۱۴۰۳ پنجشنبه ۰۱ آذر

قرمه سبزی برای نخستین‌بار به فضا رسید

 ICTPRESS - یاسمین مقبلی، فضانورد ایرانی‌تبار ناسا که مدتی است در فضا به سر می‌برد و مقیم ایستگاه فضایی بین‌المللی است، با انتشار پستی در ایکس از بردن اولین قرمه‌سبزی به فضا خبر داد.


به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، یاسمین مقبلی فضانورد ایرانی‌تبار ناسا تصاویر جالب توجهی را از ایستگاه فضایی بین‌المللی مخابره کرده است.

وی که در کنار یک قاشق و ظرف معلق حاوی غذای اصیل ایرانی یعنی قرمه سبزی دیده می‌شود، توضیحاتی را همراه با انتشار این عکس در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده است.

وی در این پست نوشته است: نوش جان! در زبان فارسی، این عبارت مشابه بون اپتی (bon appétit) به کار می‌رود، اگرچه معنای واقعی آن متفاوت است. این آخر هفته یکی از غذاهای ایرانی مورد علاقه‌ام را با خدمه Exp۷۰ (ماموریت اکسپدیشن ۷۰) به اشتراک گذاشتم. قرمه سبزی! البته ما آن را به روش سنتی با برنج خوردیم. با این حال متأسفانه ته‌دیگی وجود نداشت.

 

 

وی در ادامه نوشت: من واقعاً از به اشتراک گذاشتن بخشی از فرهنگ و غذای خود با همکارانم لذت بردم و به نظر می‌رسید که آنها هم واقعاً از آن لذت بردند. عطر و طعم [آن] فوق العاده بود و من را به خانه برد. فکر کنم این اولین باری بود که قرمه سبزی در فضا خورده شد!

یاسمین مقبلی از سال ۲۰۱۷ به عضویت ناسا درآمد و دوره آموزشی دو ساله خود را گذراند. سپس ناسا در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که مقبلی یکی از نامزدهای حضور در برنامه «آرتمیس» خواهد بود و این احتمال وجود دارد که در آینده به ماه یا مریخ فرستاده شود.

سرانجام مقبلی در تاریخ ۲۶ اوت ۲۰۲۳ به عنوان فرمانده ماموریت کرو-۷(Crew-۷) با موشک شرکت اسپیس‌ایکس راهی ایستگاه فضایی بین‌المللی شد تا نخستین پرواز فضایی مقبلی رقم بخورد.

یاسمین مقبلی نخستین فضانورد ایرانی‌تبار است که به صورت حرفه‌ای به فضا رفته ‌است. پیش از این انوشه انصاری، سرمایه‌دار ایرانی-آمریکایی با هزینه شخصی و به عنوان گردشگر به فضا رفته بود.

نظرات : 0

ثبت نظر

79496