طرحهای دانشمندان برای تشکیل شبکه بین المللی دفاع سیارکی بررسی شد
به گزارش ICTPRESS ، عناصر این طرح هفته گذشته بررسی شد و اکنون توسط سازمان ملل متحد مورد تصویب قرار گرفت و از ماه دسامبر ( آذرماه) قابل اجرا خواهد بود.
این طرح در نظر دارد یک شبکه بین المللی هشدار سیارکی تشکیل دهد تا کشورهای مختلف بتوانند اطلاعات خود را درباره سیارکها با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
این طرح همچنین یک گروه از دانشمندان از سازمانهای فضایی مختلف را گرد هم می آورد تا به راه هایی بیاندیشند که براساس آن می توان مسیر حرکت سیارکهای کوچکتر به سمت زمین را منحرف کرد.
یک شهاب سنگ و یا تکه های یک سیارک در ماه فوریه گذشته در روسیه منفجر شد و بیش از یک هزار نفر را زخمی کرد.
دانشمندان تخمین زده اند که یک میلیون سیارک به قدری بزرگ که بتوانند یک کلان شهر را نابود کند و یا به قدری که می تواند تمدن را نابود کند هر چند میلیون سال یکبار از راه می رسند.
تام جونز از فضانوردان کهنه کار ناسا که پیشرو طرح دفاع از سیاره زمین است تلاش می کند با یک دسته فضاپیمای رباتیک این سیارکها را نابود کند، در میان سایر گزینه ها می توان به فضاپیمای تشخیص اجرام در فضا اشاره کرد.
گزینه منفجر کردن سیارک نیز به عنوان آخرین راه حل در نظر گرفته شده است.
سرجیو کاماچو لارا از دفتر امورات فضای بیرونی سازمان ملل اظهار داشت که سیارکها در فضا هستند مسئله این است که ما در یافتنشان پیش دستی کنیم.
ریچارد کروتر از سازمان فضایی بریتانیا گفت: بهتر است که پیش از وقوع به این مسائل رسیدگی کنیم.
نگرانی دانشمندان بیشتر از سیارکهای کوچکی است که کمتر از یک کیلومتر هستند. تلسکوپهای کنونی نتوانستند دانشمندان را از رسیدن شهاب سنگ چلیابینسک روسیه که انرژی انفجاری آن 440 کیلوتن بود مطلع کنند.
ناسا پیشتر مدعی شده بود که ستاره شناسان بیش از 10 هزار سیارک را شناسایی کرده اند که به طور بالقوه به زمین نزدیک می شوند و یا در تماس با زمین قرار می گیرند. 9 درصد از این موارد حدود یک کیلومتر طول دارند.
پیش بینی شده است که یکی از تهدید کننده ترین اجرام فضایی سیارکی است که احتمالا هر 700 هزار سال تا 100 میلیون سال به زمین برخورد می کند و می تواند سیاره ما را با خاک یکسان کند، این تهدید شبیه سیارکی است که دانشمندان باور دارند 65 میلیون سال پیش موجب منقرض شدن نسل دایناسورها شده است.
نظرات : 0