آغاز تابستان با آخرین «خورشیدگرفتگی» قرن ۱۴ شمسی
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، کسوف امروز اول تیرماه در جهان به صورت حلقوی روی میدهد و از کشورهای آفریقایی از جمله سودان، کنگو، اتیوپی وارد آسیا و کشورهای یمن، عربستان، عمان و سپس وارد دریای عمان میشود و سپس به سمت پاکستان و هند میرود.
این خورشید گرفتگی در منطقهای نزدیک به تبت به مدت ۳۴ ثانیه است. پس از هند، نوار گرفتگی به سمت چین و تایوان رفته و سپس وارد اقیانوس آرام و با غروب خورشید در نزدیکی «گوام » از سطح زمین جدا میشود.
این خورشید گرفتگی در تهران در ساعت ۰۹:۰۴:۳۶ شروع شده و در ساعت ۱۰:۱۶:۴۰ به اوج رسیده و در ساعت ۱۱:۳۸:۰۱ نیز به پایان میرسد. قدر پوشیدگی در تهران ۵۸.۲ درصد و زمان کمتری در تهران نسبت به جنوب کشور قابل رصد است.
استانهای سمت جنوب شرقی کشور همچون سیستان و بلوچستان بیشتر و بهتر میتوانند شاهد گرفتگی یکم تیرماه باشند و قدر گرفتگی در این استانها بیشتر است یعنی خورشید گرفتگی طولانیتری را میتوانند رصد کنند.
بهترین نقطه رصد خورشید گرفتگی روستای «پسابندر» با قدر ۹۸.۲ درصد است و هر چقدر به سمت روستای بورآلان در استان آذربایجان غربی برویم قدر خورشیدگرفتگی کاهش و به ۴۰ درصد خواهد رسید.
این خورشید گرفتگی با چشم غیرمسلح دیده میشود ولی برای رصد نیاز به ابزارهای محافظتی چشم وجود دارد؛ فیلترهای مخصوص، عینکهای رصدی که از فروشگاههای نجومی قابل تهیه هستند برای رؤیت این خورشید گرفتگی نیاز است.
خورشید گرفتگی حلقوی در حالتی است که ماه از زمین دورتر است و شرایطی را ایجاد میکند که حلقهای از خورشید به دور ماه باقی بماند؛ رؤیت این حلقه از خورشید بسیار جذاب است که فرصت مناسبی برای عکاسی و مطالعه بر روی عوارض سطحی لبه ماه خواهد بود.
نظرات : 0