۱۴۰۳ شنبه ۲۲ دی

ربات ها به كمك قطع نخاعي ها مي آيند

به گزارش ICTPRESS، شاید این دست رباتیک کاملا مصنوعی به نظر بیاید اما به زودی به صورت گسترده در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار خواهد گرفت، به ویژه در صورتی که آزمایش محققان برای کنترل حرکات این بازو با استفاده از سیگنال های مغزی موفقیت آمیز باشد.
به گفته محققان لابراتوار فیزیک کاربردی جان هاپکینز زمانی که یک نورون سیگنالی را ایجاد می کند، الکترودهایی که در مغز بیماران قرار گرفته اند سیگنال را گرفته و آن را به گیرنده ای انتقال می دهند تا در نهایت سیگنال به رایانه ای که در بازوی رباتیک قرار دارد رسیده و به یک حرکت تبدیل شود.
محققان برای رسیدن به این مرحله از مطالعات خود پنج سال تلاش کرده اند. بازوی رباتیک MPL وزنی برابر چهار کیلوگرم دارد که با وزن طبیعی بازو برابری می کند، همچنین چابکی و سبکی دست طبیعی در ساخت این بازوی رباتیک رعایت شده است، یعنی می تواند 22 نوع حرکت از جمله حرکات مستقل هر انگشت را اجرا کند.
به گفته محققان شاید این دست رباتیک نتواند چند نوع خاص از حرکات از قبیل گود کردن کف دست یا ادای احترام "ولکانی" ( به معنی زندگی شاد و موفق) را انجام دهد، اما مجموعه حرکاتی که قادر به انجام آن ها است بسیار تحسین برانگیز است.
دارپا سال گذشته بودجه اجرای این پروژه را در قالب برنامه متحول سازی اندام های مصنوعی به عهده گرفت. حسگرهای لمسی در کف دست و انگشت های این بازوی رباتیک قادر به درک ارتعاشات، حرارت و بافت سطوح هستند البته آزمایش بر روی این توانایی ها هنوز آغاز نشده است.
هدف نهایی تکمیل این بازو به شکلی است که بتواند با تمامی اندام های بدن به صورت بی سیم ارتباط داشته باشد. نتیجه این پروژه می تواند برای افرادی که دچار آسیب های نخاعی شده اند، بازوی خود را از دست داده اند و یا توانایی استفاده از اندام های طبیعی خود را از دست داده اند کاربردی باشد.
بر اساس گزارش سی ان ان، شاید تولید انبوه و استفاده از اندام های مصنوعی قابل کنترل با ذهن تا چند سال آینده امکان پذیر نباشند، اما در حال حاضر شرکت های متعددی وجود دارند که قادر به ساخت اندام های مصنوعی به شدت پیچیده با کارایی بالا هستند.

نظرات : 0

ثبت نظر

44638