GOLDEN NEWS / خبرهای طلایی دوشنبه 1 مهر
ICTPRESS گزارش میدهد:
خبر: امکان تشخیص آلزایمر از روی راه رفتن!
یک بررسی جدید پزشکی نشان می دهد می توان با مدل سازی رایانه ای الگوهای راه رفتن افراد مبتلا به اختلال های شناختی به این موضوع پی برد که آیا آنها در آینده به آلزایمر مبتلا می شوند یا خیر.
نشانه های بیماری آلزایمر در مراحل آغازین با بسیاری از بیماری های دیگر مشترک است و محققان دانشگاه نیوکاسل معتقدند اشکال مختلف تخریب مغز و شبکه عصبی آن به دنبال وقوع آلزایمر نشانه هایی دارد که از طریق راه رفتن انسان قابل شناسایی است.
برای بررسی دقیق موضوع از روش مدل سازی رایانه ای با حضور ۱۱۰ داوطلب استفاده شده و حسگرهایی به بدن آنها متصل شد تا ۱۶ ویژگی منحصر به فرد مربوط به راه رفتن هر فرد اعم از سرعت، میزان تغییرپذیری ، ریتم و عدم تقارن استخراج شود.
بر این اساس تفاوت های اولیه راه رفتن اشخاص مبتلا به آلزایمر و افراد سالم مشخص شد و اکنو محققان در تلاش هستند با مشخص کردن دقیق این تفاوت ها دقت آن را از ۶۰ درصد فعلی بیشتر کنند.
..................
خبر: سرمایه گذاری ۳میلیاردی گوگل برای راه اندازی دیتاسنترهای پاک
گوگل اعلام کرده که ظرف دو سال آینده سه میلیارد یورو برای توسعه دیتاسنترهای خود در کشورهای مختلف اروپایی هزینه می کند.
به گفته پیچای مدیرعامل گوگل، ۶۰۰ میلیون یورو نیز به طور اختصاصی به سرمایه گذاری در دیتاسنتر هامینا در فنلاند اختصاص می یابد؛ با این کار، مجموع سرمایه گذاری گوگل در دیتاسنتر یادشده به دو میلیارد یورو می رسد.
دیتاسنتر گوگل در فنلاند به مرز روسیه بسیار نزدیک بوده و از آب خلیج فنلاند برای خنک کردن رایانه های سرور و کاهش مصرف انرژی مورد نیاز برای خنک کردن تجهیزات سخت افزاری بهره می گیرد؛ سایر دیتاسنترهای گوگل در هلند، ایرلند و بلژیک واقع هستند.
..................
خبر: کنترل صندلی چرخدار با کمک وصله پوستی!
محققان انستیتوی فنی جورجیا با همکاری محققان دانشگاه کنت و دانشگاه ایالتی ویچیتا توانستند یک رابط مغز ماشین بسازند که می تواند با استفاده از نوارمغزی سیگنالهایی را که در اثر محرکهای بصری ایجاد میشود، دریافت و ارزیابی کند.
این رابط با استفاده از الکترودهای ساخته شده از نانوغشا به همراه تجهیزات الکترونیکی انطافپذیر و الگوریتمهای یادگیری عمیق ساخته شده و امکان کنترل یک صندلی چرخدار الکتریکی را با استفاده از مغز افراد معلول فراهم میکند.
این فناوری قابل حمل بسیار کوچک بوده و نیازی به استفاده از کلاههای حجیم و مجهز به الکترود ندارد.
به گفته محققان، نتایج این مطالعه، استراتژیهای اصلی را برای طراحی یک سیستم نوارمغزی قابل حمل و ارگونومیک به منظور استفاده در مجموعه بزرگی از تجهیزات کمکی، هوشمند و خانگی و همچنین طراحی رابطهای عصبی به منظور انجام بازیهای کامپیوتری در اختیار میگذارد.
نوآوری این فناوری در توسعه یک سیستم جامع نظارت با استفاده از نوارمغزی در قالب یک ابزارکنترلکننده کوچک و سازگار با ویژگیهای پوست انسان است.
..................
خبر: افزایش ظرفیت باتری موبایل با مواد نانو زنجیرهای
محققان دانشگاه آمریکایی پردو با استفاده از مواد نانوزنجیرهای، باتریهای لیتیوم یونی جدیدی برای گوشیهای همراه طراحی کردند که سریعتر شارژ شده و شارژ را برای مدت زمان طولانیتری در خود نگه میدارد.
پژوهشگران برای ساخت یک باتری با بازده بیشتر، از عنصری به نام آنتیموان برای ایجاد ساختاری مشبک به نام «نانوزنجیره» استفاده کردند.
ظرفیت الکترودهای این نانوزنجیره برای ذخیره یونهای لیتیوم دو برابر الکترودهای گرافیت بوده و دوام شارژ نیز در آنها بیشتر بود.
استفاده از این روش جدید برای بالا بردن کارایی باتریها خطری ایجاد نمیکند.
..................
خبر: چین ۲ ماهواره به فضا فرستاد
چین توانست دو ماهواره از سامانه ناوبری بِیدو(BDS) را امروز صبح از مرکز پرتاب ماهوارهای شیچانگ(Xichang) به فضا ارسال کند.
این پرتاب توسط موشکهای سری لانگ مارچ بود که سبب شد این ماهواره به مدار زمین وارد شود.
دو فضاپیمایی که پرتاب شدند، چهل و هفتمین و چهل و هشتمین ماهوارههای خانواده سامانه ناوبری بِیدو بودند.
این ماهوارههای جدید و موشکهای حامل آنها توسط آکادمی فناوریهای فضایی چین و آکادمی وسایل پرتابی چین ساخته شدند.
پس از اینکه آزمایشات درون مداری این ماهوارههای جدید انجام شد، با ماهوارههای قبلی سامانه ناوبری بِیدو که از پیش وارد مدار زمین شدهاند، کار خواهند کرد تا موقعیتیابی این سیستم ناوبری را بهبود ببخشند.
چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ میلادی شبکه جهانی "BDS" را تکمیل کند.
نظرات : 0