۱۴۰۳ شنبه ۰۳ آذر

رییس جمهور روحانی: افزایش سهم منابع انرژی‌های تجدید پذیر

به گزارش ICTPRESS ،  دکتر روحانی روز سه شنبه در جریان سفر به نیویورک، طی سخنانی در نشست سران در زمینه تغییرات آب و هوا، اجلاس سران را فرصت ممتازی برای پرداختن به تغییرات آب و هوایی به عنوان یکی از مهمترین چالش های قرن بیست و یکم دانست.

دکتر روحانی گفت: تغییرات دمایی و آثار آن بر کاهش بارندگی در منطقه خاورمیانه و بروز خشکسالی های مستمر و کم آبی، منجر به افزایش فقر و احتمال بروز نا آرامی ها و تنش های مرزی شده و متاسفانه استمرار نزاع های سیاسی و جنگ در کشورهای همجوار نیز به مانعی در برابر دستیابی به توافقات عملی و پایدار برای حل مشکلات زیست محیطی منطقه ای تبدیل شده است.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: اگر باور داریم بحران گرمایش جهانی معضلی جهانی است، باید بپذیریم که مواجهه با آن هم نیازمند همکاری جهانی است.

دکتر روحانی، ایجاد هر گونه مانع بر سر راه همکاری های جهانی در زمینه رفع مشکلات زیست محیطی را به ضرر جامعه جهانی دانست و تصریح کرد: هم اکنون امکان دستیابی به تجارب و دانش کشورها در مواجهه با خشکسالی و کم آبی و مشکلات زیست محیطی به ویژه آلودگی هوای شهرها برای برخی کشورها دشوار شده است.

رییس جمهوری با تاکید بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای مشارکت سازنده و فعال در زمینه توسعه پایدار کشورهای در حال توسعه، افزود: جمهوری اسلامی ایران از همکاری با بخش های عمومی و خصوصی در سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی برای تقویت اقدامات ملی در مقابله با تغییرات آب و هوا استقبال می کند و به تسهیل این همکاری ها از جمله با ایجاد شرکت های مشترک ایرانی و خارجی متعهد است.

دکتر روحانی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه تلاش‌های سازمان ملل و مشارکت مؤثر همه کشورها، کنفرانس نیویورک را به نقطه عطفی در زمینه اقدام مشترک اما متفاوت همه ساکنان زمین برای نجات این کره سبز تبدیل کند، گفت: تجربه تاریخی نشان داده است که تعریف مکانیسم‌های اقتصادی، مؤثرترین مسیر برای ایجاد انگیزه در فعالیت‌های بشردوستانه در سراسر جهان است تا با کمک آن، ساز و کارهای بین‌المللی برای مهار انتشار کربن و گازهای گلخانه‌ای توسعه یابد.

رییس‌ جمهور خاطر نشان کرد: نظام هشدار و توصیه به تنهایی نمی‌تواند عامل مؤثری برای رفع معضل گازهای گلخانه‌ای باشد، بلکه نیاز به توافق جامع مبتنی بر مکانیسم‌های اقتصادی داریم که در آن ملاحظات مربوط به توسعه همه کشورها لحاظ شده باشد.

دکتر روحانی، دستور کار توسعه پایدار دولت جمهوری اسلامی ایران را در طول سالی که گذشت  روی آوردن به اقتصاد کم کربن اعلام کرد و گفت: دولت، اهداف ملی با رویکرد کاهش شدت انرژی، کاهش یارانه‌های انرژی، کاهش انتشار آلاینده‌های مهم اتمسفر، ارتقاء کارایی انرژی، بهبود کیفیت سوخت‌های مصرفی، علیرغم تحریم‌های اعمال شده، افزایش سهم منابع انرژی‌های تجدید پذیر و جدید جایگزین، تلاش برای هماهنگی با همسایگان برای مدیریت و کنترل گرد و غبار و نیز استفاده از دیگر فناوری‌های سازگار با محیط زیست را در دست اجرا دارد.

نظرات : 0

ثبت نظر

77492