۱۴۰۳ چهارشنبه ۰۷ آذر

از خودکشی فضایی تا پروازهای مرموز

به گزارش ICTPRESS ، از پرتاب انواع ماهواره ها گرفته تا ارسال نسل پیشرفته ای از کاوشگرها به فضا، همگی نشان از سالی پرکار در عرصه اکتشافات فضایی دارند.
خودکشی برنامه ریزی شده کاوشگر مسنجر – ۳۰ آوریل
تا چند روز دیگر سوخت کاوشگر مسنجر به اتمام می رسد تا پس از نزدیک به ۴ هزار بار گردش به دور نزدیکترین سیاره منظومه شمسی به خورشید یعنی عطارد در اتمسفر آن نابود شود. البته مهندسان ناسا چندی پیش عمر مفید این کاوشگر را برای یک ماه دیگر افزایش دادند اما حالا دیگر چیزی از سوخت آن باقی نمانده است.
پرتاب چهارم هواپیمای فضایی مرموز X-۳۷B – ماه مه
برخی منابع خبری از برنامه نیروی هوایی آمریکا برای پرتاب هواپیمای فضایی بدون سرنشین X-۳۷B در ماه مه خبر می دهند. این پرتاب قرار است از ایستگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال انجام شود، هرچند نیروی هوایی این کشور هنوز تاریخ دقیق این پرتاب را تأیید نکرده است. این چهارمین پرتاب X-۳۷B خواهد بود که به نام "سیستم آزمایشی مداری" نیز شناخته می شود. نیروی هوایی آمریکا پرتاب این سیستم فضایی را بسیار محرمانه عنوان کرده است.
پرواز فضاپیمای "افق های نو" از نزدیکی سطح پلوتو – ۱۴ جولای
فضاپیمای افق های نو ناسا در این روز به نزدیک ترین فاصله خود با سطح سیاره پلوتو خواهد رسید. همزمان با عبور از نزدیکی این سیاره، مطالعات دقیقی درباره مولکولهای ارگانیکی و یخ آبهای موجود در سطح این سیاره و بزرگترین قمر آن یعنی Charon انجام خواهد گرفت. این فضاپیما اطلاعاتی نیز درباره اتمسفر پلوتو جمع آوری خواهد کرد.
سومین سالگرد حضور ربات "کنجکاوی" در مریخ – ۵ آگوست
ربات مریخ نورد "کنجکاوی" نخستین سال حضورش در سطح این سیاره را در سال ۲۰۱۳ و با خواندن عبارت "تولدت مبارک" جشن گرفت. این نخستین عبارت موزونی بود که تاکنون در فضا خوانده شده است. امسال سومین سالگرد حضور این ربات در سطح مریخ است. کنجکاوی همچنان در حال جمع آوری اطلاعات و نمونه برداری از سطح مریخ است. کوهستان Mt. Sharp در حفره بزرگ Gale Crater محلی است که این ربات فعلا در آنجا سرگرم است.
تلاش فضاپیمای Atatsuki برای ورود به مدار زهره – نوامبر
در هفته های پایانی سال ۲۰۱۵ فضاپیمای ژاپنی Atatsuki دومین تلاش خود برای وارد شدن به مدار سیاره زهره را انجام می دهد. البته آژانس اکتشافات فضایی ژاپن (JAXA) هنوز تاریخ دقیق این عملیات را اعلام نکرده است. موتور اصلی این فضاپیما در سال ۲۰۱۰ و در حین انجام عملیات نخستین ورود به مدار زهره آسیب دید. البته هنوز جای این نگرانی وجود دارد که این نقص فنی دوباره روی دهد.

نظرات : 0

ثبت نظر

58215