۱۴۰۳ پنجشنبه ۰۸ آذر

مرکز تحقیقات مخابرات ایران 46ساله شد

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، خوانساری رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات روز شنبه 14 اسفند 95 در نشست خبری قدردانی از تلاش رسانه ها در سال 95 و اعلام فعالیت های انجام شده در سال جاری و برنامه های پیش رو برای سال 96 ، گفت: اکنون مرکز تحقیقات مخابرات ایران وارد چهل و هفتمین سال فعالیت خود شده است و به عنوان رکن اصلی اجرای پروژه های نیاز محور ICT کشور بشمار میرود.

 


وی با اشاره به اینکه پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات «مرکز تحقیقات مخابرات ایران» ذیل وزارت ارتباطات، محور فعالیت خود را نیروی انسانی قرار داده است، تصریح کرد: اشتغالزایی بطور طبیعی و قطعی در برنامه ها و پروژه های مختلف این مرکز بطور مستقیم و غیرمستقیم انجام شده و توسعه داشته است بطوری که میزان سرمایه گذاری های انجام شده در کشور برای بومی سازی فناوری ها، خود گواه این مساله است.
وی حرکت های پژوهشی و علمی مرکز در افزایش میزان تولید ناخالص ملی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را مورد اشاره قرار داد و به آی سی تی پرس گفت: در این خصوص باید به آمارهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که بصورت دقیق و کلان به موضوع پرداخته است مراجعه شود.
محمد خوانساری با اشاره به ساخت تجهیزات مورد نیاز فناوری های اطلاعاتی در کشور خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان در حوزه تجهیز آزمایشگاه های تایید نمونه و ارتقاء فناوری های مورد نیاز هزینه شده است.
رئیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران با اشاره به تکمیل و ارتقاء سه آزمایشگاه مرکز تحقیقات مخابرات خاطرنشان کرد: دو آزمایشگاه مربوط به تجهیزات امنیت و تحت وب و نیز آزمایشگاه اندازه گیری پرتوهای رادیویی و تشعشعات در حال ساخت و بهره برداری است.
خوانساری از تاسیس آزمایشگاه های مربوط به تجهیزات فناوری اطلاعات و ارتباطات در دانشگاه ها خبر داد و گفت: در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی موضوع بومی سازی تجهیزات آزمایشگاهی در دستور کار قرار گرفته است که یکی از این پروژه ها بومی سازی و ساخت سامانه اندازه گیری شدت میدان پرتوهای رادیویی و الکترومغناطیسی است.
رئیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران همچنین از دریافت اعتبارنامه آزمایشگاهی برای تایید نمونه سامانه های ذخیره سازی دیتا مطابق با مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خبر داد و گفت: به این ترتیب امکان استانداردسازی سیستم های ذخیره سازی دیتا در آزمایشگاه های مرکز تحقیقات مخابرات فراهم شده است.
وی با اشاره به ورود مرکز تحقیقات مخابرات به حوزه فناوری های همگرا گفت: مطابق با ابلاغ وزیر ارتباطات در پژوهشکده مطالعات راهبردی این مرکز، یک گروه پژوهشی جدید در حوزه فرهنگ فضای مجازی راه اندازی کرده ایم.
به گفته خوانساری، عمده فعالیت این گروه پژوهشی مربوط به مطالعات در بخش شبکه های اجتماعی و نیز پشتیبانی از شبکه های اجتماعی بومی در داخل کشور است.
رئیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران با اشاره به تکالیف برنامه ششم توسعه در حوزه اسناد راهبردی فناوری اطلاعات و ارتباطات خاطرنشان کرد: در این سند فناوری های کلیدی از جمله فناوری رادیویی، رایانش ابری، BIG DATA، نسل پنجم موبایل و اینترنت اشیاء به عنوان فناوری هایی که منجر به رشد اقتصادی شده اند، دیده شده است. در این زمینه نقشه راه هر یک از این تکنولوژی ها در مرکز مخابرات ایران با همکاری متخصصان مربوطه تدوین شده و اوایل سال آینده به اتمام می رسد و اعلام رسمی می شود.
خوانساری ادامه داد: برای مثال با تدوین نقشه راه نسل پنجم موبایل باید بدانیم که در چه بخش هایی باید سرمایه گذاری کنیم و چه قسمتی از این تکنولوژی نیازمند بومی سازی است. از سوی دیگر تعامل با سایر کشورها و نیاز کشور به این فناوری از دیگر مواردی است که در هر یک از این نقشه های راه دیده شده است.
وی توسعه دانش مورد نیاز و مطالعه برای تخصیص فضای فرکانسی به پروژه نسل پنجم موبایل را از دیگر مواردی عنوان کرد که هم اکنون در فاز مطالعاتی در این پژوهشگاه قرار دارد و گفت: جهت گیری این فناوری در اتحادیه جهانی مخابرات نیز هنوز مشخص نیست و ما همگام با حرکت جهانی در حال مطالعه بر روی این فناوری هستیم.
رئیس مرکز تحقیقات مخابرات ایران هدف از راه اندازی این پارک تخصصی را ارائه تجهیزات زیرساختی به شرکت های تولیدکننده فناوری اطلاعات و ارتباطات و شرکت های خدمات دهنده این حوزه از جمله دیتا سنتر و پهنای باند عنوان کرد و گفت: هدف این است که شرکت های مستقر در این پارک به سمت بازار هدایت شوند و یک تعاملات بین المللی برای آنها تسهیل شود از سوی دیگر تجاری سازی محصولات این شرکت ها هدف دیگری است که ما آن را دنبال می کنیم.
وی با اشاره به تعاملات پسابرجام در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: طی سال گذشته تعاملات بسیاری با ایرانیان خارج از کشور و موسسات پژوهشی اروپایی و آسیایی داشتیم به نحوی که طی یکسال ۵۰ کارگاه آموزشی و سمینار تخصصی برگزار کردیم که در ۱۴ مورد آن ایرانیان خارج از کشور حضور فعال داشتند. همچنین هم اکنون ۶ دانشجوی پسادکترا با کمک معاونت علمی، در پژوهشگاه ICT در حال گذراندن پژوهش هستند.

نظرات : 0

ثبت نظر

27931