۱۴۰۳ دوشنبه ۲۳ مهر

تدوین برنامه 10 ساله برگزاری المپیاد سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، دکتر امیر علی حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی در نشستی که با حضور مسئولان ذیربط برگزاری این المپیاد برگزار شده بود، اظهار کرد: ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی در راستای فرهنگ‏‌سازی، ترویج و بسترسازی برگزاری المپیاد سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در سال‌های آینده اقدامات و برنامه‌ریزی‌های لازم تا 10 سال آینده را در قالب برنامه راهبردی ستاد تدوین کرده است.
وی در ادامه ضمن تشریح حیطه‌های مختلف در ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی برای ترویج و فرهنگ‌سازی این حوزه با همکاری ستاد توسعه فرهنگ‏ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان گفت: هدف از ایجاد گروه‌های هدف پایه برای ترویج در جامعه دانش‌آموزان بوده که در این راستا این ستاد در حال پیگیری اقدامات مورد نیاز برای تجهیز و تکمیل پژوهش‌سراها است و همچنین از برگزیدگان المپیاد نیز در نخستین جشنواره سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در اردیبهشت ماه سال آینده تجلیل میشود.
در ادامه این نشست، حسن ساعی دهقان، سرپرست معاونت دانش‌پژوهان جوان نیز به موضوع کاربردی بودن سلول‌های بنیادی و پزشکی باز در عصر حاضر اشاره و تصریح کرد: مسئولیت برگزاری تمامی المپیادها بر عهده مرکز دانش‌پژوهان جوان است و ما آمادگی خود را برای همکاری در برگزاری هر چه بهتر این المپیاد با این ستاد اعلام میکنیم.
پیمان کیهان‌ور، مسئول المپیادهای ستاد علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی در ارتباط با نگرش خلاقیتی این المپیاد توضیحاتی ارائه کرد و گفت: بزرگترین ذی‌نفعان این حوزه دانش‌آموزان هستند که میتوان با برگزاری این المپیاد این گروه را وارد حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی کرد.
وی گروه‌های هدف شرکت کننده در این المپیاد را برای اولین بار هر دو گروه علوم تجربی و ریاضی عنوان کرد و افزود: برای شرکت کنندگان محدودیت نمره در نظر گرفته نشده و تنها به ارزیابی خلاقیت گروه‌های داوطلب به روش‌های مختلف خواهیم پرداخت و در این راستا تصمیم داریم با خلاقیت در طراحی سوال از قبیل چند گزینه‌ای با چند پاسخ صحیح، تست بر اساس سناریو و تست‌های آموزشی جنبه نگرشی و ارزیابی پنهان آزمون را افزایش دهیم.
رضا گلشن، مدیر طرح و پژوهش مرکز ملی استعدادهای درخشان، ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی را یکی از حوزه‌های سیاست گذار برای برگزاری المپیادها دانست و افزود: تمامی ضوابط دیگر المپیادها باید برای برگزاری این المپیاد در نظر گرفته شود.
وی همچنین بر ضرورت همکاری سازمان سنجش و حوزه فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در برگزاری این المپیاد تأکید کرد.
در ادامه ساعی دهقان، سرپرست معاونت دانش‌پژوهان جوان بر تامین اعتبارات مورد نیاز برای برگزاری المپیاد تأکید کرد و گفت: فرایند ثبت نام از طریق سامانه "سناد" صورت میگیرد و در صورت امکان حساب درآمدی برای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای این المپیاد در نظر گرفته میشود.
وی همچنین خاطر نشان کرد: به محض پایان فرایند ثبت نام باید قرنطینه سوالات، چاپ، تکثیر، آماده سازی بسته‌ها و تجهیز حوزه‌ها انجام پذیرد.
البته باید امور قرنطینه، چاپ و ارسال برگه‌ها، ارسال و اسکن پاسخنامه‌ها هماهنگ با بقیه المپیادها پیش رود.
ساعی دهقان در ادامه تعداد شرکت کنندگان برآوردشده برای این المپیاد را حدود ده هزار نفر اعلام کرد.

نظرات : 0

ثبت نظر

52327