نخستین پرواز کاملا خورشیدی به دور آمریکا
به گزارش ICTPRESS، هواپیمای "سولار ایمپالس" در طول سفر تاریخی اش به دور آمریکا که قرار است اول ماه مه آغاز شود، در شهر دالاس در تکزاس توقف می کند.
این هواپیما که به سوختی غیر از تابش خورشید نیاز ندارد نخستین هواپیما در جهان خواهد بود که فقط با استفاده از انرژی خورشیدی پرواز می کند.
برتراند پیکارد و اندره بورشبرگ دو خلبان سوئیسی این هواپیما پس از 10 سال تلاش برای انجام چنین پروازی، قصد دارند سفری را از "موفت فیلد" تا "نیویورک سیتی" به انجام برسانند.
انتظار می رود این هواپیما اوایل جولای به "بیگ اپل" برسد و در طول مسیرش در فینیکس (آریزونا)، دالاس، واشنگتن دی سی، نشویل (تنسی)، آتلانتا(جورجیا) یا سنت لوئیس توقف کند.
این هواپیما به جز یک خلبان سرنشین دیگری نخواهد داشت اما پیام های بسیاری را در خود دارد.
پیکارد اظهار داشت: امروز نمی توانیم یک هواپیمای خورشیدی را با 200 مسافر تصور کنیم.
وی با اشاره به اینکه در اوایل قرن بیستم نیز هنوز هیچ هواپیمایی نتوانسته بود در آسمان به پرواز در آید افزود: در سال 1903 نیز چنین امری محال بود اما در همان سال هواپیما راهش را به آسمان یافت.
این خلبان افزود: نمی دانیم در آینده چه چیزی روی می دهد اما مجبوریم راهی را آغاز کنیم تا ببینم فناوری ما را به کجا می برد.
پرواز در سراسر آمریکا جدیدترین گام به سوی هدف نهایی تیم سولار ایمپالس یعنی پرواز به دورزمین در سال 2015 است.
این هواپیما از فیزیک و مهندسی خلاق برای مهار انرژی خورشیدی به منظور تامین برق مورد نیاز پس از غروب آفتاب استفاده می کند.
طول بالهای این هواپیما معادل یک هواپیمای جت 747 ، با وزن یک خودروی واگن استیشن است.
پانل های خورشیدی در سراسر بالهای این هواپیما، طی روز انرژی مورد نیاز را از خورشید می گیرند و یک باتری های لیتیوم- پلیمری انرژی جذب شده را برای سفرهای شبانه ذخیره می کند.
این هواپیما دارای ساختاری مانند کندوی زنبور عسل است که از ماده فیبرکربن ساخته شده ؛ همین امر موجب شده است وزن هواپیما بسیار پایین بیاید.
در سال 2010 هواپیمای سولار ایمپالس سفر 26 ساعته خود را در طول شب انجام داد و در سال 2012 نیز بدون استفاده از قطره ای سوخت از سوئیس به مراکش رفت.
برای پرواز به دور جهان این گروه باید پنج روز مداوم پرواز کند اقدامی که هواپیمای کنونی هنوز برای آن تجهیز نشده است.
این هواپیما به موتور و باتری های کم مصرف تری نیاز دارد همچنین باید قابلیت اطمینان آن نیز بهبود یابد.
نظرات : 0