۱۴۰۳ دوشنبه ۰۸ بهمن

ستار هاشمی: ارائه خدمات وزارت ارتباطات متاثر از ناترازی برق است

 ICTPRESS -  وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: وزارت ارتباطات با توجه به نوع خدماتی که ارائه می‌دهد، متاثر از ناتزازی انرژی در کشور است و اینگونه امکان پرداخت و کسب و کار اینترنتی در کشور را نخواهیم داشت.

 

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز یکشنبه هفتم بهمن‌ماه در جلسه کمیسیون صنایع مجلس که با حضور وزیر صمت و رئیس مجلس برگزار شد، اظهار داشت: همکاران ما در وزارت ارتباطات در کمیسیون صنایع طی دو جلسه حضور پیدا کردند و درباره طرح ملی که در دستور کار کمیسیون قرارگرفته است توضیحات خود را ارائه دادند. باور ما این است که ناتزازی انرژی و عادلانه سازی یارانه ها لازم و ملزوم هم هستند.

وی افزود: آمار و ارقام به روشنی گویای مسایلی است که در حوزه انرژی شاهد هستیم. در دنیا  شاهد کاهش ۳۷ درصدی در میانگین رشد مصرف انرژی در دنیا هستیم. در موضوع یارانه انرژی ناعادلانه بودن توزیع یارانه کاملا به چشم می‌خورد.  فاصله ۱۷/۵  برابری حامل های انرژی بین دهک اول تا دهم ملموس است. شاهد یارانه قابل توجه انرژی در کشور هستیم. بیش از ۱۰۰ میلیون دلار یارانه انرژی در کشور داده می‌شود. وزارت ارتباطات با توجه به نوع خدماتی که ارائه می‌دهد، متاثر از ناتزازی انرژی در کشور است و اینگونه امکان پرداخت و کسب و کار اینترنتی در کشور را نخواهیم داشت.

هاشمی بیان کرد: بحث توسعه فناوری و ارتباطات در کشور نیز به انرژی نیاز دارد و میزان آن نیز افزایش پیدا می‌کند. اگر مدیریت مصرف انرژی را انجام ندهیم، توسعه در بخش ارتباطی با مشکل رو به رو خواهد شد. وزارت ارتباطات پل ارتباطی بین حوزه های مختلف باید قرار گیرد و در مصرف انرژی نقش خود را ایفا کند. همچنین چرخه های عجیب و معیوبی را در ناترازی انرژی در کشور شاهد هستیم.  ناتزازی انرژی باعث افزایش واردات و کاهش صادرات می‌شود. این شامل خود انرژی و کالاهای دیگر نیز می‌شود. اگر انرژی نباشد، صنعت نمی‌چرخد و نیاز به ارز در کشور افزایش پیدا می‌کند و افزایش نرخ ارز و افزایش تورم را خواهیم داشت. وقتی معیشت مردم دچار مشکل شود، منابع دولت محدودتر می‌شود و امکان سرمایه گذاری در موضوعات مختلف از جمله انرژی را نخواهیم داشت. تاکنون تمرکز ما بیشتر به سمت تولید بوده است تا مدیریت مصرف. مقام معظم رهبری اخیرا اعلام کردند که باید مدیریت انرژی را در دستور کار قرار دهیم.

وزیر ارتباطات گفت: باید برای شخصیت های حقیقی و حقوقی پروفایل های انرژی مشخص کنیم تا آنان بدانند سهمشان از حامل های انرژی چه قدر بوده است و چه میزان مصرف انرژی داشته اند. پلتفرمی تحت عنوان بازارگاه انرژی طراحی کرده‌ایم و این برنامه در شورای سران قوا نیز مطرح شده است‌. سیستم مدیریت انرژی موسوم به ای ان اس را طراحی کرده ایم. سامانه تحلیل اوج مصرف باعث بهبود ناترازی خواهد شد. از سوی دیگر زیر ساخت اعتبار دیجیتال انرژی امکان ارایه مازاد حامل های انرژی شهروندان را نشان خواهد داد. پلتفرم های مرتبط با مدیریت مصرف و ارائه انرژی نیز از دیگر خدمات وزارت ارتباطات خواهد بود.

وی ادامه داد: موضوعی که برای همه حکومت‌ها مهم است، بحث حکمرانی است، حکمرانی بدون داده‌ها امکان پذیر نیست. در الگوی مصرف باید بدانیم هر فرد چه مقدار واحد تجاری و مسکونی دارد. باید سامانه های خود را یکپارچه کنیم. کار ساده ای نیست اما شدنی است. استارتاپ‌ها از عهده این کار بر خواهند آمد. باید انرژی را یکپارچه ببینیم. نباید ساختارها را تغییر دهیم، اما سکوها و هوشمندسازی این کار را برای ما می‌کند. انرژی در دنیا قیمت تمام شده را دارد اما در کشور ما اینگونه نیست. نباید فشار آن را بر مردم بیاوریم اما باید یارانه های انرژی را هدفمند کنیم و هوشمندسازی علاج این کار است.

هاشمی تأکید کرد: قوانین خیلی خوبی در کشور داریم. اما چون ابزارهایمان کامل نیست، نمی‌توانیم آن را اجرا کنیم. تجربه جهانی می‌گوید تا ۲۵ درصد می‌توانیم صرفه جویی داشته باشیم. در حوزه های مختلف، موضوع هوشمندسازی تا ۲۵ درصد صرفه جویی ایجاد می‌کند و ظرفیت های جدیدی خلق می‌کند. پروژه ‌ای که در مصرف انرژی عنوان کرده‌ایم، پیچیده است و از موضوع کارت سوخت نیز پیچیده‌تر است اما یکی از چالش های جدی کشور را برطرف خواهد کرد. سامانه ای طراحی شده است که نیازهای شهروندان را پاسخگو باشد. تفاهم نامه ای با وزارت نفت در حوزه گاز منعقد کردیم و کار را به زودی انجام خواهیم داد و با وزارت نیرو نیز در حال گفت‌وگو هستیم.

 

نظرات : 0

ثبت نظر

62478