشا حیات انسان و رشد جنینی کمک میکند بلکه مبنایی نظری برای حل نقایص مادرزادی و سایر مشکلات سلامتی است.
نظارت بر جنینهای درون رحم مصنوعی با کمک هوش مصنوعی میتواند باعث بهبود عملکرد در این حوزه و مراقبت بهتر از نوزادان شود.
..................
خبر: نظارت بر فعالیت آتشفشانها با کمک پهپاد
ناسا قصد دارد با استفاده از پهپادها بر آتشفشانهای فعال نظارت کرده و در مورد فوران بالقوه آنها هشدار دهد.
فعالیتهای ناسا فقط محدود به پروژههای فضایی نیست؛ این آژانس فضایی در پروژههای نظارت بر زمین نیز مشارکت دارد به خصوص پروژههایی که با جو زمین مرتبط هستند و اکنون در حال کار بر روی برنامهای است که طی آن با استفاده از پهپادهای بدون سرنشین با مقاومت بالا بر فعالیت آتشفشانهای فعال نظارت کند و در مورد فورانهای بالقوه هشدار دهد.
با استفاده از این ابزار میتوان به طور منظم آتشفشانهای دوردست را از نظر فعالیت مورد بررسی قرار داد و به فورانها پاسخ داد که این موضوع باعث ایجاد تحول در ایمنی دانشمندان و جوامع نزدیک به خطرات زمینشناسی میشود.
..................
خبر: ساخت باتری با استفاده از ماسک!
ماسکها به همان اندازه که در همهگیری کووید-۱۹ کنونی پر اهمیت هستند بر محیط زیست نیز اثر میگذارند؛ اکنون دانشمندان روشی جدید برای استفاده از ماسکهای قدیمی یافتهاند و آن استفاده از آنها برای ساخت باتریهای کمهزینه، انعطافپذیر و کارآمد است.
ابتدا محققان ماسکها را با استفاده از امواج فراصوت ضدعفونی کردند و سپس آنها را درون جوهری ساخته شده از گرافن فرو بردند.
در مرحله بعد ماسکها فشرده شده و تا دمای ۱۴۰ درجه سانتیگراد حرارت دیدند و تبدیل به ساختارهای گلولهای-شکل رسانا شدند که میتوان از آن به عنوان الکترود در باتری استفاده کرد. این گلولهها توسط لایهای عایق که آن هم از ماسک ساخته شده است از هم جدا میشوند؛ سپس همگی درون یک محلول الکترولیت قرار میگیرند و در نهایت یک روکش محافظ که از سایر ضایعات پزشکی ساخته شده روی آنها قرار میگیرد.
این باتریها به طور قابل توجهی کارآمد هستند و محققان ادعا میکنند که به چگالی انرژی ۹۹.۷ وات ساعت بر کیلوگرم دست یافتهاند.
این میزان نزدیک به چگالی انرژی باتریهای لیتیوم-یون رایج است که چگالی انرژی آنها بین ۱۰۰ تا ۲۶۵ وات ساعت بر کیلوگرم است.
محققان با افزودن نانوذرات پروسکایت کلسیم-کبالت به الکترودها موفق شدند این باتریها را بهبود بخشند.
این کار چگالی انرژی باتریها را بیش از دو برابر کرد و آن را به ۲۰۸ وات ساعت بر کیلوگرم رساند؛ بهترین نسخه باتری پس از ۱۵۰۰ چرخه ۸۲ درصد ظرفیت خود را حفظ کرد و برای بیش از ۱۰ ساعت با ولتاژ بالای ۰.۵۴ ولت انرژی رسانی کرد.
تیم سازنده میگویند که این باتریها مزایای دیگری نیز دارند؛ استفاده از پسماندها به معنای ارزان بودن آنها است و همچنین میتوان آن را با قطر کم، انعطافپذیر و در صورت نیاز یک بار مصرف ساخت.
..................
خبر: رونمایی از موبایل ۲۰۰ دلاری «تی سی ال»
شرکت چینی تی سی ال از یک موبایل ۲۰۵ یورویی در اروپا رونمایی کرده که نمایشگر ۶.۵۲ اینچی و باتری ۵ هزار میلی آمپری دارد.
نمایشگر این دستگاه ال سی دی با وضوح +HD و درخشش ۴۵۰nit است؛ طبق ادعای این شرکت موبایل یادشده مجهز به اندروید ۱۱ خواهد بود.
روی نمایشگر دستگاه یک بریدگی شبیه اشک دیده میشود که زیر آن دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی و پشت دستگاه یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی، لنز ۲ مگاپیکسلی ماکرو و یک فلش ال ای دی وجود دارد.
این دستگاه از حالتهای مختلف عکاسی مانند پانوراما و HDR پشتیبانی میکند. در پشت دستگاه همچنین یک اسکنر اثر انگشت نصب شده است.
علاوه بر آن موبایل «تی سی ال۳۰۵» از قابلیت اسکن چهره برای باز کردن قفل دستگاه استفاده میکند.
در کنار این موارد، موبایل یادشده مجهز به تراشه هلیو A۲۲ و ۲ گیگابایت RAM و حافظه داخلی آن نیز ۶۴ مگابیت است. یک باتری ۵ هزار میلی آمپری نیز در این دستگاه نصب شده است.
نظرات : 0