دستاوردهای حضور ایران در جیتکس 2017
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از روابط عمومي فدراسيون ICT اتاق بازرگاني ايران، در اين جلسه محمد رضا طلايي گفت: با همكاري فدراسيون ICT اتاق بازرگاني ايران و با حمايتي كه معاونت علمي، صندوق نوآوري و شكوفايي و وزارت ارشاد از تشكلها انجام دادند امسال پاويون ايران در جيتكس برگزار شد.
وي ادامه داد: امسال 12 شركت در پاويون ايران حضور داشتند كه 8 شركت با حمايت معاونت علمي و 4 شركت با حمايت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شركت كرده بودند. همچنين 29 استارتاپ هم در اين نمايشگاه حضور يافتند كه 12 شركت با حمايت اتاق تهران، 10شركت با حمايت نظام صنفي ، 6 شركت با حمايت اتاق اصفهان و يك شركت به صورت مستقل حاضر شده بودند.
موفقيت ايرانيهاي حاضر در پاويون ايران در جيتكس
رييس كميسيون ICT اتاق بازرگاني ايران با ذكر موفقيتهاي استارتاپهاي ايراني حاضر در پاويون ايران در جيتكس دوبي گفت : در بخش استارتاپي 465 شركت از 42 كشور حضور داشتند كه 54 شركت به مرحله نهايي جايزه 180 هزار دلاري شيخ محمد راه يافتند و ايران با داشتن 4 نماينده در اين مرحله بيشترين تعداد استارتاپهاي حاضر در مرحله نهايي را از آن خود كرده بود .
وي ادامه داد: البته اين استارتاپهاي ايراني در مرحله نهايي از رقابت بازماندند اما خود اين موضوع كه 4 شركت ايراني در بخش استارتاپي بين اين تعداد شركت از كشورهاي مختلف موفق به راهيابي به مرحله نهايي شدند تبليغ بسيار مناسبي براي ايران بود. توجه داشته باشيد كه هدف ما اين است كه در ديگر كشورها ICT ايراني را مطرح كرده و فعال بودن اين حوزه در ايران را به همگان نشان دهيم.
رييس كميسيون فناوري اطلاعات اتاق بازرگاني ايران افزود: همچنين 28 نفر از مجموع بخش خصوصي و دولتي براي بازاريابي اين رويداد در جيتكس حاضر بودند.
وي ادامه داد: يكي از شركتهاي ايراني كه سال گذشته در پاويون ايران در جيتكس حاضر شده توانسته به يك شركت استراليايي ملحق شود و از همين طريق پروژه يك شركت اپراتوري كويت به نام زعيم را گرفته و در حال حاضر آنرا انجام ميدهد كه اين موضوع نشان ميدهد هم شركتهاي ايراني پتانسيل حضور در بازار بينالمللي را دارند و هم اين كه لازم است كه دولت سرمايهگذاري بيشتري را در اين حوزه انجام دهد.
حضور 25 شركت ICT ايرلند در ايران
رييس كميسيون ICTايران همچنين ابراز داشت: باتوجه به اينكه ما نشست B2B بين شركتهاي ايراني و خارجي در جيتكس دوبي داشتيم با پيگيريهايي كه انجام داديم توانستيم مجموعهاي از ايرلند به نام enterprise ireland صحبت كنيم و قرار شده اين مجموعه كه از طرف دولت ايرلند بوده و در زمينه نوآوري و خلاقيت در كشورهاي ديگر سرمايهگذاري ميكنند با دعوت سفير ايران در دوبلين با همراهي وزير تجارت، بازرگاني و سرمايهگذاري ايرلند روزهاي 6 و 7 آذر ماه در ايران حاضر باشد.
طلايي افزود: با مذاكراتي كه صورت گرفت قرار است 25 شركت ICT نيز همراه اين مجموعه به ايران بيايند كه فرصت مناسبي براي همكاري است. همچنين قرار است بر همين اساس شافعي رياست اتاق بازرگاني از محمد جواد آذري جهرمي وزير ارتباطات نيز دعوت كند تا نشستي بين دو وزير نيز برگزار شود.
رييس كميسيون ICT اتاق ايران ادامه داد: باتوجه به مذاكراتي كه در جيتكس انجام شد اين مجموعه اعلام كردند كه آمادگي سرمايهگذاري در ايران را داشته و همچنين براي حضور دربازارهاي ثالث مثل عراق و افغانستان آمادگي همكاري با نمايندگان كشورمان را دارند. علاوه بر اينها، مساله توليد و سرمايهگذاري روي استارتاپها از ديگر مواردي است كه اين مجموعه ايرلندي مايل به همكاري با ايران در خصوص آن هستند.
سهم اندك بخش خصوصي در تصميمگيريها
در اين جلسه عبدالرضا نوروزي نائب رييس كميسيون ICT اتاق بازرگاني نيز با ذكر اين كه مشكل اساسي حوزه ICT اين است كه بخش خصوصي در تصميمگيريها سهم اندكي دارد به مقايسه سهم بخش خصوصي در ايران با ديگر كشورها پرداخت و اينطور نتيجهگيري كرد كه سهم تصميمگيري بخش خصوصي نسبت به بخش دولتي در ايران بسيار كم است.خسرو سلجوقي عضو هيات عامل سازمان فناوري اطلاعات، ويدا سينا مدير عامل مركز تحقيقات صنايع انفورماتيك و نمايندگاني از سازمان توسعه تجارت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در اين جلسه حاضر بودند كه به مسايل مختلفي همچون مشكلات توليد، نياز مبرم به مقررات زدايي و برداشته شدن مجوزهاي زائد و ديگر مسايل حوزه ICT در كشور پرداختند.در سال جاری با استقبال و حمایت خوبی که شده به 29 استارتاپ افزایش یافته است.
دستاوردهاي حضور ايران در جيتكس 2017
نظرات : 0