۱۴۰۳ پنجشنبه ۰۸ آذر

ضرورت داشتن ارتباطات فضايي

به گزارش خبرنگار ICTPRESS  مهندس رضا تقي‌پور ــ وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ــ در مراسم آغاز هفته جهاني فضا گفت:  شوراي عالي فضايي در عالي‌ترين سطح ملي به رياست رييس جمهور تشكيل مي‌شود كه مي‌تواند نقطه قوتي باشد تا بتوانيم مسايل را در عالي‌ترين سطح ملي طرح و حل كنيم؛ همچنين با حضور دستگاه‌هاي مختلف در اين شورا اين امكان وجود دارد كه برنامه‌هاي خود را ارائه و در سايه اجراي آن شاهد رشد و توسعه لازم در اين حوزه‌ باشيم.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اين كه در هفته فضا سعي خواهد شد تا ساير كاربردهاي فضايي در سطح جامعه مطرح شود، خاطر نشان كرد: اميدواريم با اين موضوع شاهد استفاده اين خدمات در دستگاه‌هاي اجرايي و يافتن جايگاه خود در اين مراكز باشيم.
وي با بيان اين كه اين وزارتخانه به شدت وابسته به مباحث فضايي است، تصريح كرد: ارتباطات فضايي كانال‌هاي ارتباطي با دنياي خارج هستند.
تقي‌پور تاكيد كرد: ارتباطات ماهواره اي سالهاي سال است كه در كشور برقرار است، اما آن چيزي كه براي ما اهميت دارد، تثبيت و پايداري اين ارتباطات است خصوصا با توجه به شرايط حساس ايران در دنيا كه به هر دليل بسياري از فن‌آوري‌هاي پيشرفته كه به راحتي در ساير كشورها قابل استفاده است، با ملاحظاتي بي‌اساس براي كشور ما محدود مي‌شود.
وي خاطر نشان كرد: اگر ما به راهكارهاي ميانبر به حل مسايل اصلي كشور تاكيد داريم، بهترين راه حل براي مشكلات اقتصادي، پرداختن به عرصه فضا با توجه به استعدادهاي زياد در ايران است.قطعا اين حوزه مي‌تواند علاوه بر حل مشكلات اساسي كشور در حوزه صادرات، حل مسايل اجتماعي و رساندن پيام ايران به دنيا فرصت آفرين باشد.
تقي‌پور با بيان اين كه در اين حوزه فاصله كشور روز به روز با ساير كشورها بيشتر مي‌شود، اظهار داشت: اگر با راههاي ميانبر در حوزه فضا اين فاصله را پر نكنيم، قطعا در آينده مشكلات زيادي را خواهيم داشت، به طوري كه ما اگر نتوانيم اين فن‌آوري ها را در اختيار داشته باشيم، بايد براي دريافت خدمات مشابه بايد هزينه‌هاي زيادي را بپردازيم، بنابراين متخصصان و كارشناسان بايد زمينه دستيابي ملت ايران به اين ارتباطات فراهم كند تا به صورت مساوي به خدمات دسترسي يابيم.
وي توضيح داد: امروز اگر از هزينه‌هاي بالاي اينترنت صحبت شده و مورد اعتراض است، به اين دليل است كه خدمتي كه به ما مي‌رسد، هزينه اش در كشور گران تمام مي‌شود.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اذعان كرد: ما اميدواريم علاوه بر برنامه‌هاي توسعه گذشته كه توجه زيادي به برنامه‌هاي فضايي داشته، برنامه پنجم توسعه نيز به اين حوزه جامه عمل بپوشاند و در ارزيابي پايان دوره بتوان شاخص‌هاي بالايي را ارائه دهد، البته اين شاخص‌ها هدف نيستند، بلكه خدمات رساني ارزان، سريع و به موقع هدف اصلي اين حوزه محسوب مي‌شود.
وي با تاكيد بر اين كه موضوع آموزش براي كشور بسيار مهم است، ادامه داد: اين كه يك دانشجو براي آموزش به كشورهاي خارجي اعزام شود، علاوه بر مسايل اقتصادي، مشكلات فرهنگي را به دنبال خواهد داشت، اما اگر بتوان آموزش از راه دور را توسعه داد، بسياري از مشكلات را دور خواهيم زد.
تقي‌پور با ابراز تاسف از اين كه در برخي از حوزه‌ها از دسترسي به اطلاعات لازم نيز محروم هستيم، اضافه كرد: قطعا آموزش از راه دور و ارتباطات گسترده فني اين مشكلات را حل خواهد كرد.
وي در خصوص مديريت بلاياي طبيعي از طريق فناوري هاي فضايي توضيح داد: مديريت اين حوادث قبل، حين و بعد از وقوع بدون تكيه بر فن‌آوري هاي فضايي امكان پذير نيست كه پرداختن به آن براي كشور يك ضرورت است.
تقي‌پور خاطر نشان كرد: شايد در گذشته اميدمان به ديگران بود، اما فكر مي‌كنم بايد اميدواري به ديگران نداشته و يا به حداقل برسانيم.
وي پرتاب ماهواره «اميد» در سال گذشته را نقطه شروعي در آغاز بسيار قوي در اين حوزه‌ عنوان كرد.
همچنين  در پايان اين مراسم تمبر يادبود هفته جهاني «فضا» و تمبر ياد بود سال جهاني «نجوم» توسط وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات، رييس سازمان فضايي ايران و ساير متخصصان اين حوزه به امضا رسيد.

 

نظرات : 0

ثبت نظر

24054