۱۴۰۳ دوشنبه ۱۶ مهر

GOLDEN NEWS / خبرهای طلایی چهارشنبه 20 اردیبهشت

 ICTPRESS گزارش میدهد :

 

  

 


خبر: رونمایی از شتاب‌دهنده جدید "سرن" برای تحول در پزشکی

دانشمندان سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای از شتاب‌دهنده کوچک ذرات با هدف تحول در درمان پزشکی و سرطان رونمایی کردند.

شتاب‌دهنده جدید ذرات که توسط واحد مطالعات فیزیک مرکز "سرن" شاخته شده احتمالا جایگزین سایر شتاب‌گرهای قابل حمل خواهد شد.

هزینه ساخت شتابگر 12 متری جدید سرن 93 میلیون فرانک سوئیس است و در حال حاضر این تجهیزات در ژنو قرار دارد.

یکی از کاربردهای شتاب‌دهنده جدید سرن تولید ایزوتوپ‌های ناپایدار برای درمان سرطان است که با توجه به سرعت پرتوزایی بالای آنها باید به سرعت مورد استفاده قرار گیرند.

مهمترین ویژگی شتاب‌دهنده جدید سرن قابلیت جابه‌جایی آسان و قرارگیری در بیمارستان‌های فوق تخصصی درمان سرطان به منظور سهولت در استفاده از ایزوتوپ‌های درمان سرطان است.

از کاربردهای دیگر نمونه یک متری شتابگر جدید ذرات، شناسایی اصالت جواهرات و آثار هنری باستانی و گران‌قیمت در موزه لوور فرانسه است.

این شتابگر 100 کیلوگرمی قادر است پس از چند ساعت بررسی، تاریخ خلق آثار هنری، جواهرات باستانی و همچنین آثار فاخر و آثار تقلبی را بدون خطر آسیب‌دیدگی شناسایی ‌کند.

..................

 

خبر: تپسی به مشهد رسید 

سرویس درخواست خودرو آنلاین تپسی که ابتدا کار خود را از تهران آغاز کرده بود و در مراحل بعدی در کرج و اصفهان فعال شده بود از حالا در شهر مشهد هم قابل استفاده است.

..................

  

خبر: سایت آزمون الکترونیکی فنی و حرفه ای قشم آغاز بکار کرد 

سرپرست اداره کل فنی و حرفه ای هرمزگان گفت: سومین سایت آزمون الکترونیکی آموزش فنی و حرفه ای استان در مرکز قشم این اداره کل آغاز بکار کرد.

سیده اسماء کریمی در این خصوص اظهار داشت: سایت آزمون الکترونیکی قشم باهزینه افزون بر 300 میلیون ریال با 10 دستگاه رایانه آماده شده است.

وی ادامه داد: با راه اندازی این سایت مهارت آموزان قشمی و توابع آن بجای مراجعه به بندرعباس در این شهرستان مورد ارزشیابی مهارتی قرار می گیرند.

وی اضافه کرد: آزمون الکترونیکی به صورت آنلاین بوده و آزمون شونده پس از پایان آزمون بی درنگ می تواند نمره کتبی خود را مشاهده کند.

سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای هرمزگان خاطرنشان کرد: پس از اتمام آزمون های کتبی برنامه ریزی برای اجرای آزمون های عملی توسط کارشناسان آزمون صورت می گیرد و از طریق سایت اداره کل و مراکز به متقاضیان اطلاع رسانی می شود.

وی یادآور شد: در آزمون های سنجش مهارت، تمام فرآیندهای برگزاری آزمون های ادواری سنجش مهارت از مرحله ثبت نام، اخذ کارت ورود به جلسه و اجرای آزمون کتبی به صورت الکترونیکی برگزار می شود.

کریمی ابراز داشت: ارائه خدمات با نهایت سرعت، کیفیت و دقت و اعلام نتایج آزمون به صورت برخط و آنلاین، کاهش هزینه های متقاضیان بخش دولتی و آموزشگاه های آزاد و هم چنین کاهش هزینه های سازمان ، تسریع در به روز رسانی محتوای آزمون با تغییر محتوای استاندارد های آموزشی از مزایای آزمون الکترونیکی دانست.

سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای هرمزگان خاطرنشان کرد: سایت آزمون شهرستان میناب هم بزودی راه اندازی می شود و پیش از این سایت های آزمون بندرعباس و بندرلنگه به بهره برداری رسیده اند.

..................

 

خبر: تشخیص زودهنگام ویروس هپاتیت C با فناوری نانو 

پژوهشگران دانشگاه ایلام موفق به طراحی و ساخت نانوحسگری شدند که قادر است ویروس هپاتیت C را در بدن با سرعت و گزینش پذیری بالا شناسایی کند. تشخیص زودهنگام این ویروس خطرناک می‌تواند شانس درمان آن را افزایش دهد.

 به گزارش از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری، ویروس هپاتیت C از عوامل اصلی هپاتیت مزمن عفونی است که حدود 200 میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند.

هپاتیت C خطرناک‌ترین نوع هپاتیت محسوب می‌شود که از طریق خون آلوده (معمولاً از طریق استفاده از سرنگ آلوده برای تزریق مواد مخدر) منتقل می‌شود. هپاتیت C یک عفونت ویروسی است که باعث ایجاد التهاب در کبد بیمار می‌شود. اغلب افراد مبتلا به ویروس هپاتیت C علائمی ندارند و تا مدت‌ها از بیماری خود بی‌ اطلاع هستند. این بیماران زمانی از بیماری خود اطلاع می‌یابند که آسیب کبدی از طریق آزمایش‌های پزشکی مشخص گردد. بنابراین تشخیص و شناسایی این ویروس توسط مراکز بهداشتی درمانی و کلینیک‌های تشخیصی طبی بسیار حائز اهمیت است.

دکتر محمود روشنی پژوهشگر دانشگاه ایلام، اهمیت و ضرورت انجام این پژوهش را این‌گونه تبیین کرد: با توجه به اهمیت تشخیص هپاتیت C، نیاز به یک روش ساده و بسیار حساس که بتواند مقدار این ویروس را در نمونه‌های سرم خون به‌راحتی اندازه‌گیری کند، احساس می شود. ازآنجا ‌که روش‌های مرسوم معایبی از قبیل دقت و حساسیت کم دارند، این موضوع دانشمندان را به سمت طراحی حسگرهای الکتروشیمیایی نسبتاً ارزان‌قیمت سوق داده است. در این طرح سعی بر آن بوده یک نانوحسگر با حساسیت، گزینش پذیری و دقت بالا برای تشخیص بیماری هپاتیت C در سرم خون طراحی شود.

به گفته وی،استفاده از این نانوحسگر به کاهش هزینه‌های مربوط به فرایند تشخیص این بیماری منجر می‌شود. از سوی دیگر سرعت این نانوحسگر نسبت به روش‌های معمول تشخیص این بیماری بسیار بالاست.

روشنی در ادامه افزود: در این پژوهش از نقاط کوانتومی گرافن به‌منظور اصلاح سطح نانوحسگر استفاده شده است. زیرلایه‌ نانوساختار منجر به تثبیت مقدار بیشتری از آنتی‌بادی شده و حساسیت و گزینش پذیری این حسگر را افزایش می‌دهد.

برای ساخت این نانوحسگر ابتدا سطح الکترود کربن شیشه‌ای توسط پودر آلومینا تمیز شده و مقداری از نقاط کوانتومی گرافنی تیول‌دار روی سطح قرار داده شده است. در ادامه نانوذرات نقره بر روی سطح آن قرار داده می‌شود و پس از برهمکنش کافی، مقداری از آنتی‌بادی را بر روی سطح قرار داده و نانوحسگر به‌منظور تشخیص آنتی‌ژن هپاتیت C آماده می‌شود.

نانوحسگر ساخته شده در این طرح از دامنه خطی وسیع 0/05 pg/mL تا 60 ng/mL برخوردار بوده و حد تشخیص آن 3 fg/mL است.

این تحقیقات حاصل تلاش‌های اکرم ولی پور- دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه ایلام- و دکتر محمود روشنی- عضو هیأت علمی دانشگاه ایلام- به انجام رسیده است. نتایج این کار در مجله‌ Biosensors and Bioelectronics با ضریب تأثیر 7/746 (جلد 89، سال 2017، صفحات 946 تا 951) چاپ شده است.

..................

 

خبر: ربات جراح چشم از تست سربلند بیرون آمد 

ربات جراح چشم که متخصصان دانشگاه آکسفورد طراحی کرده بودند آزمایش‌ها را با موفقیت پشت سر گذاشت.

مطمئنا همه از حساسیت عمل جراحی چشم آگاه هستند و تسلط جراح در این زمینه از اهمیت فوق‌العاده زیادی برخوردار است.

ورود ربات‌ها به این عرصه می‌تواند از اشتباهات و حساسیت‌های موجود بکاهد و کیفیت کار جراحی را ارتقا دهد.

متخصصان دانشگاه آکسفورد موفق شدند رباتی را در این زمینه طراحی کنند که کیفیت جراحی آن از زبردست‌ترین جراحان نیز بهتر باشد.

یکی از مشکلاتی که جراحان چشم با آن مواجه هستند جراحی شبکیه است. قطر 10 میکرونی شبکیه و حساسیت فوق‌العاده آن کار را برای جراح مشکل می‌کند. به علاوه جریان خون در دست جراح نیز می‌تواند از دقت وی بکاهد و مشکلات را دوچندان کند.

ربات دانشگاه آکسفورد با این مشکلات مواجه نیست و به همین دلیل می‌تواند عملی بسیار باکیفیت‌تر در مقایسه با یک جراح داشته باشد.

طراحی این ربات از سال 2011 آغاز شده بود وتیم محققان توانستند با استفاده از آن 12 بیمار را مورد جراحی قرار دهند که تا حدودی موفقیت‌آمیز بود هر چند بدون عوارض نیز نبود.

براساس اطلاعاتی که تیم درمانی ارائه کرده‌اند، دو بیمار خونریزی داخلی خفیف داشتند و یک بیمار نیز ضعف شدید در شبکیه را که منجر به جدا شدن یا پارگی می‌شود، گزارش کرده است. هر چند این مشکلات در مقایسه با عمل‌های انجام شده از سوی انسان کمتر بوده است.

این ربات در حال حاضر تاییدیه آزمایش‌های کلینیکی را دریافت کرده است و باید در آینده منتظر استفاده رسمی از آن باشیم.

..................

 

خبر: ساخت سیستم انتقال صنعتی بی‌سیم اطلاعات آنالوگ و دیجیتال با تلاش مهندسان ایرانی 

سیستم انتقال صنعتی بی‌سیم اطلاعات آنالوگ و دیجیتال با پشتیبانی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) توسط مهندسان کشورمان طراحی شد.

مسعود مهرداد، مدیرعامل شرکت طراح این  سیستم با بیان اینکه در حال حاضر انتقال سیگنال‌های کنترلی و مانیتورینگ در بسیاری از صنایع، به وسیله کابل انجام می‌پذیرد، گفت: با توجه به محیط‌های مخرب درصنایع، کابل‌های مذکور در مدت زمان کوتاهی دچار نقص فنی می‌شود. بر این اساس سیستمی را طراحی و پیاده سازی کردیم که با استفاده از آن انتقال اطلاعات آنالوگ و دیجیتال در صنایع مختلف از جمله صنعت سدسازی به صورت بی‌سیم (Wireless) انجام شود؛ در این صورت تا حد بسیار زیادی از هزینه‌ها و مشکلات مربوطه کاسته می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه این سیستم در چند کارخانه سیمان به صورت پایلوت نصب و راه اندازی شده است، تصریح کرد: پیاده سازی سیستم ارسال و دریافت اطلاعات دیجیتال و آنالوگ بین واحدهای مختلف به شیوه بی‌سیم با هدف حذف کابل‌های گران قیمت با هزینه نگهداری بالا، صورت می‌گیرد که اجرای این طرح منجر به کاهش بزرگ هزینه‌های تعویض کابل استفاده شده است.

به گفته مهرداد، سیستم جدید ارتباط بی‌سیم به جهت کاهش هزینه تعمیرات و هزینه برق مصرفی و به دلیل حذف موتورهای کابل جمع‌کن و کابل‌های ارتباط دیتا، نیز دارای صرفه اقتصادی است. همچنین به دلیل ماهیت دیجیتال و نحوه طراحی آن، امکان عیب‌یابی سریع و آسان سیستم را به ما می‌دهد.

وی ادامه داد: علاوه بر این امکان اضافه کردن (Digital (Input, Output و (Analog (Input, Output به سیستم، فقط با تغییرات نرم‌افزاری، از دیگر مزایای آن است. این در حالی است که در سیستم کابلی قدیمی، این کار تقریبا غیر ممکن است؛ چرا که کابل به کار رفته، تعداد رشته محدودی دارد.

مهرداد با اشاره به اینکه از دیگر مزایای این سیستم می‌توان به کاهش توقف‌های زیاد ناشی از مشکلات سیستم کابلی فعلی اشاره کرد، افزود: به عبارتی با جایگزینی سیستم جدید، هزینه تعمیرات و توقف تولید به کمترین حد ممکن کاهش می‌یابد. این سیستم بی‌سیم طوری طراحی شده است که با اعمال تغییرات جزئی دارای قابلیت نصب بر روی دستگاه‌ها و صنایع مختلف است.

وی با بیان این‌که تمام مراحل طراحی، ساخت، تست و نصب و راه‌اندازی این سیستم به طور کامل انجام شده است، گفت: این سیستم در نقاط مختلف صنایع، جهت کنترل و پایش از راه دور سیگنال‌های گوناگون، می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

علاوه بر این، با ایجاد امکان صادرات تکنولوژی این سیستم قابلیت فراوانی جهت استفاده صنایع در کشورهایی مانند ترکیه و جمهوری‌های استقلال یافته شوروی سابق را نیز دارد که باعث ارزآوری خواهد شد.

..................

 

خبر: رونمایی از سردیس امیرکبیر در دانشگاه امیرکبیر

سردیس امیرکبیر در ورودی دانشگاه صنعتی امیرکبیر رونمایی شد.

در کنار این سردیس ۱۶۶ پرچم جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان نماد ۱۶ دانشکده دانشگاه صنعتی امیرکبیر قرار داده شده است.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این مراسم با اشاره به نقش و خدمات امیرکبیر در توسعه آموزش‌های نوین در دوران گذشته گفت: باید تمامی فعالیت‌های علمی و آموزشی این دانشگاه در شأن این نام باشد.

سید احمد معتمدی افزود: حدود ۳ سال است که سر در جدید این دانشگاه کامل شده و به بهره برداری رسیده است، بنابراین تصمیم گرفته شد در مقابل این سر در نمادی از امیرکبیر نصب شود.

..................

 

خبر: امشب آخرین مهلت ثبت‌نام در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه آزاد

سخنگوی دانشگاه آزاد از عدم تمدید مهلت ثبت‌نام در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: امشب آخرین مهلت برای ثبت‌نام در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه آزاد است.

دکتر مجتبی علوی فاضل با بیان اینکه  مهلت ثبت‌نام در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تمدید نمی‌شود، اظهار کرد: ثبت نام در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی که تا ساعت 24 روز 20 اردیبهشت تمدید شده بود، به هیچ وجه تمدید نخواهد شد و در زمان اعلام شده به پایان می‌رسد.

ثبت‌نام فراخوان جدید دانشگاه آزاد اسلامی که از 20 بهمن سال 95 آغاز شده بود تا 20 اسفند ادامه داشت و با یک‌بار تمدید، بیستم این ماه به عنوان آخرین مهلت ثبت‌نام برای متقاضیان در نظر گرفته شده است.

متقاضیان استخدام در دانشگاه آزاد اسلامی در صورت داشتن شرایط، می‌توانند به سامانه جذب این دانشگاه به نشانی http://jazb.iau.ir مراجعه و در فراخوان جذب ثبت‌نام کنند و حداکثر تا 100 روز پس از تکمیل ثبت‌نام، مدارک مورد نیاز را به دبیرخانه هیات اجرایی جذب استان مربوط تحویل دهند تا پس از گذراندن فرآیند استخدام بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، در دانشگاه آزاد اسلامی جذب شوند.

پیگیری درخواست‌های استخدام فقط از طریق سامانه جذب امکان‌پذیر است.

مدارک موردنیاز و ضوابط و مقررات مربوط به استخدام هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی در سامانه مذکور موجود است و متقاضیان باید راهنمای ثبت‌نام را با دقت مطالعه و بعد فرآیند ثبت‌نام را دنبال کنند.

در صورتی که متقاضیان ثبت‌نام را تکمیل نکنند یا مدارک لازم را به دبیرخانه هیات اجرایی جذب در مدت 10 روز تحویل ندهند، بررسی فرآیند جذب متقاضی از دستور کار خارج می‌شود.

نظرات : 0

ثبت نظر

22374