«ابرهای سیارات» برای نخستین بار کشف میشود
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از شینهوا، آژانس فضایی ایالات متحده ناسا قصد دارد وسیلهای را به یک فضاپیمای اروپایی وصل کند که برای نخستین بار ابرهای سیارات را کشف خواهد کرد.
آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا روز جمعه اعلام کرد که ابزاری با عنوان کمک به طیف سنجی ARIEL Exoplanets یا CASE ، قابلیتهای علمی را به مأموریت سنجش مادون قرمز، مأموریت پیمایشی (ARIEL) اضافه خواهد کرد.
طبق اعلام ناسا، فضاپیمای ARIEL که توسط آژانس فضایی اروپا ساخته شده است، انتظار می رود در سال ۲۰۲۸ پرتاب شود.
توماس زوربوچن، دستیار مدیر ماموریت علمی ناسا گفت: هرچه اطلاعات بیشتری در مورد سیارات خارج از زمین داشته باشیم، به درک منشأ منظومه شمسی خود نزدیک میشویم و به جستجوی سیارات شبیه زمین در جای دیگر میپردازیم.
دانشمندان تاکنون بیش از ۴۰۰۰ سیارات خارج از منظومه شمسی را کشف کردهاند؛ ابزار CASE که به نور در طول موجهای مادون قرمز نزدیک و نور مرئی حساس است، به طور خاص به ابرها و خطرات سیارات نگاه خواهد کرد.
فضاپیما با هواپیمای CASE روی سیارههای داغ در کهکشان ما متمرکز خواهد شد، از جمله غولهای گازی مانند مشتری، سیارات گازی کوچکتر به نامهای مینی نپتون و دنیای صخره ای بزرگتر از سیاره ما که ابرهای زمین نامیده میشود.
اگرچه این سیارات برای زندگی خیلی گرم هستند، اما درباره نحوه شکل گیری و تکامل سیارات و سیستمهای سیاره ای چیزهای زیادی خواهند گفت.
همچنین، تکنیک های بکار رفته توسط ARIEL و CASE زمانی مفید خواهند بود که دانشمندان از تلسکوپهای آینده استفاده کنند تا به دنیاهای کوچکتر، سردتر و سنگینتری با شرایطی که به زمین نزدیکتر است، دست یابند.
نظرات : 0