۱۴۰۳ چهارشنبه ۰۷ آذر

سرمایه‌گذاری جسورانه روی کسب‌و‌کارهای دانش‌بنیان شتاب می‌گیرد

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در این مراسم بر وجود زیست‌بوم سرمایه‌گذاری خطرپذیر در کشور در سال‌های گذشته تاکید کرد و گفت: این زیست‌بومی بود که با پول نفت آن را نابود کردیم و امروز برای احیای آن در تلاش هستیم. در حال حاضر نیز چندین صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه را در بورس راه‌اندازی کرده‌ایم، اما روند آن کند است و احتیاج به فرهنگسازی خیلی زیادی دارد.

 

 

ستاری اظهار داشت: نگاهی به فرآیند فعالیت تاجرها در ایران نشان می‌دهد ما این فرهنگ را در کشور داشته‌ایم؛ آنها جوانان را تربیت می‌کردند برای کارآفرینی.

معاون علمی و فناوری همچنین بیان کرد: در گذشته برای ایجاد یک کسب‌وکار مشکل مالی به عنوان موضوع مهم در نظر گرفته می‌شد و تصور بر این بود که با اختصاص دادن پول مشکل رفع می‌شود، اما این یک فرهنگ اشتباه بود که در معاونت علمی و فناوری نیز به عنوان بخشی از بدنه دولت وجود داشت، اما در این سال‌ها درصدد مبارزه با آن برآمدیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در زیست‌بوم فناوری و نوآوری شتاب‌دهنده‌ها همین نقش را دارند، افزود: تامین مالی خطرپذیر، سرمایه‌گذاری روی فکر و خلاقیت جوانان استغ جوانی که جزء ایده چیز دیگری ندارد و سرمایه‌گذاری روی آنها آینده روشنی پیش روی دارد.

ستاری فصل نخست سرمایه‌گذاری عظیم دولت را در حوزه آموزش دانست که هنوز نتیجه‌بخش نبوده است، زیرا سایر اجزای زیست‌بوم نوآوری و فناوری در کنار آن قرار نگرفته‌اند.

رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان از دانشگاه‌ها به عنوان عامل اصلی برای تربیت نیروی انسانی در این زیست‌بوم یاد کرد و گفت: البته این مراکز نیروی انسانی این زیست‌بوم را برای کشور فراهم نمی‌کنند زیرا پول نفت در فعالیت آنها دخیل است و برای اصلاح نیاز به فعالیت بیشتر استارتاپ‌ها داریم.

به گفته ستاری در حال حاضر در شهرها ایجاد ناحیه‌های نوآوری آغاز شده است و تا دو سال آینده بیش از یک میلیون متر مربع فضای نوآوری را در اطراف شهرها خواهیم داشت که این نواحی نیز وظیفه تامین نیروی انسانی این زیست‌بوم را بر عهده دارند تا تبدیل ایده به کسب‌وکار تسریع شود.

ستاری به نقش صندوق نوآوری و شکوفایی برای تامین مالی اشاره کرد و افزود: این صندوق نیز چون دولتی است پس نمی‌تواند به حوزه خطرپذیر ورود داشته باشد.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور تولید محصول را نتیجه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در پژوهش دانست و ادامه داد: پژوهش با پول دولت خروجی‌اش محصول نیست. زیست‌بوم دانش‌بنیان را با این پول و رانت نمی‌توان ایجاد کرد. دولت تنها باید زیرساخت‌های علمی یا زیرساخت‌ها برای آموزش را درست کند.

ستاری با اشاره به اینکه راه‌اندازی فراصندوق ستارگان گامی برای رونق زیست‌بوم جسورانه در کشور است، گفت: نهادهای مالی کشور در اینجا جمع شده‌اند تا این صندوق راه‌اندازی شود و قدم‌هایی بزرگ برای سرمایه‌گذاری روی ایده جوانان برداشته شود. با این اقدام تبدیل ایده به کسب‌و‌کارها سرعت بیشتری خواهد گرفت. امروز شاید دنبال این هستند تا جوانان را از دانشگاه‌های ما به خارج ببرند. اگر با تاخیر سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌ها را انجام دهیم به زودی اقدامات برای خارج کردن آنها را آغاز می‌کنند.

وی همچنیت به ایجاد کمیته‌ای با قوه قضاییه اشاره کرد که در تلاش است ماهیت ثبتی جدیدی را برای استارتاپ‌ها ایجاد کنند.

 

 

امضای تفاهم‌نامه مشارکت در سرمایه‌گذاری فراصندوق

همچنین در این مراسم تفاهم‌نامه مشارکت در سرمایه‌گذاری فراصندوق میان سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، مهدی اخوان بهابادی مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران، محمد مهدی دادمان قائم‌مقام سازمان تبلیغات اسلامی، محمدرضا اسکندری مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر، مهدی صفری مدیر عامل شرکت توسعه اعتماد مبین، سید مجید صدری مدیر عامل شرکت مخابرات ایران و مصطفی خاکسار قهرودی قائم مقام آستان قدس رضوی امضا شد.

لازم به ذکر است فراصندوق با این هدف راه‌اندازی شده است تا زنجیره تامین مالی زیست‌بوم فناوری و نوآوری در کشور تکمیل شود. این Fund of Funds سرمایه‌گذاری ۵ هزار میلیارد ریالی را در صندوق‌های جسورانه و خصوصی انجام می‌دهد تا پروژه‌های بزرگ دانش‌بنیان و فناورانه دیگر نگرانی از لحاظ مالی نداشته باشند. ستاد فرمان اجرایی امام (ره)، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و دانشگاه آزاد اسلامی موسسان فراصندوق هستند. فراصندوق با سرمایه‌گذاری در صندوق‌های جسورانه قدرت مالی آنها را افزایش می‌دهد و با بورس نیز در تعامل است.

نظرات : 0

ثبت نظر

68944