جهان «هایتک» در هفت روز
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، روزبهروز فناوریها در حال گسترش هستند و هر چه رو به جلو میرویم این حرکت با شتاب بیشتری صورت میگیرد. طبیعی است که پوشش تمامی اخبار و آگاهی از همه آنها برای افراد علاقهمند کار سادهای نیست بهخصوص با توجه به مشغلههای کاری روز افزون که دنبال کردن اخبار را با مشکل هم روبرو میکند.
در زیر سعی داریم تا برخی از اخبار مهم هفته گذشته در دنیای فناوری را برای شما مرور کنیم.
دوربین عکاسی
شرکت GoPro که محبوبیت زیادی در زمینه ساخت دوربینهای ماجراجویی دارد بهتازگی از دوربینی رونمایی کرده که برخی از ویژگیهای تلفنهای هوشمند در آنها گنجانده شده است. این دوربینها که Hero5 Black و Hero5 Session نام دارند، فرایند ثبت فیلم و عکس، ویرایش و به اشتراکگذاری آنها را بسیار ساده میکنند. علاوه بر این؛ آنها یک سرویس ابری GoPro Plus معرفی کردند که کاربران دوربین جدید میتوانند با عضویت در آن به محض اتصال دوربین به برق و وایفای، بهطور خودکار عکسها و ویدیوهایی را که تهیه کردهاند، در فضای ابری ذخیره کنند. مدتها است که از چنین سرویس ابری صحبت شده و سال گذشته نیک وودمن، مدیر ارشد اجرایی شرکت GoPro از لزوم ارائه ابزارهای نرمافزاری که فرایند تولید محتوا توسط کاربران GoPro را سادهتر کنند، سخن گفته بود. سرویس Plus پاسخی به این نیاز است؛ با کمک آن ثبت، ویرایش و به اشتراکگذاری تصاویر به کاری ساده برای کاربر تبدیل میشود.
امنیت
گروهی از پژوهشگران دانشگاهی علوم کامپیوتر موفق به شناسایی راهکار تازهای شدند که به آنها این قدرت را میدهد تا مکانیزم محافظتی فضای آدرسدهی تصادفی یا همان ASLR را دور بزنند. مولفه BTB در بیشتر معماریهای متعلق به پردازندههای مدرن از جمله خانواده Haswell اینتل وجود دارد. ASLR یک مکانیزم امنیتی بوده که امروزه توسط سیستمعاملهای مدرن مورد استفاده قرار میگیرد و به یکی از اجزای ثابت سیستمعاملهای ویندوز، لینوکس، مک، iOS و آندروید تبدیل شده است. این مکانیزم با دادههایی که برای پردازش به سمت پردازنده ارسال میشوند در تعامل بوده و یک فضای آدرسدهی تصادفی را برای این دادهها و به منظور اجرا درون حافظه اصلی کامپیوتر به آنها اختصاص میدهد.
واقعیت مجازی / افزوده
ساتیا نادلا رسما اعتراف کرد که این شرکت بازار موبایل را بهطور کلی از دست داده است اما هرگز این اشتباه در خصوص واقعیت مجازی و افزوده تکرار نخواهد شد. وی گفت: جای هیچگونه پرسشی نیست. این شرکت زمانی که به حوزه موبایل وارد شد، آنگونه که باید و شاید نتوانست از فرصتهای موجود به بهترین شکل ممکن استفاده کند. اکنون هدف ما رسیدن به این اطمینان است که در حوزههای جدید به بهترین شکل ظاهر شویم. واقعیتهای مجازی و افزوده حوزههای جدیدی هستند و من معتقدم فرصتهای جدیدی در این بازار وجود دارد. این بازاری است که در آینده رشد خیره کنندهای خواهد داشت.
در حالی که مایکروسافت هنوز به طور رسمی از گردونه کسبوکاری متعلق به بازار تلفنها خارج نشده است و ویندوزفون کمتر از یک درصد بازار جهانی گوشیهای هوشمند را از آن خود کرده است، با این وجود نادلا میگوید نقش مایکروسافت در بعضی از بخشهای این بازار قابل توجه است.
یادگیری ماشینی
مایکروسافت از ابتدای سال جاری میلادی چهارچوب یادگیری ماشینی خود موسوم به CNTK را عرضه کرد. ابزاری که تا پیش از این بهصورت داخلی توسط مایکروسافت مورد استفاده قرار میگرفت حالا قرار است رقیب جدی گوگل در این حوزه باشد. مایکروسافت اولین نسخه بتا از نگارش دوم CNTK را چند روز پیش عرضه کرد و امیدوار است که بتواند گوگل را به چالش جدی بکشد. زیدانگ هوانگ، مدیر بخش علوم گفتاری مایکروسافت در ارتباط با این چهارچوب معتقد است که: به اعتقاد من CNTK/Cognitive Toolkit در مقایسه با سرویس گوگل و چهارچوبهای مشابه از طیف گستردهتری از مزایا برخوردار است. بهویژه آنکه در زمینه عملکرد کارایی بالاتری نسبت به رقبای خود دارد. بنچمارکهای ارائه شده از سوی مایکروسافت نشان میدهد که چهارچوب جعبه ابزار شناختی در بسیاری از حوزهها برتری محسوسی نسبت به رقبای خود دارد.
اسمارتفون
پروژه تانگو گوگل مدتهاست که توجه علاقمندان به فناوریهای روز و به خود جلب کرده است. اولین گوشی هوشمندی که مطابق با معیارهای این پروژه در دست طراحی بود، فبلت Phab2 Pro لنوو نام داشت. این فبلت در نهم ماه ژوئن سال 2016 رسما معرفی شد، اما عرضه آن به آینده موکول شده بود. حال عرضه فبلت Phab2 Pro لنوو به طور رسمی آغاز شده است. این پروژه از دید بسیاری از کارشناسان میتواند دریچهای رو به آینده روشنتر باشد. پروژه تانگو گوگل این پتانسیل را دارد تا مرز بین واقعیت و دنیای مجازی را از بین ببرد. گوگل مدتهاست که روی این پروژه فعالیت میکند و جزئیات مربوط به آن تقریبا از سال 2014 منتشر شد. پروژه تانگو گوگل میتواند در زمینههای بسیار متنوعی از مهندسی گرفته تا صنعت هوا و فضا کاربرد داشته باشد. فبلت Phab2 Pro لنوو با قیمت 499.99 دلار روانه بازار آمریکا شده و پیشبینی میشود که بهزودی در سایر نقاط دنیا نیز عرضه شود.
اسمارتفون
به نظر میرسد که اپل قصد دارد در دهمین سالگرد رونمایی از آیفونهایش کلکسیونی از نوآوریهای جدید را به معرض دید عموم قرار دهد. احتمالا آیفون بعدی اپل به صفحه نمایشی از نوع OLED با دو لبه خمیده مجهز میشود. چند روز پیش مدیرعامل شرکت ژاپنی شارپ رسما اعلام کرد که برای آیفونهای بعدی اپل صفحه نمایش OLED تولید میکند. بنابراین اولین تغییر دهمین سری از آیفونهای اپل میتواند مربوط به تجهیز آیفونها به صفحه نمایش OLED باشد!
هوش مصنوعی
دستاوردهای هوش مصنوعی در سالهای اخیر خیرهکننده بودهاند. در حالی که پژوهشگران بخش Google Brain که در زمینه یادگیری عمیق فعالیت میکنند؛ در تلاش هستند تا به سامانههای هوش مصنوعی کارهای هنری را یاد دهند، اکنون آنها به فکر آموزش مفاهیم ترسناکتری به هوش مصنوعی هستند. این گروه از پژوهشگران گوگل در نظر دارند به هوش مصنوعی یاد بدهند چگونه باید مستقل از انسانها الگوریتمهای رمزنگاری را تولید کند. الگوریتمهایی که تنها هوش مصنوعی قادر به شکستن آنها باشد. در گزارشی که توسط New Scientist منتشر شده آمده که آلیس باید یک پیام مخفی را به گونهای ارسال میکرد که تنها باب قادر به خواندن آن باشد. در این میان به شبکه عصبی ایو اعلام شده بود که باید محتوای این پیام آلیس را رمزگشایی کرده و به محتوای درون آن آگاه شود. در این آزمایش آلیس یک پیام متنی ساده که امکان خواندن آن وجود نداشت را ارسال کرد. در ادامه باب توانست این پیام را دریافت کرده، آنرا رمزگشایی کرده و محتوای آنرا بهدرستی بخواند.
نظرات : 0