۱۴۰۳ یکشنبه ۲۰ آبان

GOLDEN NEWS / خبرهای طلایی ‌‌دوشنبه 26 خرداد

ICTPRESS گزارش میدهد:

 

 

 

 

خبر: آزمایش واکسن چینی کرونا موفقیت‌آمیز اعلام شد 

آزمایش واکسن بالقوه ویروس کرونای چینی موفقیت‌آمیز بوده و در بدن بیش از ۹۰ درصد شرکت‌کنندگان آنتی بادی خنثی کننده ویروس ایجاد کرده است.

واکسن تولید شده در شرکت سینواک، Corona Vac نام دارد؛ در این فرایند شرکت کنندگان در فاصله زمانی ۲ هفته، ۲ دوز واکسن دریافت کردند.

آزمایشی که ۱۴روز پس از دریافت ۲ دوز واکسن بالقوه در شرکت‌کنندگان انجام شد، نشان داد در بدن بیش از ۹۰ درصد آنها آنتی بادی‌های خنثی کننده ویروس کرونا به وجود آمده است.

همچنین هیچ نشانی از عوارض جانبی شدید ناشی از دریافت واکسن گزارش نشده است؛ نتایج اولیه مربوط به فاز ۲ آزمایش واکسن مذکور با حضور ۶۰۰ شرکت کننده است.

شرکت Sinovac Biotech همچنین مشغول اجرای مرحله نخست یک آزمایش دیگر با حضور ۱۴۳ بیمار است.

..................

 

خبر: مدارگرد خورشیدی امروز از ۷۷میلیون کیلومتری خورشید می‌گذرد 

مداگرد خورشیدی اروپا(SolO) برای نخستین بار امروز از فاصله ۷۷ میلیون کیلومتری خورشید می گذرد؛ این مدارگرد، ماه فوریه به فضا پرتاب شد و ماموریت آن درک رفتار ستارگان است.

طی فرایند گذر نزدیک از کنار خورشید که حضیض خورشیدی نامیده می شود، مدارگرد بین مدار ونوس و عطارد قرار می گیرد.

در سال های آینده SolO به خورشید نزدیکتر می شود و در برخی موارد به فاصله ۴۳ میلیون کیلومتری آن می رسد؛ این درحالی است که  به طور متوسط زمین از فاصله ۱۴۹ میلیون کیلومتری دور خورشید مدار می زند.

SolO در انگلیس و توسط شرکت هوافضای ایرباس ساخته شده است. این مدارگرد از زمان پرتاب به فضا تاکنون مراحل کنترل را گذرانده است و مهندسان  ۱۰ ابزار علمی مدارگرد را کنترل می کنند.

البته کل ابزارهای مداگرد یک سال دیگر به طور کامل وارد مرحله عملیاتی می شوند، اما ابزار مغناطیس سنج مدارگرد اکنون آماده است.

تا به امروز فقط ۵ ماموریت دیگر به عمق منطقه شمسی نفوذ کرده اند که عبارتند از مارینر۱۰، هلیوس۱ و ۲، مسنجر و کاوشگر خورشیدی پارکر.

..................

 

خبر: امکان استفاده هم‌زمان از واتس‌اپ در ۴ دستگاه مختلف! 

تازه‌ترین گزارش‌ها حاکی از آن است که واتس‌اپ استاندارد قابلیت جدیدی را به پلت‌فرم خود بیافزاید تا کاربران بتوانند از یک اکانت بر چهار دستگاه به طور همزمان استفاده کنند.

این پیام‌رسان که زیرمجموعه شرکت فیس بوک به شمار می رود، هم‌اکنون در حال توسعه این قابلیت جدید و کاربردی در پلت‌فرم خود بوده و کارشناسان فعال در WABetaInfo با انتشار پستی در توییتر که حاوی تصویر اسکرین‌شات از این قابلیت است، از اضافه شدن ویژگی جدید واتس‌اپ در ماههای آینده خبر داده و سخن گفتند.

همچنین به نظر می‌رسد که واتس‌اپ در نسخه بتای این اپلیکیشن در حال تست قابلیت دیگری است که این کاربران می‌توانند به واسطه آن با استفاده از تاریخ مکالمات، چت‌های خود را با دوستان و مخاطبان خود جستجو و پیدا کنند.

..................

 

خبر: کشف ماده افزایش دهنده ظرفیت باتری‌های لیتیومی 

گروهی از محققان سوئیسی و آمریکایی با همکاری یکدیگر موفق به کشف ماده جدیدی شده‌اند که با استفاده از آن ظرفیت ذخیره انرژی در باتری‌های لیتیومی افزایش می‌یابد.

مزیت استفاده از این ماده آن است که کاربرد آن آسیبی به باتری‌های مذکور نمی‌زند و باعث کاسته شدن از عمر آنها نمی‌شود.

بر اساس این بررسی، بلورهای آنتیموان که به طور خودکار و برگشت پذیر در چرخه شارژ شدن و خالی شدن شارژ باتری تخلیه می‌شوند، دارای ویژگی‌های منحصر به فردی هستند که برای افزایش ظرفیت شارژ باتری بدون کاستن از امنیت آنها قابل استفاده هستند.

محققان به علت شکننده بودن این ماده تا به حال نتوانسته بودند از آن برای افزایش ظرفیت ذخیره سازی باتری استفاده کنند، اما با پیشرفت فناوری نانو تجاری سازی این روش با هزینه‌ای معقول ممکن شده و آنتیموان در ابعادی هزار برابر کوچک‌تر از پهنای مو تولید شده است.

پژوهشگران با پوشاندن این ماده با کریستال‌های اکسیدشده ظرفیت ذخیره سازی و پایداری آن را افزایش داده‌اند و امیدوارند در آینده بتوانند باتری‌های لیتیومی جدیدی را بر مبنای این فناوری تولید کنند.

..................

 

خبر: ذخیره اطلاعات روی دی‌.ان‌.ای ممکن شد 

محققان دانشگاه کارولینای شمالی به فناوری جدیدی برای ذخیره سازی آسان حجم زیادی از اطلاعات روی دی ان ای های مصنوعی دست یافته اند.

یک گرم از دی ان ای قابلیت ذخیره‌سازی ۲۱۵ میلیون گیگابایت داده را دارد؛ با استفاده از فناوری جدیدی به نام دوریس، ذخیره‌سازی داده‌ها روی دی ان ای های مصنوعی و قرائت و نگارش راحت فایل‌ها بر روی آنها در دمای عادی بدون آسیب زدن به آنها امکان پذیر خواهد شد.

دی ان ای انسان تا بدان حد ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات دارد که می‌توان کل محتوای اینترنت که بالغ بر ۷۰۰ میلیارد گیگابایت داده است را روی دی ان ای هایی که حداکثر به اندازه یک جعبه کفش فضا اشغال می‌کنند، ذخیره کرد.

نظرات : 0

ثبت نظر

78897