تولید بهینه نانو ذرات فلزی برای صنایع دارویی و پتروشیمی
به گزارش ICTPRESS، نانو ذرات اغلب با استفاده از یکی از روشهای تبخیر در دمای بالا، رسوب دهی فاز بخار، روشهای مکانیکی نظیر آسیاب و روشهای فاز مایع طی واکنشهای شیمیایی تولید میشوند.
تولید نانو ذرات اکسید فلزی به روش شیمیایی نظیر سل-ژل و خشک کردن ذرات مرطوب علاوه بر هزینه بالا، به دلیل محدودیتهای عملیاتی امکان تولید محصول در مقیاس صنعتی را ندارد.
در این راستا محققان دانشگاه صنعتی همدان با هدف بررسی رفتار شناورسازی تودههای مجتمع نانو ذرات اکسید نقره و راهکارهای کاهش میزان کلوخگی ذرات حین شناوری از دو دیدگاه آزمایشگاهی و شبیه سازی تحقیقاتی را انجام دادند.
برای انجام این تحقیقات، در مرحله اول نانو ذرات اکسید نقره با اندازه اولیه حدود 30 نانو متر تهیه و با تزریق هوای گرم خشک شدند.
با توجه به بروز پدیده نامطلوب کلوخگی حین خشک کردن و شناوری نانو ذرات، این ذرات به یکدیگر چسبیده و تشکیل تودههای بزرگتری میدهند که درنتیجه سبب افزایش ابعاد ذرات ثانویه و در نتیجه موجب کاهش خاصیت موثر آنها میشود.
برای این منظور این محققان سعی کردند تا با بهبود پارامترهای هیدرودینامیکی چون تخلخل، سرعت ورودی گاز، میزان پر شدگی اولیه و طراحی هندسی بستر، میزان کلوخگی حین شناوری ذرات را تا حد ممکن پایین آورند.
این پژوهشگران موفق شدند با استفاده از شبیهسازی و به کمک دینامیک سیالات محاسباتی راهکار صنعتی کاهش میزان کلوخگی نانو ذرات فلزی معدنی حین شناوری ارائه دهند.
نتایج این طرح میتواند بهطور گستردهای در صنایعی همچون پتروشیمی، داروسازی، تولید پودرهای شیمیایی در مقیاس نیمهصنعتی و صنعتی، رنگ و سرامیک مورد استفاده قرار گیرد.
نظرات : 0