۱۴۰۳ پنجشنبه ۰۸ آذر

فناوری جدید برای فاش شدن اسرار بيشتري از فضا

به گزارش ICTPRESS ، دوربینهای ساخته شده توسط این گروه از ستاره شناسان به تلسکوپ "مجلن" در شیلی نصب شده و این تلسکوپ درحال حاضر می تواند واضح ترین تصاویر ممکن را از آسمان شب بگیرد.
این تصاویر که با تکنیک عکاسی نوردهی طولانی از آسمان شب گرفته شده موجب می شود که اجرامی با اندازه 0.02 ثانیه قوسی (arcsecond) قابل مشاهده باشد.
نوردهی طولانی تکنیکی در عکاسی برای ثبت تصویر از عناصری که بازتاب کمتری داشته و در تاریکی قرار دارند مورد استفاده قرار می ‌گیرد.
در مقام مقایسه، تلسکوپ فضایی هابل که پیشتر رکورد دار ثبت واضح ترین تصاویر فضایی بود، تنها نیمی از وضوح فناوری دوربین جدید تلسکوپ مجلن را داراست.
تلسکوپ مجلن دارای یک آینه به قطر 6.4 متر است که علتی برای ثبت تصاویر بهتر است. چرا که آینه هابل تنها 2.4 متر قطر دارد و این اختلاف در قطر آینه ها در وضوح تصاویر نیز تمایز بزرگی ایجاد می کند.
این درحالی است که حتی داشتن یک آینه بزرگ مشکل تاربودن تصاویری که از زمین گرفته می شود یک مشکل مهم است که در نتیجه اتمسفر زمین به وجود می آید. برای پرهیز از این مشکل یک آینه دوم به این تلسکوپ اضافه شد که می تواند شکل آن را تغییر دهد تا بتواند خود را 1000هزاربار در ثانیه با اتمسفر تطبیق دهد. این امر از گرفتن تصاویر تاری که سایر تلسکوپهای زمینی دارند جلوگیری می کند.
سیستم این دوربین جدید منجر به یک کشف بزرگ شد. ستاره تتا 1 اری سی در سحابی جبار مدتها مورد بحث و مجادله ستاره شناسان بود.
ستاره شناسان اعتقاد دارند که این ستاره در حقیقت یک جفت ستاره است اما نمی توانستند این مسئله را ثابت کنند، چرا که فاصله بین دو ستاره بسیار اندک است. این درحالی است که پس از گرفتن تصاویر با تلسکوپ مجلن دانشمندان به سادگی توانستند تمایز بین دو ستاره را مشاهده کرده و نظریه خود را ثابت کنند.
گفته می شود که تصاویر این تلسکوپ می تواند پاسخهایی را برای اسرار بیشتری از فضا فراهم کند.

نظرات : 0

ثبت نظر

82212