۱۴۰۳ چهارشنبه ۰۷ آذر

فضانوردان ایستگاه فضایی صاحب MRI می شوند

به گزارش ICTPRESS ، قرار است این MRI کوچک و سبک وزن در سال 2016 به ایستگاه فضایی بین المللی منتقل شود.
مطالعات صورت گرفته درخصوص وضعیت سلامت فضانوردانی که برای مدت طولانی در فضا اقامت دارند، نشان می دهد حضور در جاذبه صفر یا نزدیک به صفر آن هم برای مدت نسبتا طولانی تأثیر منفی بر تراکم و بافت استخوانی می گذارد تا آنجا که گفته می شود این مسأله نگران کننده ترین تهدید برای سلامتی فضانوردان به شمار می آید.
در سالهای گذشته آزمایشاتی درخصوص تراکم استخوانی فضانوردان قبل و بعد از سفر به فضا صورت گرفته که در اکثر موارد افت تراکم بافت استخوانی آنها تأیید شده است. با این حال تاکنون این امکان وجود نداشته که در زمان حضور فضانوردان در فضا تغییرات در بافت استخوانی آنها مورد مطالعه قرار گیرد.
دستگاههای MRI که امروزه در گوشه و کنار جهان مورد استفاده قرار می گیرند وزن زیادی دارند به طوریکه معمولا فراتر از یک تن هستند. علت اصلی این وزن زیاد به کارگیری مغناطیس های ابررسانا در ساختار آنهاست. از این رو ارسال آنها به ایستگاه فضایی عملا غیرممکن است.
اکنون گروهی از محققان دانشگاه ساسکاچوان کانادا دستگاه کوچکی ساخته اند که در آن از تکنیکی موسوم به TRASE استفاده می شود که بر این اساس از ماده مایع برای تشخیص تراکم استخوان و ماهیچه استفاده می شود.
گذشته از آن برای کوچک کردن ابعاد دستگاه از تکنیک زمان دهی جدید امواج رادیویی استفاده شده است که در آن از مغناطیس های بسیار کوچکی استفاده می شود.
با استفاده از این دستگاه به جای تولید میدان مغناطیسی و قرار دادن کل بدن در برابر آن، پالس های رادیویی بسیار سریعی تولید شده و تنها بخش کوچک و خاصی از بدن در معرض آن قرار می گیرد.
این دستگاه تنها 50 سانتیمتر طول و 50 کیلوگرم وزن دارد و به راحتی قابل انتقال به ایستگاه فضایی بین المللی است.

نظرات : 0

ثبت نظر

81838