کشف انفجارهای مرموزی که میلیاردها سال نوری دورتر از ما هستند
به گزارش ICTPRESS، شش سال پیش یک تک انفجار از انتشار رادیویی از یک منبع ناشناس از خارج از کهکشان زمین تشخیص داده شد اما هیچ کس در مورد ماهیت این امواج و واقعی بودن آن مطمئن نبود.
دانشمندان چهار سال گذشته را صرف مطالعه و جستجوی چنین انفجارهای رادیویی کوتاه مدت کردند. با این حال تحقیقاتی که به تازگی منتشر شد، چهار مورد از چنین انفجارهایی را توصیف می کند وهرگونه تردید را در مورد واقعی بودن آنها از بین برد.
این انفجارهای رادیویی فقط چند میلی ثانیه طول می کشند و منشا دورترین آن، چندین میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد.
یک گروه بین المللی از دانشمندان، منابع زمینی را برای این چهار انفجار رادیویی سریع، منتفی دانسته و می گویند شفافیت و مسافت آنها حاکی از آن است که این امواج از فاصله کیهانی می رسند که کائنات فقط نیمی از عمر کنونی اش را داشته است.
انرژی این انفجارها نشان می دهد که این ها از یک رویداد اخترفیزیکی عظیم در اجرام نسبیتی مانند ستاره های نوترونی یا سیاهچاله ها نشات گرفته اند.
"دان تورنتون" مجری این تحقیقات از دانشگاه منچستر انگلیس می گوید این یافته ها به رویدادهای عظیمی اشاره دارد که توده یا انرژی زیادی به عنوان منبع انفجار رادیویی در خود داشته اند.
این یافته ها که از بخش کوچکی از آسمان به دست آمده، همچنین حاکی از آن است که احتمالا یکی از این سیگنال ها هر 10 ثانیه از بین می رود.
"مایکل کرامر" مدیر موسسه مکس پلانک آلمان می گوید با تلسکوپ های کنونی باید خوش شانس باشیم تا به مناطق درستی در زمان درست نگاه بیاندازیم. اما اگر بخواهیم آسمان را چشمهای رادیویی ببینیم هر روز شاهد چشمه هایی از این رویدادها در سراسر آسمان خواهیم بود.
این گروه از محققان از تلسکوپ رادیویی 64 متری CSIRO Parkes در استرالیا برای دستیابی به این نتایج استفاده کردند.
پروفسور "ماتیو بیلز" نویسنده این تحقیقات از دانشگاه فناوری سوینبرن ملبورن می گوید ظاهرا منشا این انفجارها از ستاره های نوترونی مغناطیسی است.
وی افزود: ستاره های نوترونی انرژی را در چند میلی ثانیه آزاد می کنند که خورشید ما کمتر از آن میزان را در 300 هزار سال آزاد می کند از این رو ستاره های نوترونی می توانند گزینه خوبی برای ایجاد چنین انفجارهایی باشد.
نظرات : 0