مشاهده جزئیات کهکشان ویرپول با کمک نور مادون قرمز!
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از دیجیتال ترندز، آیا تاکنون با خود فکر کردهاید که چرا گاهی اوقات تلسکوپها نور را در طیف قابل رؤیت ثبت میکنند و گاهی در مادون قرمز؟ ناسا تصاویری از کهکشان Whirlpool را منتشر کرده که ارزش گردآوری دادهها در طول موجهای مختلف را به نمایش میگذارند.
این تصاویر یک کهشکان مشابه را از طریق طول موجهای مختلف نور نشان میدهد؛ در سمت چپ تصویر و در عکس (a)، کهکشان Whirlpool را در طیف نوری قابل رؤیت مشاهده میکنید.
وقتی با چشمان خود و بوسیله تلسکوپ بسیار قدرتمند به کهکشان نگاه میکنید به این شکل خواهد بود؛ در این حالت، تصویر توسط تلسکوپ Kitt Peak National Observatory ثبت شده است.
چرخشهای سیاه رنگی که بین ستارگان میبینید از خاک تشکیل شدهاند؛ این چرخشها مقدار زیادی از نور قابل رؤیتی که از ستارگان پشت آن میآید را مسدود میکند.
در عکس (b) ترکیبی از دو منبع داده را میبینید؛ این دادهها از تلسکوپ اسپیتزر به دست آمده که طول موجهای مادون قرمز را ثبت میکند. وقتی این دو منبع با هم ترکیب میشوند میتوانید جزئیاتی را مشاهده کنید که در اولین عکس قابل دیدن نبود. تصاویر (c) و (d) دادههایی را نشان میدهد که توسط اسپیتزر در دو طیف مختلف نور مادون قرمز گردآوری شدهاند؛ تصویر (c) سه طول موج نور مادون قرمز را پوشش میدهد.
هر کدام از نقطههای آبی رنگ یک ستاره مجزا هستند. شکل (d) شامل یک طول موج اضافه 24 میکرونی است که میتواند نقاطی که خاک در آنها بسیار داغ است را مشخص کند.
ارزش این تصاویر گوناگون آن است که فضانوردان به کمک آن میتوانند ویژگیهایی را مشاهده کنند که بدون آنها امکان دیدنشان وجود نداشت.
گزارش: مهندس حمید نیک روش
توئیتر: HamidNikravesh@
نظرات : 0