۱۴۰۳ جمعه ۰۹ آذر

گزارشی از هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران تلکام «#IranTelecom2016» به روایت مخابرات

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS ، ستاد خبری گروه مخابرات، شرکت‌های خارجی از کشورهای اسپانیا، اسلواکی، انگلستان، امارات متحده عربی، آفریقای جنوبی، آلمان، جمهوری چک، چین، ژاپن، سوئد، فرانسه، فنلاند، قزاقستان، کانادا، کره جنوبی، کویت، لهستان، هلند، هند، ویتنام و یونان در نمایشگاه تلکام هفدهم حضور یافته‌ بودند که حضور شرکت‌های خارجی نسبت به سال گذشته 22 درصد افزایش یافته است 

 نمایشگاه امسال در فضایی بالغ بر 30 هزار متر مربع در سالن‌های 6 ، 7 ، 8 ، 9 ، 10، 11، 12، 13 ، 14 ، 15 ، 27 ، 25A و همچنین در فضای باز نمایشگاهی برگزار شد. در این نمایشگاه 220 شرکت و واحد تولیدی داخلی و 95 شرکت خارجی از 22 کشور حضور یافتند.

دکتر واعظی وزیر ارتباطات  و فناوری اطلاعات در نخستین روز از برپایی نمایشگاه تلکام با حضور در غرفه شرکت مخابرات ایران گفت: با تغییرات انجام شده به طور یقین آینده ای روشن پیش روی شرکت مخابرات و صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور قرار دارد. دکتر واعظی با بیان اینکه بخش خصوصی رقیب دولت نیست، بلکه همکار و همراه دولت می باشد،  افزود: سیاست دولت کاهش تصدی گری و افزایش سیاست های حمایتی و هدایتی است تا با همکاری بخش خصوصی اهداف در نظر گرفته شده در عرصه صنعت ict کشور محقق شود.

 


محمود واعظي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در اين نمايشگاه گفت: در دولت يازدهم با كمك همكاران و بخش خصوصي، اين مجموعه توانسته است شبكه انتقال را بيش از سه برابر، پهناي باند را تا حدود شش تا هفت برابر و تعداد مشتركان را تا 10 برابر افزايش دهد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در روز گشایش نمایشگاه ایران تلکام 2016 درباره تاثیر برجام بر این رویداد مهم گفت: فرصت بسیار خوبی پس از اجرای برجام در کشور ایجاد شده و اکنون بازارهای منطقه ای و بین المللی به روی ایران باز است .اینک فرصت کاملی برای صادرات کالا فراهم شده است که شرکت های ایرانی می توانند از آن استفاده کنند.

وي درباره راه ا ندازي فاز اول شبكه ملي اطلاعات نيز ابراز اميدواري كرد با بهره برداري از اين بخش توانمنديهاي دوستان در بخشهاي مختلف ارتقا يابد چرا كه در اين شبكه به دنبال توسعه بازار و ايجاد دائم نرم افزارهاي داخلي هستيم و اگر امروز بازار فاواي كشور حدود 40 هزار ميليارد تومان است فكر مي كنيم تا پايان برنامه ششم توسعه، مي توان آن را به راحتي تا سه برابر افزايش داد. 


 



 همچنين در نخستين روز از نمايشگاه تله كام، طرح شبكه علمي كشور طي توافق ميان شركت مخابرات استان تهران و اپراتور مديريت شبكه علمي ايران وارد فاز اجرايي شد. نصرالله جهانگرد رئيس سازمان فناوري اطلاعات درباره اين طرح ابراز اميدواري كرد كه با اجراي شبكه علمي، شاهد ارائه خدمات از راه دور آموزشي، كتابخانه ديجيتال، اشتراك منابع، استفاده از ابرداده و پردازش ارتباطات باشيم.



 

وي افزود: از دفتر شبكه علمي كشور به هر دانشگاه حداقل يك گيگا بيت پهناي باند اختصاص پيدا مي كند. دسترسي به منابع مشترك علمي به صورت فناوري رايانش ابري وجود خواهد داشت.بزودي مراكز استانها و پس از آن شهرهاي بزرگ و در نهايت تمامي دانشگاههاي كشور به اين سرويس دسترسي خواهند داشت.



 

رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه تلکام نقطه عطفی در تقویم سالیانه مخابرات کشور است، گفت: اجرای دقیق برنامه تحول، مهم ترین وظیفه مجموعه مخابرات در شرایط فعلی است. مهندس قنبری رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران ضمن بازدید از غرفه های گروه مخابرات ایران در نمایشگاه خاطرنشان کرد: مجموعه ای که در آن کار می کنیم، یک مجموعه گرانمایه و ارزشمند است که خروجی انجام کارها در آن مستقیماً به مردم باز می گردد، از این رو، باید بدانیم مسئولیت بزرگ و خطیری بر دوش داریم.

 



  

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در بازدید از نمایشگاه تلکام 2016،یکپارچگی مجموعه مخابرات ایران را مزیت نمایشگاه امسال نسبت به سنوات گذشته دانست وگفت: این یکپارچگی ویکدستی که میان شرکت های مخابرات استانی ومخابرات ایجاد گردیده است ، باعث شده هم دستاوردها وخدماتی که به مراجعه کنندگان ارایه می شود با نظم وانسجام بهتری عرضه شود وهم مردم راحت تر بتوانند از سالن گروه مخابرات بازدیدکنند. وی مخابرات ایران را شرکت بزرگی توصیف کرد که می خواهد به هر نیاز مشتری پاسخ دهد .



  

دبیر شورای عالی فضای مجازی با حضور در نمایشگاه تلکام از تلاش برای برخورد جدی با مواردی مانند فیشینگ و سرقت اطلاعات مشترکان خبر داد.ابوالحسن فیروزآبادی در بازدید از نمایشگاه تلکام در پاسخ به سوالی در ارتباط با نحوه‌ی برخورد شورا با مواردی که مربوط به حقوق و اطلاعات مشترکان می‌شود، گفت: این موضوعات در جلسات اخیر شورای عالی فضای مجازی در دستور کار قرار گرفته و در این خصوص از اپراتورهای مربوطه توضیحاتی را خواسته‌ایم.

عضو هیات مدیره شرکت مخابرات ایران ، فعالیت شرکت های FCP را باعث رقابت جدی تر مخابرات در ارائه خدمات دانست.مهندس تراکمه در نمایشگاه تلکام 2016 در نشستی خبری حاضر شده و در ارتباط با تاثیر فعالیت شرکت های FCP بر وضعیت این شرکت اظهار کرد: بیش از یک سال از فعالیت شرکت های FCPمی گذرد که البته پیش از آن نیز شرکت های PAPدر عرصه واگذاری برخی خدمات شرکت مخابرات با ما رقابت داشتند .

  در روز سوم نمایشگاه ایران تلکام ۲۰۱۶ نشست خبری مدیرعامل همراه اول، با حضور پرتعداد خبرنگاران برگزار شد.مهندس وحید صدوقی با بیان این موضوع که توسعه شبکه نسل ۴ و ۴.۵ در دست اجرا است، گفت: همراه اول در نمایشگاه امسال نسل ۴.۵ اینترنت پر سرعت همراه اول (LTE Advance) را رونمایی و نسل ۵ تلفن همراه نیز به صورت موفقیت آمیز آزمایش کرد .

 

.

  

 مدیر امور تجاری شرکت مخابرات ایران گفت: به دنبال ارائه خدمات یکپارچه و مطمئن برای بخش اقتصادی و تجاری کشور هستیم.سیامک لواسانی در همایش معرفی طرح توسعه و بهینه سازی شبکه Tellabs و ارائه خدمات SLA به مشترکین تجاری که در حاشیه برگزاری نمایشگاه تلکام 2016 برگزارشد گزارش مختصری پیرامون فعالیت های مرکز عملیات فنی و تجاری شرکت مخابرات ارائه داده و گفت: سرمایه گذاری ها پیرامون پروژه مشارکتی Tellabs با مشارکت شرکت ژرف نگر و شرکت های مخابرات ایران انجام می شود. وی همچنین، از ارائه بسته های مخابراتی تلفن ثابت توسط این شرکت تا یک ماه آینده خبرداد.




 

مدیر امور شبكه شركت مخابرات ایران از پرداخت SLAبه مشترکان تهرانی خبر داد. مهندس خلیلی در نشستی خبری در نمایشگاه تلکام در پاسخ به سوالی درباره مشکلات و کندی های واگذاری تلفن ثابت اظهار کرد: با توجه به ماهیت این سرویس تا حدی با چالش های اجرایی مواجه ايم ،  چراکه در موارد متعدد عدم همکاری شهرداری منجر به انباشت درخواست هاي تلفن ثابت می شود .


.

  

محمد جواد آذری جهرمی با حضور در قالب بازدید از نمایشگاه ایران تلکام 2016 ضمن ابراز رضایت از حضور موفق شرکت ها و فناوری های معرفی شده از سوی آنها گفت:به نظر می رسد اپراتورهای مختلف مسیرحرکت به سمت توسعه کاربردی شبکه را پیش گرفته اند.

مخابرات استان تهران همزمان با تلکام 2016 به ارائه سرویس SIP PHONE پرداخته است.سخنگوی شرکت مخابرات استان تهران با بیان این مطلب گفت:SIP PHONE  یا VOIP PHONE یاSOFT PHONE تلفن هایی هستند که در آنها از تکنولوژی VOIP برای برقراری تماس بر بستر شبکه IP استفاده می شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن قدردانی از برگزار کنندگان نمایشگاه تلکام 2016 و شرکت مخابرات ایران، حضور شرکت های توانمند داخلی و خارجی در نمایشگاه را فرصتی ارزشمند و قابل تقدیر دانست.

    

حضور شرکت های خارجی در ایران تلکام 2016؛ دستاوردی از برجام


 در نشست کاری مدیران مخابرات ایران و مخابرات ویتنام بر استفاده از تجارب مشترک در حوزه FTTH تاکید شد. مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با تشریح پروژه FTTH که در ایران توسط شرکت مخابرات مورد استفاده قرار گرفته، تاکید کرد: تجربه موفق کشور ایران در این زمینه فرصت مناسبی را فراهم آورده تا با تشکیل تیم مشارکتی با گروه مخابرات ویتنام همکاری های لازم در این مورد به عمل آید.

.


شرکت کره ای تایهان برای حضور در طرح های مخابراتی ایران و حضور در پروژه فیبرنوری با شرکت مخابرات ایران وارد مذاکره شد. در اولین روز برگزاری هفدهمین نمایشگاه صنایع مخابراتی( تلکام 2016) ، دکترسراییان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران ضمن بازدید از نمایشگاه، با مدیرعامل شرکت مخابراتی اسکراتل از کشوراسلوونی، دیدار وگفت وگو کرد.



.

مدیر فروش شرکت استرلایت در کشورهای حوزه بالکان و ترکیه با حضور در نمایشگاه تلکام 2016 برضرورت بکارگیری فناوری های نوین در عرصهICT تاکید کرد.

مدیرعامل شرکت ارتباطی ژرف نگر از برنامه ریزی برای تبدیل سرویس برنز بانک ها به سرویس سطح نقره ای و پرداخت خسارت به آنها خبر داد.

رفع تحریم های ایران به واسطه اجرای برجام شرکت های مهم ارتباطی جهان را برای حضور در ایران مشتاق کرده است؛ به گونه ای که امسال هفدهمین نمایشگاه صنایع مخابرات و اطلاع رسانی ایران تلکام 2016 عرصه حضور 22 کشور بود.

 اجرای توافق هسته ای برجام با گروه 1+5 از دی ماه 1394 علاقه بسیاری از کشورها و شرکت های مهم جهانی را برای حضور در کشورمان برانگیخت.

از فردای امضای توافق پای بسیاری از کشورها به ایران باز شد و هرکدام برای ورود زودتر و تعامل با شرکت های ایرانی در تلاش بودند.

امسال شرکت های معتبر ارتباطی جهان خود را به در هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع مخابرات و اطلاع رسانی (ایران تلکام 2016) رساندند تا نیازهای جامعه ایرانی و راه های همکاری را بررسی کنند؛ امری که تا پیش از این به دلیل وجود تحریم ها متوقف شده بود.



 

پارسال گرچه روند مذاکرات هسته ای ایران در جریان بود اما هنوز نتیجه قطعی آن برای کشورهای جهان و شرکت های خارجی روشن نبود،  بنابراین ایران تلکام 2015 با حضور 212 شرکت و واحد تولیدی ایرانی و 80 شرکت خارجی یا نمایندگی های این شرکت ها برگزار شد و طرف های خارجی برای بستن قراردادهای همکاری فعالیت چندان جدی و پررنگی نداشتند.

امسال 22 کشور به نمایشگاه ایران تلکام 2016 آمدند. 43 شرکت فقط از هند و چین حضور داشتند. از ترکیه، افغانستان، ژاپن، لیبی، تایوان و ویتنام نیز نزدیک به 70 شرکت یا خود در این نمایشگاه حاضر شدند یا نمایندگان ایرانی خود را به این همایش فرستادند.

از سوی دیگر، امسال فضا برای حضور شرکت کنندگان خارجی در نمایشگاه تلکام بسیار متفاوت بود.

سالن های ۱۰ و ۱۱ مربوط به شرکت های خارجی نه در فضایی دور افتاده و بی رمق، بلکه کنار شرکت های داخلی و تولید کنندگان مطرح کشور مستقر بود و این شرکت ها به معرفی فناوری های مرتبط با شبکه های مخابراتی و تلفن همراه به بازدیدکنندگان می پرداختند.

برخی شرکت های خارجی راهکارهای هوشمند مالی برای کسب و کارها، زیرساخت های شبکه، ارایه شبکه فیبر نوری و نرم افزارهای مربوط به انرژی های تجدید پذیر را ارایه کردند.

امسال بازدیدکنندگان در هر نقطه نمایشگاه مدیران داخلی را می دیدند که با همتایان خارجی خود در حال رایزنی و گفت و گو بودند تا فناوری های جدید آنان را برای توسعه در داخل کشور جذب کنند.

از دید مدیران دولتی و بخش خصوصی حضور پررنگ شرکت های خارجی در این دوره از نمایشگاه عاملی برای توسعه توانمندی داخلی کشور بود.

 




حضور شرکت موتورولا که در زمینه ارایه گوشی ها هوشمند فعال است، یکی از پربازدیدکننده ترین بخش های نمایشگاه تلکام امسال را رقم زد.

موتورولا در چند سال گذشته نتوانسته بود به دلیل تحریم ها در نمایشگاه تلکام شرکت کند اما امسال در غرفه ای خدمات و محصول های خود را به نمایش گذاشت.

غرفه داران این شرکت گفتند : توافق برجام باعث حضور این شرکت در نمایشگاه امسال است.

 همچنین امسال خبرهایی درباره آغاز عرضه یک گوشی همراه تولید چین در این نمایشگاه منتشر شد.

شرکت ارتباطات سیار ایران اعلام کرد این عرضه کننده گوشی همراه از چین بزودی محصول خود را به بازار می فرستد.



سهم کوچک دانش‌بنیان‌ها در تلکـام

«ایران تلکام» عنوان یکی از نمایشگاه‌های بزرگ کشور در حوزه ارتباطات و مخابرات است که در چند سال اخیر جایگاهی میان سازمان‌ها و شرکت‌هایی که در این حوزه فعالیت دارند، پیدا کرده است. نمایشگاه امسال از نظر فضای نمایشگاهی و حضور شرکت‌های خارجی رشد قابل توجهی داشت و همکاری بخش دولتی و خصوصی در حوزه‌های مختلف بیشتر به چشم می‌آمد. برخلاف سال گذشته در نمایشگاه امسال خبری از صف‌های طولانی دریافت سیمکارت رایگان نبود و طرح‌ها و سرویس‌های جدید اپراتورها بیشتر جلب توجه می‌کرد. در حاشیه این نمایشگاه نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی متنوعی برگزار شد و آخرین دستاوردها در حوزه مخابرات و ارتباطات معرفی شد.



 

ارائه آخرین دستاوردهای صنعت ICT و فرصتی برای تعامل شرکت‌های خصوصی و دولتی در عرصه مخابراتی یکی از اهداف مهم این نمایشگاه است و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند نقش مهمی در رسیدن به این اهداف ایفا کنند، اما حضور شرکت‌های دانش‌بنیان پررنگ نبود و فضای مناسبی هم به معدود شرکت‌هایی که حضور داشتند اختصاص داده نشده بود؛ موضوعی که با وجود حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این شرکت‌ها جای تأمل و بررسی دارد.

تولید و توسعه نرم‌افزار در حوزه پردازش متن، گفتار و تصویر با استفاده از تکنیک‌های هوش مصنوعی برای اعتلای زبان فارسی در کشور اهمیت بسیاری دارد. شرکت دانش‌بنیان گاتا، فعالیت خود را روی پروژه‌های نرم‌افزاری در زمینه هوش مصنوعی و امنیتی و سیستم‌های پردازش متن، تصویر و گفتار بنا کرده است. یکی از اهداف مهم این شرکت ارائه خدمات به معلولان و تکمیل نیازهای نرم‌افزاری برای پویایی بیشتر جامعه است.

 

طرح‌های در حال اجرا و پیش روی رگولاتوری

در بخش‌های دیگر نمایشگاه تلکام دستاوردهای بومی مثل سامانه ثبت تخلف و سرعت‌سنجی هوشمند و سیستم کنترل ترافیک، آنتن‌های بی‌تی‌اس 6 پورت و 4 پورت با فرکانس‌های 900 تا 2700 هرتز، تلویزیون بر بستر اینترنت، تجهیزات انتقال و ادغام داده‌ها، نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای مخابراتی و ارتباطی، انوع فناوری‌های ارتباطات کابلی و ماهواره‌ای و سیستم دریافت و ارسال ماهواره‌ای به چشم می‌خورد. بسیاری از این دستاوردها پیش از این در کشورهای پیشرفته ساخته می‌شد، اما اکنون کار طراحی و ساخت آنها در داخل کشور انجام می‌شود. شرکت‌های دولتی و خصوصی با حمایت از این تولیدات داخلی هم می‌توانند هزینه‌ها را پایین آورند و هم باعث می‌شوند ارز کمتری از کشور خارج شود.

 

 

برای مثال سرویس‌های رسانه تعاملی نیازهای فرستنده‌های رادیویی و تلویزیونی و آنتن‌های مختلف را با فناوری‌های ساخت داخل پوشش می‌دهد. شبکه تعاملی و یکپارچه ملی ایران با امکاناتی مثل بانکداری، فروشگاه، محتوا روی تلفن همراه (OTT)، تبلیغات هوشمند برای شرکت‌های خصوصی از نمونه طرح‌های داخلی است.

 

حضور پررنگ‌تر شرکت‌های خارجی

نمایشگاه ایران تلکام 2016 نمونه‌ای از تعامل بالای شرکت‌های داخلی و خارجی و همچنین حضور پررنگ شرکت‌های خارجی بود که رشد 19 درصدی نسبت به سال گذشته داشت. شرکت‌های خارجی با ارائه انواع سامانه‌ها، تجهیزات و خدمات مخابراتی مثل آنتن‌های مختلف و کابل‌های مخابراتی، فناوری ارتباط و تجهیزات ماهواره‌ای سنجش از دور و سامانه‌های ارتباط کابلی، در این نمایشگاه حضور داشتند. فناوری اندازه‌گیری ارتباطات رادیویی، شبکه وای‌فای و ارتباطات بیسیم از دیگر زمینه‌های مشارکت بخش‌های خارجی در نمایشگاه بود.

اینترنت اشیا (IOT) مفهوم جدیدی در دنیای فناوری و ارتباطات است که قابلیت ارسال داده از طریق شبکه‌های ارتباطی را برای هر چیزی فراهم می‌کند. اینترنت اشیا شبکه وسیعی است که امکانی برای اتصال اشیا در هر زمان و مکانی را برای کاربر به وجود می‌آورد. خدمات متنوع و کاربردهای چشمگیر اینترنت اشیا و زندگی هوشمند از دستاوردهایی بود که در بخش خارجی نمایشگاه در ابعاد مختلف به نمایش گذاشته شد.

اگرچه بسیار از این شرکت های خارجی در طول یک دهه اخیر همواره برای فروش محصولات خود به صورت غیر مستقیم در نمایشگاه حضور داشته اند اما حضور مستقیم نمایندگان اصلی آنها در کشورمان می تواند نوید بخش روزهای بهتر برای صنعت مخابرات کشور باشد.

در میان این کشورهای خارجی اما نمایندگانی از چین، فنلاند، ویتنام و بسیاری کشورهای دیگر حضور داشتند که اولین حضور خود در ایران را تجربه می کردند.

به همین بهانه نگاهی به حضور خارجی ها در نمایشگاه تلکام ایران انداخته ایم و از نمایندگان آنها پرسیدیم که هدف و برنامه آنها برای ورود به بازارایران چیست ؟ آیا صرفا به دنبال فروش اجناس خود هستند یا نیم نگاهی هم به سرمایه گذاری بلند مدت درایران و انتخاب شرکای ایرانی دارند؟

اکثر شرکت های خارجی حاضر در تلکام شرکت های مربوط به فروش کابل های مخابرات

ی، شرکت های ارایه دهنده تاسیسات مخابراتی، شرکت هایی با محوریت عرضه دستگاه بی سیم و البته عرضه تلفن های تصویری هستند.

در این میان نام چند برند مشهور هم به چشم می خورد اما بیشتر شرکت های شرکت کننده نام های چندان شناخته شده نبوده و به اصطلاح برند نیستند.

در بین صحبت هایی که با نمایندگان فروش و غرفه داران شرکت های خارجی داشتیم این موضوع برایمان روشن شد که اولویت اکثر آنها فروش اجناس است.

البته برخی از آنها هم اینطور موضوع را مطرح می کنند که اگرچه در ایران سرمایه گذاری نکرده اند اما با حضور در نمایشگاه نیم نگاهی هم به سرمایه گذاری در کشورمان دارند.

یکی از شرکت های فنلاندی شرکت کننده در این نمایشگاه که کابل های انتقال جریان دیتا را تولید می کند در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در مورد چشم اندازهای آینده این شرکت در ایران و برنامه های آنها برای حضور در ایران گفت که اولویت آنها برای حضور در ایران فروش است و اما امید دارند که در آینده سرمایه گذاری هم داشته باشند.

این شرکت فنلاندی و برخی شرکت های اروپایی و آسیایی دیگر که اولین حضور خود در ایران را تجربه می کنند در حال حاضر بیشتر در حال ارزیابی و سنجش بازار ایران هستند و البته برخی هم امید دارند تا با انعقاد قرارداد با شرکای ایرانی بتوانند شرکای تجاری خوبی در ایران برای خود دست و پا کنند.

به این ترتیب باید گفت که اگرچه حضور این شرکت ها در ایران مفید است اما نباید انتظار داشت با آمدن آنها به ایران معجزه شده و صنعت مخابرات با تحولی بزرگ رو به رو شود.

طبیعی است که سرمایه گذاری در یک کشور خارجی نیاز به ریسک دارد و از آنجایی که ریسک سرمایه گذاری در ایران برای خارجی ها تا حدودی بیشتر هم هست باید با تشویق آنها به سرمایه گذاری به مرور مقدمات حضور قانونمند آنها در ایران را فراهم کرد.

"توماس ال فرید من " خبرنگار مطرح نیویورک تایمز در کتاب خود به نام "جهان مسطح است" می گوید: امروز زمین بازی اقتصاد مسطح شده است و سرمایه دارا ن و شرکت های چند ملیتی در همه جا حضور دارند. آنچه که در صورت هدایت صحیح آن می تواند به جذب سرمایه و ایجاد شغل در کشورهای میزبان منتهی شود.

 

لزوم هدایت شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری

طبیعی است که اگر قصد داشته باشیم نتیجه نمایشگاه تلکام ایجاد اشتغال و ورود سرمایه به کشور باشد باید خارجی ها را به سرمایه گذاری های بلند مدت و کلان در ایران تشویق کنیم. چون در غیر این صورت در طول سال های آتی کشور به جای پیشرفته شدن بیشتر به سمت بیشتر وابسته شدن پیش خواهد رفت.

تجربه کشورهای حوزه خلیج فارس نشان داده که حضور صرف خارجی ها اگر با سرمایه گذاری همراه نباشد موجب تبدیل کشور به بازار فروش می شود و روز به روز وابستگی بیشتری به همراه می آورد. در واقع این کشورها فقط در ظاهر مدرن می شود اما از درون به سمت مصرف گرایی پیش رفته و با اولین تغییرات در بازار نفت پایه های آن به لرزه در می آید چنان که اقتصاد دوبی هم به یکباره باکمبود بودجه مواجه شد و شیوخ آن ناچار دست استقراض به سمت غربی ها دراز کردند.

برای اجتناب از بروز چنین مواردی طبیعی است که دولت و وزارت ارتباطات می بایست، نظارت سفت و سختی به شرکت های خارجی داشته باشد و با اجرای طرح های تشویقی و حتی اگر لازم باشد با طرح های تنبیهی شرکت های خارجی را مجبور کنند در ایران سرمایه گذاری جدی انجام دهند.

کشورهایی مثل هند، مالزی و حتی عمان در این سال ها موفق شده اند سرمایه های خارجی زیادی را به کشورهای خود جذب کنند و آنها را تشویق کنند تا در صنعت مخابرات سرمایه گذاری داشته باشند. برای مثال یک شرکت تولید کننده تجهیزات حفاظتی مرتبط با مخابرات که یک دهه پیش توسط برزیلی ها در عمان راه اندازی شده در طول این 10 سال به مرور کل سهام کارخانه خود را به عمانی ها فروخته است و حالا عمانی ها صاحب این شرکت شده اند و حتی با حضور در نمایشگاه های ایرانی تلاش دارند تا محصولات خود را به ما بفروشند و درآمدزایی برای عمان ایجاد کنند.

 


 


نظرات : 0

ثبت نظر

22327