۱۴۰۳ دوشنبه ۰۲ مهر

گزارش علی‌بابا از رفتار سفر مردم کشور منتشر شد

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از روابط عمومی علی‌بابا، پس از همه‌گیری ویروس کرونا و تغییر سبک زندگی مردم در سراسر دنیا، سفرهای کاری و تفریحی از اولویت مردم خارج و بسیاری از کسب‌وکارها در صنعت گردشگری که به لطف تحلیل رفتار خرید جوامع شکل گرفته بودند دچار ضرر هنگفت شده یا به‌ ناچار تعطیل شدند؛ اما گزارش شش‌ماهه اول ۱۴۰۰ علی‌بابا از رشد سه برابری گرایش کاربران به جست‌وجو برای مقاصد گردشگری در نوروز ۱۴۰۰ حکایت دارد که این مساله تداعی‌کننده مرحله تصور در چرخه سفر یا آغاز فرایند برنامه‌ریزی سفر در جامعه است. این گزارش دلیل اختلاف در نمودار ماه‌های فروردین و تیر را موج‌های اول و دوم کرونا در سال ۱۳۹۹ ذکر کرده است.

 

 

همچنین دو شاخص تعداد کاربران و زمان سپری‌شده در وب‌سایت علی‌بابا در ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۹ رشد بیش از دو برابری داشته است. در ۱۳۹۹ تعداد کاربران علی‌بابا هشت میلیون و ۹۰۷ هزار نفر بوده است که در سال جاری به حدود ۱۸ میلیون رسیده است. زمان سپری‌شده در این وب‌سایت نیز از یک میلیون و ۲۴۸ هزار و ۹۰۰ ساعت به بیش از دو میلیون و ۷۶۱ ساعت رسیده است.

 

استقبال کاربران از خدمات گردشگری در شش‌ماهه اول ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رشدی ۶۰ درصدی از نظر تعداد و رشد ۲۵۰ درصدی از نظر حجم ریالی داشته است. چنان‌که در این گزارش آمده، افزایش تقاضا برای سفر در شهریور باعث شد تا با وجود پیک پنجم کرونا، آمار مروبط به شش‌ماهه نخست سال افت چندانی پیدا نکند. علی‌بابا اعلام کرده افزایش سطح واکسیناسیون و کاهش تعداد مبتلایان، باعث شد افت شدید روزهای ابتدایی شهریور در روزهای پایانی این ماه جبران شود.
جدول دیگری که به مقایسه میانگین مبلغ هر خدمت در علی‌بابا پرداخته نشان می‌دهد میانگین مبلغ پرواز‌های داخلی، هتل‌های داخلی و خارجی، تور و قطار نسبت به سال ۹۹ افزایش یافته است.
علی‌بابا در توضیح افزایش مبلغ میانگین پرواز‌های داخلی گفته، ثبات نسبی تقاضا، کاهش عرضه و افزایش تورم منجر به افزایش مبلغ میانگین شده است. طبق این گزارش، ناوگان هوایی در پیک‌های کرونایی با کاهش ۴۰ درصدی ظرفیت پرواز‌ها همچنان به‌ طور منظم پرواز‌ها را پوشش می‌داد اما با پایان پیک و افزایش تقاضا در کنار عامل تورم، قیمت‌ها افزایش یافته است.

علی‌بابا در مورد افزایش قیمت هتل‌های داخلی، بلیت قطار و اتوبوس توضیحی نداده اما اعلام کرده طبق آمار، فشار ناشی از کرونا بر این بخش‌ها رو به کاهش است.

مقایسه میزان رشد پرواز‌های داخلی و خارجی در شش‌ماهه اول ۱۴۰۰ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد میزان رشد پرواز‌های داخلی غیر از یک ماه منفی بوده اما پرواز‌های خارجی رشد چندین برابری پیدا کرده‌اند.

علی‌بابا در گزارش خود علت کاهش پرواز‌های داخلی را محدودیت ظرفیت پرواز‌ها و حتی در بازه‌ای ممنوعیت پرواز به دلیل شیوع پیک‌های مختلف کرونا عنوان کرده است اما در خصوص رشد پرواز‌های خارجی، گفته شده که ممنوعیت سفر‌های خارجی در ابتدای ۹۹ باعث شد پرواز‌های خارجی دچار افت شدید شود و حالا در ۱۴۰۰ با برطرف شدن محدودیت‌ها و افزایش تقاضا برای سفر‌های خارجی کوتاه‌مسیر مانند ترکیه، با رشد پنج برابری مواجه باشیم. البته همان‌طور که علی‌بابا در این گزارش ذکر کرده، این رشد پنج برابری هم شرایط پرواز‌های خارجی را به حالت عادی پیش از کرونا نرسانده و همچنان تعداد پرواز‌های خارجی اختلاف ۵۰ درصدی با شرایط پیش از کرونا دارد.

 مقایسه آمار سفر‌ها با قطار و اتوبوس هم نشان می‌دهد سال ۱۴۰۰ میزان استفاده از قطار و اتوبوس رشد چشمگیری نسبت به ۹۹ پیدا کرده است. در واقع محدودیت‌های سفر با وسیله نقلیه شخصی باعث شده میزان درخواست سفر با وسایل نقلیه جایگزین یعنی قطار و اتوبوس چندین برابر افزایش پیدا کند. این افزایش در شرایطی رخ داده که ظرفیت ناوگان ریلی و اتوبوسی کشور هم با کاهش ۵۰ درصدی همراه بوده است.

 

 

میزان درخواست هتل داخلی و خارجی نیز، همپا با میزان افزایش پرواز‌ها، افزایش یافته است؛ اما علی‌بابا اعلام کرده با وجود این افزایش، همچنان میزان درخواست‌ها با شرایط قبل از کرونا فاصله زیادی دارد.

به‌ طور کلی از گزارش علی‌بابا پی به این نکته می‌بریم که افزایش واکسیناسیون عمومی و کاهش تعداد مبتلایان، رفته‌رفته شرایط کشور را به‌ سمت بهبود سوق داده اما همچنان آمار و ارقام با شرایط پیش از کرونا اختلاف زیادی دارد. می‌توان انتظار داشت افزایش سطح واکسیناسیون عمومی، سرعت بهبود شرایط و بازگشت به حالت عادی را بیشتر کند.

 

 



نظرات : 0

ثبت نظر

33938