۱۴۰۳ شنبه ۰۳ آذر

کشف دورترین سیارک منظومه شمسی با نام «خیلی خیلی دور»

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از دیجیتال ترندز، سال گذشته یک تیم از فضانوردان در حالیکه مشغول جستجوی فرضیه اسرارآمیز سیاره 9(Planet Nine) بودند، جسمی را مشاهده کردند که در آن زمان دورترین جسم کشف شده در منظومه شمسی بود؛ اکنون همان تیم باز هم موفق به کشف جسم دیگری بسیار دورتر از جسم قبلی شده‌ است.
این تیم نام جسم قبلی را FarOut نامیدند اما با پیدا شدن جسم جدید، نام عجیب "FarFarOut" را برای آن انتخاب کردند.
اسکات شپرد یکی از فضانوردان تیم تحقیق در یک نشست خبری درباره جسم جدید کشف شده گفت: فاصله این جسم از خورشید 140 بار بیشتر از فاصله زمین تا خورشید است؛ این یعنی 3.5 برابر فاصله پلوتو از خورشید.
مدار FarFarOut هنوز مشخص نیست و به دلیل فاصله بسیار زیاد آن ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد تا بتوان اطلاعات دقیقی درباره موقعیت آن در زمان‌های مختلف را جمع‌آوری کرد؛ به عبارتی این احتمال وجود دارد که FarFarOut کمی نزدیک‌تر یعنی در حدود 130AU یا کمی دورتر یعنی 150AU باشد. طول این جسم چیزی در حدود 400 کیلومتر تخمین زده می‌شود؛ یعنی می‌توان گفت که این جسم مانند پلوتو یک سیارک است، اما به‌ قدری دور است که فقط در یک نقطه نوری خیلی کوتاه قابل رؤیت است.
علاوه بر این، سال گذشته شپرد و سایر همکاران او، چادویک تروجیلو از دانشگاه آریزونای شمالی و دیوید تولن از دانشگاه هاوایی موفق به تعیین موقعیت یک سیارک دیگر به نام Goblin در فاصله 80AU شدند. 
شپرد در این خصوص می‌گوید: نگاه کردن به آسمان و دیدن اعماق آن به گونه‌ای که تا به‌ حال توسط هیچ شخص دیگری دیده نشده بسیار هیجان‌انگیز است.

 

گزارش: مهندس حمید نیک روش

توئیترHamidNikravesh@

نظرات : 0

ثبت نظر

38010