۱۴۰۳ دوشنبه ۰۵ آذر

نخستین محموله تشعشعی برای ماهواره «ناهید ۲» ساخته شد

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از پژوهشگاه فضایی ایران، حامد بابائی با اعلام این خبر در خصوص کاربرد این فناوری گفت: تشعشعات اثرات جبران ناپذیری روی قطعات و عملکرد ماهواره در طول مدت ماموریت دارند، از این‌رو با دانستن مقدار دقیق آن‌ها در محیط فضا و در یک مدار خاص می‌توان با راهکارهای پیشگیرانه همچون استفاده از حفاظ‌های آلومینیومی، بر طول عمر و قابلیت اطمینان ماهواره افزود. برای این منظور، اولین محموله تشعشعی به عنوان یک محموله علمی-تحقیقاتی و برای اندازه‌گیری دز یونیزان تجمعی در محیط فضا، در پژوهشگاه فضایی ایران ساخته شد.

وی توضیح داد : با توجه به شرایط موجود، تامین چنین ماژولی از تامین کننده خارجی مقدور نیست. لذا، به منظور بررسی محیط اطراف ماهواره «ناهید ۲» و همچنین استفاده از داده‌های این محموله در پروژه‌های راهبردی آتی کشور، در بخش توان الکتریکی پژوهشکده سامانه‌های ماهواره با همکاری سیستمی بخش‌های سازه، حرارت و سنجش از دور، این محموله بومی‌سازی شد.

بابائی گفت: در حال حاضر، محموله تشعشعی تمامی آزمون‌های سطح صلاحیت‌سنجی مطابق با استاندارد ECSS را با موفقیت پشت سر گذاشته و آماده نصب روی ماهواره ناهید ۲ است.

وی خاطر نشان کرد: این محموله تشعشعی با استفاده از قطعات دارای سابقه استفاده در فضا طراحی و ساخته شده و قابلیت تشخیص دز یونیزان تجمعی (TID) حاصل از تشعشعات فضایی موجود در مدار LEO، با دقت تفکیکی rad ۵ را دارد.

بابائی افزود: از دیگر ویژگی‌های محموله تشعشعی می‌توان به توان مصرفی ۲ وات، مدار حفاظت در برابر اضافه جریان، درگاه ارتباطی CAN، محدوده ولتاژ تغذیه ۳۴-۲۴ ولت، بازه‌ دینامیکی حسگر Krad و محدوده دمای عملکردی ‌C° -۱۵ تا C° +۶۵ اشاره کرد.

 

نظرات : 0

ثبت نظر

14382