ابرباکتریهای فضا، سلامت فضانوردان تهديد مي كنند
به گزارش ICTPRESS ؛ در نشست سالانه انجمن پیشرفت علم (AAAS) در بوستون آمریکا، روش های کاهش خطرات ابر باکتری های فضا مورد بررسی قرار گرفت؛ این نشست بخشی از برنامه آتی در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) برای استفاده از میکروگرانش در رمزگشایی از اسرار میکروب ها محسوب میشود.
«شریل نیکرسون» میکروبیولوژیست موسسه «بیودیزاین» دانشگاه ایالتی آریزونا تأکید می کند: بدنبال یافتن مکانیسم های سلولی و مولکولی مرتبط با پیشرفت بیماری های عفونی هستیم که در زمین دیده نمی شوند تا بتوانیم استراتژی مناسب برای پیشگیری و درمان اتخاذ کنیم.
کاهش چشمگیر جاذبه در فضا در برخی موارد با گرانش صفر اشتباه گرفته می شود؛ این حالت نزدیک به بی وزنی اثرات نامطلوبی روی بدن فضانوردان از جمله ضعف استخوان و ماهیچه ها در پی دارد.
در روش های متداول بررسی میکروب ها روی زمین بدلیل وجود نیروی جاذبه، تغییرات زیادی در عملکرد و رفتارهای سلول روی می دهد که نتایج کاملا متفاوتی از فضا حاصل می شود؛ اما در شرایط میکروگرانشی نیازی به مانع شدن سلول ها از تجمع وجود ندارد که این امر منجر به کسب نتایج بهتر از وضعیت طبیعی باکتری ها و سلول ها در داخل بدن می شود.
دستگاه مخاطی، گوارش و ادرار رایج ترین بخش های ابتلا به عفونت در انسان محسوب می شوند.
در مجموعه نخست برنامه شاتل فضایی ناسا و آزمایشات زمینی مشخص شد که پروازهای فضایی باعث تقویت ویرولانس یا پتانسیل بیماری زا سالمونلا (باکتری مواد غذایی) می شوند.
بیش از 94 میلیون نفر در جهان دچار عفونت ناشی از باکتری سالمونلا هستند که منجر به مرگ سالانه 155 هزار نفر می شود.
با بررسی اثر پروازهای فضایی روی پتانسیل های بیمار زا بویژه پاتوژن های مهمی مانند سالمونلا می توان بینش دقیقی از مکانیسم های بیمارهای عفونی در فضا و خارج از جو بدست آورد که می تواند سلامت فضانوردان را در سفرهای فضایی نسبتا طولانی تضمین کند.
نظرات : 0