۱۴۰۳ یکشنبه ۰۴ آذر

تصويربرداري از گونه‌هاي زنده با روش جديد

براي اين کار آن اين نانوذرات کربني را از طريق آميختن با غذا، وارد بدن مگس ميوه کردند و درنهايت از تمام مراحل چرخه حيات اين مگس تصويربرداري کردند.
به گزارش ICTPRESS ؛ در بسياري از آزمايشگاه‌هاي زيست پزشکي دنيا از مگس ميوه به‌عنوان نمونه آزمايشي استفاده مي‌کنند. دليل اين که از اين مگس به‌عنوان مدل ارزشمند تحقيقاتي استفاده مي‌شود آن است که مگس ميوه داراي نسخه ژنتيکي بسيار شبيه به انسان است.
تصويربرداري از نمونه‌هاي زنده، به‌خصوص از تمام مراحل زندگي مگس ميوه، کار دشوار و پيچيده محسوب مي‌شود. براي مثال، تصويربرداري رزونانس مغناطيسي (NMR) کاري زمان‌بر، پرهزينه و اغلب با دشواري اجرايي همراه است. قرار دادن مگس ميوه درون لوله NMR عملي است که به مهارت بالايي نياز دارد. روش ديگر براي اين کار ميکروسکوپ نوري با بهره‌گيري از نانومواد فلورسانس است. اين کار نيز زمان‌بر و پرهزينه محسوب مي‌شود. روش‌هاي ديگري نظير استفاده از نقاط کوانتومي و نانوذرات سيليکوني وجود دارد که از درجه سميت بالايي برخوردارند.
سطوح ويژه بزرگ الکترودهاي اين پيل‌ها قادرند به سرعت مقادير بزرگي از يون‌ها را بين الکترودها انتقال دهند و اين منجر به زمان شارژ سريع مي‌شود. 
محققان هندي با استفاده از نانومواد فلورسانس در غذاي اين مگس، موفق به تصويربرداري مناسب از آن شدند. وجود 4 ppm از اين نانوذرات مي‌تواند امکان تصويربرداري نوري فلورسانس را در تمام مراحل چرخه زندگي مگس ميوه فراهم کند. مگس ميوه‌اي که اين نانومواد به آن خورانده شده بود هيچ‌گونه نشانه‌اي از مسموميت از خود نشان نمي‌داد به طوري که به تغذيه خود ادامه داده و حتي زاد و ولد نيز کرده که نشان از صحت و سلامت اين مگس دارد.
اين روش، يک راه تزريق نانومواد فلورسانس از مسير دهان محسوب شده که امکان تصويربرداري از تمام مراحل چرخه زندگي مگس ميوه را فراهم مي‌کند. سابياياچي سرکار از موسسه فناوري هند مي‌گويد شدت تابش فلورسانس اين مواد در درون محيط زنده افزايش مي‌يابد. اين روش مسير تصويربرداري نوري از گونه‌هاي زنده را هموار مي‌سازد. همچنين بدون نياز به رنگ‌هاي آلي و پروتئين‌هاي فلورسانس مي‌توان تصاوير رنگي تهيه کرد.
براي توليد نانومواد کربني مورد استفاده در اين پروژه، محققان از روش‌هاي غيرمعمول نظير تابش ليزر استفاده نکردند بلکه از سوزاند خاک‌اره اين مواد را توليد کردند. براي توليد نانومواد کربني محلول در آب که داراي خاصيت فلورسانس است، آنها خاک‌اره را با پيروليز کردن کربنيزه کردند. سپس با اکسيداسيون سطحي نانوذرات مورد نظر را به‌دست آوردند. در نهايت نانوذرات به‌دست آمده را در غذاي مگس ميوه وارد کردند. البته براي داشتن نانوذرات نياز به يک مرحله فيلتراسيون بود.
آنها نتايج کار خود را در قالب مقاله‌اي تحت عنوان Carbon Nano-onions for Imaging the Life Cycle of Drosophila Melanogaster در نشريه Small به چاپ رساندند.

نظرات : 0

ثبت نظر

15766