چالش ساخت پوشش ضدخزه یا رهاکننده خزه مورد استفاده در صنعت دریایی
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS،چالش نوآوری «ساخت پوشش ضدخزه یا رهاکننده خزه مورد استفاده در صنعت دریایی» که از سوی کارگروه صنعت و بازار ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و با همکاری «شرکت تولیدی و صنعتی گوهرفام» برگزار میشود، بهدنبال توسعه راهکارهایی عملی مبتنی بر فناوری نانو جهت «ساخت پوشش ضدخزه یا رهاکننده خزه مورد استفاده در صنعت دریایی» در داخل کشور است.
خزه، رسوبات زیستی یا بایوفولینگها، تجمع ناخواسته میکروارگانیسمها، گیاهان و جانوران دریایی بر روی سطوح غوطهور در آب شناور است که زبری سطح بدنه شناورها را افزایش میدهند و مشکلاتی نظیر افزایش مقاومت اصطکاکی سطح، افزایش تعداد دفعات عملیات تعمیر کشتی در خشکی و نیز تخریب پوشش اعمالشده بر روی سطح کشتی را در پی دارند. تاکنون راهکارهای مختلفی به منظور رفع چالش تجمع بایوفولینگ در سطوح شناورها ارائه شده است، نظیر فناوری پوششهای CDPs (سیستمهای آزادسازی کنترلشده زیستکشها)، پوششهای Tin free- SPC (کوپلیمرهای خود ساینده عاری از قلع) و پوششهای سیلیکونی رهاکننده خزه که در سالهای اخیر توسعه یافتهاند. امروزه همچنان پژوهشهای فراوانی در جهت تولید پوششهای دریایی با کارایی بالاتر، طول عمر بیشتر، قیمت کمتر و سازگار با محیط زیست صورت میگیرد که محصولات ضدرسوب(فولینگ) که حاوی مواد سمی هستند و نیز رهاکنندههای خزه یا رسوبات که حاوی هیچ ماده زیستکشی نیستند و اجرام دریایی صرفاً با اعمال نیروی مکانیکی (برس کشیدن روی سطح) یا هیدرودینامیکی (ناشی از حرکت سازه در آب دریا) از روی سطح زدوده میشوند، از آن جملهاند. در این راستا ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به درخواست «شرکت تولیدی و صنعتی گوهرفام» اقدام به برگزاری یک چالش نوآوری با عنوان «ساخت پوشش ضدخزه یا رهاکننده خزه مورد استفاده در صنعت دریایی» نموده است.
بنابر اعلام دبیرخانه چالشهای فناوری و نوآوری نانو، فرآیند ثبتنام مرحله اول چالش پیشرو از اول اسفندماه آغاز گردیده است و شرکتهای دانشبنیان، دانشجویان و اعضای هیأت علمی دانشگاهها و پژوهشگاهها، و سایر پژوهشگران و فناوران علاقهمند تا تاریخ 24 فروردینماه سال آتی فرصت دارند طرح مفهومی اولیه خود را به دبیرخانه چالش ارسال نمایند. طرحهای دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکتکنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) به مرحله دوم راه خواهند یافت. پذیرفتهشدگان این مرحله همچنین تا سقف 50 میلیون ریال تسهیلات حمایتی شامل کمک هزینه نقدی و اعتبار استفاده از خدمات شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو را طی مرحله دوم دریافت خواهند نمود. برنده نهایی این چالش علاوه بر دریافت جایزه 300 میلیون ریالی که توسط ستاد توسعه فناوری نانو و شرکت گوهرفام پرداخت میشود و تسهیلات حمایتی ویژه از سوی ستاد توسعه فناوری نانو در جهت تجاریسازی طرح خود، فرصت همکاری برای توسعه فناوری و تجاریسازی طرح تا تولید انبوه را در شرکت تولیدی و صنعتی گوهرفام خواهد داشت. علاقهمندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جزئیات چالش (نحوه ثبت نام، شرایط ارسال راهحل، جوایز و...) به نشانی Ichallenge.ir مراجعه نمایند.
نظرات : 0