۱۴۰۳ سه شنبه ۱۷ مهر

نشست خبری مدیران بانک سرمایه: بدهی ۵۵۰۰میلیارد تومانی ۲۱بدهکار به بانک سرمایه

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، در پی انتشار شایعه ورشکستگی بانک سرمایه که روز گذشته در شبکه‌های اجتماعی منتشر و با تکذیب این بانک روبه‌رو شد، امروز مدیران بانک در نشستی خبری که در سالن بزرگ هتل مهرگان تهران برگزار شد، به سوالات خبرنگاران پاسخ گفتند. 

 


 محمدرضا خانی مدیرعامل بانک سرمایه اظهار داشت: از زمانی که بانک سرمایه مبارزه با مفسدین را آغاز کرد، این شایعات قوت گرفت، ما تا سال گذشته شایعاتی در این زمینه نداشتیم، زیرا بانک با مفسدین، کلاهبرداران و کاسبان کاری نداشت، اما از زمانی که مبارزه را شروع کرد شایعات و بی‌اخلاقی‌ها شروع شد. 
خانی ادامه داد: یک زمان بحث ادغام مطرح شد که با تکذیب بانک مواجه شد و بعد از باب شایعه ورشکستگی وارد شدند.
مدیرعامل بانک سرمایه افزود: بحمدالله این گروه در حال شناسایی است، آنها جزو بدهکاران کلان بانک هستند که با اهداف مخرب خود شایعه را از بعدازظهر چهارشنبه رواج دادند. 
وی با طرح این سؤال که چرا 15 اسفندماه موعد اعلام ورشکستگی بانک سرمایه در شایعه مذکور اعلام شد؟ گفت: ‌این آخرین مهلت بدهکاران کلان بود، ما در دیداری که با معاونت دادستانی داشتیم قرار بود ساعت 4 بعدازظهر امروز 21 بدهکار کلان بانک که 11 سال از بازپرداخت بدهی خود فرار می‌کردند، احضار شده و تکلیف‌شان معین شود. امروز آخرین مهلت‌شان است که یا باید پول بانک را بدهند و یا تحت تعقیب قضایی قرار گیرند. 
خانی، بدهی این 21 بدهکار را 55 هزار میلیارد ریال عنوان کرد که حجم عمده مطالبات معوق بانک که بالغ بر 73 هزار میلیارد ریال است را تشکیل می‌دهد. 
وی گفت: خوشبختانه مشتریان تحت تأثیر این شایعات قرار نگرفتند، این افراد کاسب که منافعشان به خطر افتاده فکر می‌کنند، مشتریان بانک هوشیار نیستند، اما آن زمان دیگر گذشته است که مردم هر شایعه‌ای را بپذیرند. 
خانی گفت: در پی انتشار شایعه مشتریان به بانک مراجعه و از بانک مرکزی استعلام کردند و خوشبختانه انتشار این مطلب، آثار مخربی روی بانک نداشت. 
وی ادامه داد: ما فکر نمی‌کنیم این شایعات و دسیسه‌ها تمام شده، اما نگران نیستیم، آنها شایعه بسازند، ما هم مبارزه با فساد را ادامه خواهیم داد. 
مدیرعامل بانک سرمایه گفت: این بدهکاران قبلاً رقیب هم بودند، اما الان رفیق هم شده‌اند، چون متفق‌ هستند پول بانک را ندهند، عده‌ای بازداشت شده‌اند که بخشی از پول بانک را پس داده‌اند و یا املاک مرغوبی داشته‌اند که تحت فشار نهادهای نظارتی بابت بدهی‌شان به بانک معرفی کرده‌اند. 
خانی تصریح کرد: بانک سرمایه در پرداخت سود علی‌الحساب تابع مقررات بانک مرکزی است، در عین حال سود قطعی بسته به عملکرد بانک دارد. 
وی همچنین در پاسخ به اینکه چرا زمانی که با مدیران متخلف در هیات مدیره حضور داشتید، بحثی از فساد مطرح نمی‌کردید، گفت: من از ابتدای امسال وارد هیأت مدیره بانک سرمایه شدم و از 4 مهرماه به عنوان مدیرعامل فعالیت دارم. فلسفه حضور هیأت مدیره، وصول مطالبات بود، ما به شناسایی بدهکاران پرداختیم و اقدام قضایی آخرین اقدام در نظام بانکی است. 
خانی گفت: هنوز هم اعلام می‌کنم سایر بدهکاران اگر پول بانک را بدهند، دست از تعقیب قضایی‌شان برمی‌داریم. 
وی همچنین از بخشودگی جرایم دیرکرد بدهکاران بانک سرمایه در صورت تسویه بدهی خبر داد.
مدیرعامل بانک سرمایه در خصوص تخلف یکی از سهامداران عمده، اظهار داشت: ما برای 38 درصد سهام بانک، سهامدار بخش خصوصی داریم که تسهیلات گرفته و معوق شده است.
وی گفت: این سهامدار املاک مرغوبی داشت که ارزش آن بیش از بدهی او بود و آنها را به بانک معرفی کرده است.
خانی همچنین تصریح کرد: بدهکاران کلان ما شرکت‌ها و اشخاص حقوقی هستند که در پشت آنها اشخاص حقیقی قرار دارند، در واقع عمده شرکت‌ها، کاغذی است. 
مدیرعامل بانک سرمایه همچنین در خصوص تغییر هیأت مدیره بانک اظهار داشت: برای انتصاب هیأت مدیره سه نفر را معرفی کرده‌ایم که یک نفر تایید فنی شده است و از تأیید دو نفر دیگر خبری نیست.
به گفته وی جای یک نفر دیگر در هیأت مدیره خالی است که احتمالاً سال آینده معرفی می‌شود. 
محمودی رئیس اداره وصول مطالبات بانک سرمایه نیز در این نشست گفت: حجم مطالبات معوق بانک سرمایه 73 هزار میلیارد ریال است که از ابتدای سال 95، 13 هزار میلیارد ریال و در دو ماهه اخیر 5000 میلیارد ریال وصولی داشته‌ایم. 
وی ادامه داد: بابت بدهی‌های معوق، 3 هزار میلیارد ریال املاک مرغوب به ما معرفی شده که در اسرع وقت ارزیابی و با بدهی این بدهکاران تهاتر می‌شود. 
امیدواریم در رابطه با افرادی که در بازداشت به سر می‌برند، هر چه زودتر به نتیجه برسیم و بتوانیم بدهی آنها را تهاتر کنیم. 
زارعی معاون فنی بانک سرمایه نیز در خصوص تأخیر بانک سرمایه در ارائه صورت‌های مالی به بورس و شفاف‌سازی گفت: بانک سرمایه بر شفاف‌سازی تأکید داشته و ظرف روزهای آتی، شفاف‌سازی به نحو احسن انجام می‌شود. 
وی ادامه داد: اما شفاف‌سازی به تنهایی کافی نیست و برنامه مدیریت را هم باید به بازار سرمایه اعلام کنیم. 
زارعی گفت: افزایش سرمایه 600 درصدی بانک سرمایه طی دو سال انجام خواهد شد و مسئولان بانک در حال حاضر منتظر دریافت مجوز از بانک مرکزی هستند. 

نظرات : 0

ثبت نظر

94486