۱۴۰۳ جمعه ۰۲ آذر

صنعت ساخت پیل خورشیدی لایه نازک CIGS ارتقاء می یابد

با این کار قیمت تمام شده ماژول‌های خورشیدی در اروپا به 35 سنت و سیستم‌های فتوولتائیک نصب شده به زیر 60 سنت در هر وات‌پیک کاهش می‌یابد که این موضوع جاذبه سرمایه‌گذاری در این حوزه را افزایش می‌دهد.
به گزارش ICTPRESS، محققان سوئیسی EMPA مدت طولانی است که روی توسعه پیل‌های خورشیدی لایه نازک از جنس سلنید گالیم ایندیم مس (CIGS) فعالیت دارند که این گروه تحقیقاتی اخیراً موفق به افزایش 25 درصدی کارایی این پیل‌ها شدند.
پژوهشگران با ساخت این پیل‌ها روی زیرلایه انعطاف‌پذیر موفق به ثبت رکوردی در کارایی آن‌ها شدند. عملکرد پیل‌های خورشیدی لایه‌ نازک مبتنی بر مواد نیمه‌هادی است که اخیراً بهبودهای جدی یافتند.
این گروه تحقیقاتی در سال 2013 موفق به افزایش 20.4 درصدی کارایی پیل‌های CIGS شدند، پیل‌هایی که روی فویل پلاستیکی ساخته شده‌ بودند. در راستای افزایش بهبود عملکرد این پیل‌ها در سال 2014 محققان اقدام به ساخت این پیل‌ها روی شیشه کردند و در نهایت کارایی آن را 21.7 درصد افزایش دادند. اخیراً نیز این گروه با ساخت پیل لایه‌ نازک CIGS با کارایی بسیار بالا موفق به رسیدن به کارایی 25 درصدی شدند.
در این پروژه تحقیقاتی 5 مؤسسه تحقیقاتی، 4 دانشگاه و دو شرکت خصوصی همکاری داشتند که از سه راهبرد مختلف اقدام به توسعه این فناوری کردند. هدف این گروه تحقیقاتی بهبود مواد جاذب، بهبود طراحی برای افزایش کارایی و جذب نور خورشید در سطح و در نهایت بهینه‌سازی مدیریت نور برای افزایش کارایی بوده است.
افزایش تقریباً سه درصدی در کارایی این پیل‌ها و رسیدن به عدد 25 درصد یک گام بسیار بزرگ در مسیر توسعه پیل‌های لایه‌نازک CIGS است. این یافته اخیر محققان می‌تواند موجب ارتقاء صنعت ساخت پیل خورشیدی لایه نازک در اروپا شود.
هدف اصلی محققان این پروژه آن است که بتوانند تحقیقات آزمایشگاهی را به کاربرد صنعتی تبدیل کنند. در صورتی که نتایج این پژوهش با موفقیت در صنعت پیاده‌سازی شود، قیمت تمام شده ماژول‌های خورشیدی در اروپا به 35 سنت و هزینه سیستم‌های فتوولتائیک نصب شده به زیر 60 سنت در هر وات‌پیک کاهش می‌یابد.

نظرات : 0

ثبت نظر

75465