بزودي شش نانوداروی جدید در بازارعرضه مي شود
به گزارش ICTPRESS ؛ دکتر سعید سرکار در این هماندیشی که در محل فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، با اعلام این خبر افزود: در دنیا تنها شش نانوداروی سرطان وجود دارد که خوشبختانه یکی از این داروها در ایران تولید شده است.
وی در صحبتهای خود به مزایای استفاده از فناوری نانو در حوزه بهداشت و سلامت از جمله افزایش دقت و صحت در تشخیص بیماریها، کاهش میزان مصرف و عوارض داروها، بهبود کارایی و دوام تجهیزات پزشکی، کاهش هزینه و زمان آزمایشهای بالینی و بکارگیری آن در بحثهای پیشگیری، بهداشت، تشخیص و درمان اشاره کرد.
دبیر ستاد نانو با اشاره به فعالیتهای پژوهشی صورت گرفته در زمینه فناوری نانو در کشور گفت: در حال حاضر در 29 دانشگاه ما دوره کارشناسی ارشد خاص فناوری نانو وجود دارد که بخشی از آنها در حوزه پزشکی است و 14 دانشگاه در گرایشهای مختلف نانو دانشجوی دکترا تربیت میکنند که با این حساب از نظر توسعه منابع انسانی جزو 4 کشور برتر دنیا هستیم.
وی ادامه داد: 95 دانشگاه و پژوهشگاه داریم که بیش از پنج پروژه تحقیقاتی در حوزه فناوری نانو در کشور ارائه کردند و بیش از 12 هزار پایاننامه در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در حوزه فناوری نانو به ثبت رسیده است که سهم بخش بهداشت و سلامت بسیار چشمگیر بوده است. از سویی از 120 عنوان کتاب منتشر شده در کشور در زمینه فناوری نانو 23 عنوان کتاب به زبان انگلیسی منتشر شده است.
سرکار، با اشاره افزایش تولید مقالات معتبر بینالمللی کشور در زمینه فناوری نانو گفت: در سال 2000 با هشت مقاله معتبر بینالمللی رتبه 59 دنیا و رتبه ششم جهان اسلام را داشتیم. در سال 2011 از سالی هشت مقاله به روزی هشت مقاله رسیدیم و انتظار میرود که جمع بندی مقالات منتشر شده در سال 2012 این عدد از مرز 3800 مقاله عبور کرده باشد.
وی برخی فعالیتهای بینالمللی صورت گرفته در زمینه فناوری نانو را برای حاضرین بر شمرد که از آن میان میتوان به عضویت در کمیته استاندارد فناوری نانوی دنیا، فعالیت بخش اکو در ایران و عضویت فعال در مجمع آسیایی نانو اشاره کرد.
دبیر ستاد نانو در پایان بهرهبرداری از ذخایر نیروی انسانی موجود در کشور را مهم دانست و عنوان کرد: این ذخایر انسانی تا ابد باقی نخواهند ماند و باید فرهنگستان، مجلس و بخشهای دیگر در این امر پیشگام باشند تا بتوانیم سرمایهگذاری مناسبی در این زمینه انجام دهیم.
نظرات : 0