۱۴۰۳ جمعه ۰۲ آذر

GOLDEN NEWS / خبرهای طلایی ‌شنبه ۸ آذر

ICTPRESS گزارش میدهد:

 

 

 

 

خبر: موبایلی که ۳ بار تا می‌شود! 

طرح‌هایی متعلق به شرکت سامسونگ منتشر شده که نشان می‌دهد این شرکت قصد دارد موبایلی بسازد که از سه جا تا می‌شود! طرح دیگر این شرکت دستگاهی با نمایشگر لوله شونده دارد.

البته سامسونگ قبلا حق امتیاز اختراع یک موبایل تاشو گلکسی با  نمایشگری به شکل Z را ثبت کرده است؛ طرح موبایلی که ۳ بار تا می‌شود، تا حدی شبیه حق امتیاز اختراعی است که سه ماه قبل ثبت شد و طبق گزارش ها به «گلکسی زد فولد۳» تعلق دارد.

همچنین به نظر می رسد این شرکت یک دستگاه با نمایشگر تاشو نیز بسازد. این محصول یک بدنه سیلندری شکل دارد که یک نمایشگر انعطاف پذیر داخل آن لوله می‌شود.

..................

 

خبر: شارژ کشتی‌های برقی در وسط دریا! 

کشتی‌های برقی در انگلیس به لطف فناوری و تسهیلات جدید و به عنوان بخشی از برنامه‌های انگلیس برای دستیابی به هدف انتشار صفر آلاینده تا سال ۲۰۵۰، به زودی می‌توانند در هنگام کار شارژ شوند.

این کشور برای انجام این کار، باید ناوگان دریایی خود را نیز کربن زدایی کند و اکنون یک پروژه جدید ممکن است موفق به تحقق این امر شود.

این پروژه تحت هدایت کنسرسیومی از شرکت‌های انرژی‌های تجدیدپذیر و شرکت‌های دریایی به دنبال بررسی قابلیت توسعه تاسیسات شارژ در راه دور برای شناورهای برقی است.

این فناوری جدید قابلیت اتصال کشتی‌های الکتریکی را در هنگام کار به خود فراهم می‌کند و آنها را شارژ می‌کند؛ این مساله باعث افزایش بُرد و قابلیت‌های عملیاتی بیشتر برای این کشتی‌ها می شود.

این فرآیند به این شرح است که کشتی برقی انرژی را از نیروگاه‌های بادی موجود در وسط دریا می‌گیرد و آن را در باتری‌های خود ذخیره می‌کند.

این فناوری موسوم به "ORE Catapult" تقاضای شدید صنعت دریایی برای راه حل‌های پاک را در کمک به این صنعت برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای برآورده می‌کند.

نشانه‌های اولیه حاکی از آن است که کشتی‌های برقی و هیبریدی در حال کسب محبوبیت در میان شرکت‌ها هستند و دلیل اصلی آن اکنون می‌تواند قابلیت شارژ آنها در وسط دریا باشد.

برخورداری از این تسهیلات جدید که می‌تواند شارژ شدن در راه دور را فراهم کند، همچنین می‌تواند اعتماد به نفس بیشتری را برای سرمایه‌گذاری در کشتی‌های الکتریکی تقویت کند، چرا که این شناورها به نوبه خود باعث کاهش هزینه‌های عملیات و نگهداری می‌شوند.

..................

 

خبر: ویرایش ژن‌ها راهی برای اجتناب از آلزایمر 

محققان معتقدند با مهندسی ژنتیک سلول‌های مغز می‌توان از ایجاد آلزایمر در انسان جلوگیری کرد.

طبق تحقیقی جدید، در آینده محققان می‌توانند با کمک مهندسی ژنتیک سلول های مغز را طوری دستکاری کنند که از ایجاد بیماری آلزایمر جلوگیری کند.

محققان دانشگاه لاوال در کانادا مشغول بررسی یک ژن کلیدی در سلول های عصبی انسان هستند که میزان تشکیل این پروتئین را کاهش می دهد.

نسخه های مختلفی از این ژن تولید پروتئین «بتاآمیلوئید» را افزایش می دهند، اما یک نسخه از آن به نامA۶۷۳T آن را می کاهد.

این نسخه از ژن مذکور نخستین بار در سال ۲۰۱۲ میلادی کشف شد و در ۱۵۰ نفر در منطقه اسکاندیناوی فعال بود؛ احتمال ابتلای آنان به آلزایمر ۴ بار کمتر از بقیه بود.

محققان معتقدند با مهندسی نسخه ژن مذکور در سلول های مذکور می توان تولید پروتئین«بتا آمیلوئید» را کاهش داد و در نتیجه ریسک ابتلا به آلزایمر نیز کمتر می شود.

به گفته محققان این پژوهش، نسخه A۶۷۳T ژن مذکور تکامل نمی یابد؛ همچنین تفاوت آن با نسخه های دیگر ژن فقط در یک حرف دی ان ای است.

پژوهشگران با پرورش سلول های مغزی در یک ظرف کشت آزمایشگاهی نشان دادند؛ با ویرایش این حرف DNA می توان نسخه ژن A۶۷۳T را فعال کرد.

..................

 

خبر: نمونه خاک یک سیارک هفته آینده به زمین می‌رسد! 

هفته آینده فضاپیمای ژاپنی نمونه ای از سنگ و خاک یک سیارک را به زمین می آورد.

فضاپیمای ژاپنی «هایابوسا۲» که یک سیارک در فاصله ۳ میلیارد مایلی زمین را به طور موفقیت آمیز بمباران کرد، در راه بازگشت به کره خاکی است.

قرار است در تاریخ ۶ دسامبر(۱۶ آذر ۱۳۹۹ شمسی)، این فضاپیما حداقل ۱۰۰ میلی گرم از نمونه سنگ و خاک سیارک «ریوگو» را به منطقه وومرا واقع در استرالیا به زمین بفرستد؛ پس از آن «هایابوسا» به سفر خود برای بازدید از سیارک های دیگر ادامه می دهد.

محققان سازمان هوافضای ژاپن معتقدند نمونه جمع آوری شده از این سیارک حاوی اطلاعات ارزشمندی است.

هایابوسا ۲ در سال ۲۰۱۹ دوبار روی سیارک ریوگو فرود آمد تا از گرد و خاک آن نمونه برداری کند؛ به اعتقاد کارشناسان این سیارک با عرض ۹۰۰ متر ، غنی از کربن است.

..................

 

خبر: پوست مصنوعی که خود را ۵ هزار بار ترمیم می کند! 

محققان در عربستان سعودی ادعا می کنند یک پوست مصنوعی قدرتمند با خاصیت ارتجاعی ابداع کرده اند که می‌تواند خود را ۵ هزار بار ترمیم کند.

این ابداع «پوست الکترونیکی» یا «ای -اسکین» نام گرفته که می‌توان از آن برای رصد سلامت فرد استفاده کرد. البته این نخستین‌باری نیست که محققان یک پوست الکترونیکی برای شبیه سازی پوست انسان ابداع کرده اند اما تلاش های پیشین شباهت زیادی به نمونه واقعی نداشت.

نمونه اولیه پوست الکترونیکی جدید می‌تواند اشیا را از فاصله ۸ اینچی حس کند و در کمتر از یک دهم ثانیه واکنش نشان دهد. همچنین پوست مذکور می‌تواند خود را تا ۵ هزار بار ترمیم کند.

پوست الکترونیک ایده آل باید بسیاری از قابلیت های طبیعی نمونه واقعی را تقلید کند که شامل حس کردن دما و لمس است. با این وجود ساخت چنین گجت های الکترونیکی که بتوانند چنین فعالیت های ظریفی را انجام دهند و همزمان با نسبت به ضربات و فعالیت های روزانه مقاوم باشند، چالش برانگیز است.

نظرات : 0

ثبت نظر

52090