۱۴۰۳ چهارشنبه ۰۳ بهمن

دومین دستگیری اشتباه به خاطر اختلال فناوری تشخیص چهره

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS ، یک انطباق و تشخیص غلط توسط فناوری تشخیص چهره به دستگیری فرد بی‌گناه دیگری در ایالات متحده منجر شده است. 

طبق گفته مطبوعات دیترویت، پلیس این شهر مردی را به اتهام ورود به اتومبیل شخصی دیگر، گرفتن تلفن سرنشینان و پرتاب آن، شکسته شدن قاب و آسیب دیدن نمایشگر دستگیر کرد.

فناوری تشخیص چهره، "مایکل الیور" را به عنوان مظنون احتمالی نشانه‌گذاری کرد و شاکی هم عکس او را به عنوان شخصی که به تلفن همراهش آسیب رسانده، معرفی کرد، اما الیور گفت که مرتکب این جرم نشده است و شواهد نیز این ادعا را تأیید می‌کنند.

این در حالی بود که فرد مجرم که در یک فیلم که با تلفن همراه یکی از شهروندان ضبط شده بود، شبیه به الیور نبود. برای مثال، الیور بر روی بازوهای خود خالکوبی دارد، در حالی که شخص درون ویدیو خالکوبی نداشت و در نهایت قاضی اولیور را تبرئه کرد.

قبل از شروع قوانینی که به تازگی وضع شده است، در مورد نمونه‌هایی مانند پرونده الیور از فناوری تشخیص چهره استفاده می‌شد، اما پلیس دیترویت اکنون فقط می‌تواند از این فناوری برای تحقیق درباره جنایات خشن استفاده کند. 

این اولین بار نیست که مأموران پلیس یک نفر را به اشتباه دستگیر می‌کنند. در یک پرونده مشهور در اوایل سال جاری، آنها تقریباً ۳۰ ساعت شخصی به نام "رابرت ویلیامز" را به اتهام جرمی که مرتکب نشده بودند، دستگیر و بازداشت کرده بودند. 

این دو مورد، نخستین موارد شناخته شده از دستگیری‌های اشتباه ناشی از اشتباه فناوری تشخیص چهره است.

نکته حائز اهمیت این است که "الیور" و "ویلیامز" هر دو سیاه پوست هستند و مطالعات مختلف نیز تاکنون نشان داده است که فناوری تشخیص چهره در تشخیص چهره سیاهپوستان دچار اشتباه می‌شود.

"دن کوروبکین" مدیر حقوقی اتحادیه آزادی آمریکا در میشیگان گفت: این فناوری می ‌واند تعداد زیادی از مردم را در معرض فجایعی قرار دهد که "رابرت ویلیامز" و "مایکل الیور" تجربه کرده‌اند.

وی افزود: قانونگذاران باید برای جلوگیری از این اشتباهات در اجرای قانون حاصل از استفاده از این فناوری اقدامات فوری انجام دهند تا مشخص شود چه سیاستی در صورت وجود می‌تواند به طور مؤثر از مضرات این فناوری جلوگیری کند. در عین حال، پلیس و دادستان‌های سراسر کشور باید کلیه موارد مربوط به استفاده از این فناوری را بررسی کنند.

درخواست‌هایی در سطوح مختلف دولت برای ممنوعیت استفاده پلیس از فناوری تشخیص چهره صورت گرفته است. چندین شهر از جمله بوستون و سانفرانسیسکو استفاده از تشخیص چهره را ممنوع یا محدود کرده‌اند. همچنین اعضای کنگره ماه گذشته لایحه‌ای را ارائه کردند که به دنبال "ممنوعیت نظارت بیومتریک توسط دولت فدرال بدون مجوز قانونی صریح" است.

برخی از شرکت‌های فناوری که در زمینه تشخیص چهره کار می‌کنند، مواضع خود را درباره این فناوری مجددا ارزیابی کرده‌اند. 

به عنوان مثال شرکت IBM گفته است که به دلیل نگرانی‌های مربوط به حقوق بشر و حریم شخصی افراد، دیگر فناوری تشخیص چهره را با رویکرد و هدف کلی توسعه نمی‌دهد. 

آمازون نیز استفاده پلیس از فناوری تشخیص چهره خود موسوم به "Rekognition" را متوقف کرده است. این در حالی است که شرکت مایکروسافت فعلا فناوری تشخیص چهره خود را تا زمانی که قوانین فدرال مبتنی بر حقوق بشر در مورد استفاده از این فناوری وضع نشود، به ادارات پلیس نمی‌فروشد.

نظرات : 0

ثبت نظر

78779